Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
beckham.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
99.84 Кб
Скачать

Real Madrid

A Manchester United inkább a Barcelonának szerette volna eladni Beckhamet, de ő mégis a Real Madridhoz írt alá. Négy éves szerződést kötött, és 2003. július 1-jén 35 millió Euro fejében a Real Madrid játékosa lett. Ezzel az átigazolással a Real Madrid történetének harmadik angol játékosa lett Laurie Cunningham és Steve McManaman után. Beckham a Manchester Unitedben a 7-es számú mezt viselte, ám a Real Madridban Raúlé volt ez a mez. Raúlnak a szerződésébe van foglalva a 7-es számú mez viselésének a joga. Beckham Michael Jordan NBA-játékos iránti tiszteletből, akinek szintén ez volt a mezszáma, a 23-as számú dresszt választotta.

A Real Madrid a negyedik helyen végzett a bajnokságban és az UEFA Bajnokok Ligájában a negyeddöntőig jutott. Beckham nagyon gyorsan a madridi publikum kedvence lett, az első 16 meccsén 5 gólt szerzett (3 perc se kellett neki, hogy az első spanyol bajnokiján gólt szerezzen). Ám a vezetőség csalódott volt a szezon után, mivel sem a Primera División első helyét, sem a Bajnokok Ligája trófeáját nem sikerült elhódítaniuk.

2004 júliusában, amikor Beckham szezon előtti felkészítő edzésen vett részt Spanyolországban, egy férfi átmászott a házát védő falon egy benzineskannával a kezében. Victoria és a gyerekek otthon voltak amikor történt az eset, de a biztonságiak megállították a férfit mielőtt elérhette volna a házat. Beckham ismét a a lapok címoldalára került 2004. október 9-én, amikor azt állította, hogy a Wales elleni válogatott mérkőzésen szándékosan szabálytalankodott Ben Thatcher ellen. Megkapta második sárga lapját, hogy biztosan ki kelljen hagynia a következő angol válogatott mérkőzést, mivel második sárga lapja előtt megsérült. Az Angol Labdarúgó-szövetség kérdőre vonta tettéért: bevallotta, hogy hibát követett el és bocsánatot kért. Nem sokkal ezután a Real Madrid Valencia CF elleni mérkőzésén kiállították. Már volt egy sárga lapja amikor cinikusan megtapsolta a játékvezetőt aki ezért kiosztotta neki a második sárga lapját. Az második sárga lapot és ezzel járó eltiltást két nappal később törölték. A szezon során harmadszorra egy Getafe elleni mérkőzésen lett kiállítva 2005. december 3-án. Ennek ellenére ő adta Primera Divisíon-ban a legtöbb gólpasszt abban a szezonban.

A Real Madrid a második helyen végzett a Barcelona mögött a 2005-06-os szezonban, jelentős, 12 pontos hátránnyal és csak a legjobb 16-ba jutottak az UEFA Bajnokok Ligájában mivel az Arsenal egy góllal ugyan, de kiejtette őket.

A szezon során Beckham futball akadémiákat alapított Los Angelesben és kelet-Londonban.

2007-ben három év után a Barcelona elleni győzelmeiknek hála ismét bajnok lett a Real Madrid, ezzel Beckham megnyerte az első címét a Real Madriddal. Fabio Capello rendszeresen kihagyta őt a kezdőcsapatból, a jobb-szélen José Antonio Reyes-nek szavazva bizalmat. Beckham inkább a szezon elején néhány mérkőzésen jutott szóhoz: az első 9 mérkőzésből 7-et elvesztett a Madrid.

2007. január 10-én hosszúra nyúlt tárgyalások után a Real Madrid sportigazgatója, Predrag Mijatović bejelentette, hogy Beckham távozik Bernabéuból a szezon végén. Később Mijatović azt állította, hogy félrefordították a bejelentését, mivel ő azt mondta, hogy Beckham szerződése még nincs megújítva.

2007. január 11-én Beckham bejelentette, hogy aláírt egy öt éves szerződést a Los Angeles Galaxy-val melynek értelmében 2007. július 1-jétől a Los Angeles Galaxy játékosa. 2007. január 13-án Fabio Capello azt nyilatkozta, hogy Beckham az utolsó mérkőzését játszotta a Real Madridban, habár Beckham továbbra is szeretne a csapattal edzeni. Capello visszavonta a döntését és Beckham csatlakozhatott az utazó kerethez a 2007. február 10-i Real Sociedad elleni mérkőzésre, ahol gólt szerzett és a Real is győzött. Utolsó UEFA Bajnokok Ligája fellépésén 2007. március 7-én a Real Madrid kiesett a kupából idegenben rúgott góllal. Beckham összesen 103-szor lépett pályára az Bajnokok Ligájában, ez akkoriban a harmadik legtöbb pályáralépést jelentette.

2007. június 17-én, a Primera Divisíon utolsó fordulójában Beckham kezdett a Mallorca elleni mérkőzésen. Megsérült és helyét José Antonio Reyes vette át, aki két gólt lőtt ezzel 3-1-es győzelemhez segítve a csapatát, valamint bajnoki címhez is. A Real Madrid azonos pontszámmal, de jobb egymás elleni eredménye miatt nyerte meg a Barcelona előtt 2006-07-es pontvadászatot.

Beckham Real Madridban töltött karrierjének lezárulása után egy hónappal, a Forbes szerint Beckham volt a letéteményese a csapat hatalmas kereskedelmi forgalmának. Ez 600 millió dollárt jelent azon négy év alatt, amíg Beckham a csapat tagja volt.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]