Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
beckham.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
99.84 Кб
Скачать

Los Angeles Galaxy

2007. január 11-én vált biztossá, hogy Beckham elhagyja a Real Madridot és csatlakozik a Major League Soccerben szereplő Los Angeles Galaxyhoz. Az ezt követő napon a hivatalos sajtótájékoztató egyidőben volt tartva a 2007-es MLS SuperDraft-tal, melyen Beckham a következőket mondta a riportereknek: "Nem azért jövök ide, hogy szupersztár legyek. Azért jövök ide, hogy része legyek a csapatnak, hogy keményen dolgozzak és azért, hogy -remélhetőleg- címeket nyerjek. Azért jövök ide, hogy változtassak. Azért jövök ide, hogy futbalozzak… Nem azt mondom, hogy azzal, hogy átjöttem az Államokba a futball lesz a legnépszerűbb sport Amerikában. Ezt nehéz lenne elérni. Baseball, kosárlabda amerikai futball vesz körös-körül. De nem csinálnám ezt, ha nem gondolnám, hogy változtatni tudok."

Beckham Los Angeles Galaxy-val kötött szerződése július 1-jén lépett életbe és július 13-án a Home Depot Center-ben bemutatták, mint a csapat új játékosát. Beckham a 23-as számú mezt választotta az NBA-legenda Michael Jordan miatt, aki szintén a 23-as számú mezt viselte. Azt is bejelentették, hogy a csapat mezeladásai, már hivatalos bemutatást megelőzően, rekord magasságokba szöktek több, mint 250 000 eladott darabbal.

2007. július 21-én Beckham debütált a Los Angeles Galaxy színeiben, csereként állt be a 78. percben a Chelsea elleni 1-0-s vereséggel végződő World Series of Soccer mérkőzésen. Két héttel később, 2007. augusztus 9-én Beckham a bajnokságban is debütált, szintén csereként a D.C. United ellen.

Beckham a következő héten visszatért a pályára, ismét a D.C. United ellen a SuperLiga elődöntőjében 2007. augusztus 15-én. Ez a mérkőzésen volt a nagy kezdet számára: elsőként volt kezdő-játékos, első sárga lapját szerezte, első mérkőzése volt csapatkapitányként, első gólját is megszerezte szabadrúgásból, első gólpasszát is adta Landon Donovan-nek a második félidőben. A Los Angeles Galaxy 2-0-ra győzött és bejutott az Észak-Amerikai SuperLiga 2007. augusztus 29-i döntőjébe, ahol a CF Pachuca várt rájuk.

A Pachuca elleni SuperLiga döntő alatt Beckham megsérült a jobb térdére, az MR vizsgálat kimutatta, hogy kificamította a térdét és hat hét szükséges a felépüléséhez. A szezon utolsó hazai meccsén visszatért a pályára. A Los Angeles Galaxy kiesett a rájátszásért folytatott küzdelemből 2007. október 21-én egy Chicago Fire elleni 1-0-s vereséggel. Beckham csereként lépett pályára. A szezon statisztikája: 8 lejátszott meccs (5 a bajnokságban), 1 szerzett gól (0 a bajnokságban), 3 gólpassz (2 a bajnoksgában).

Beckham 2008. január 4-étől három hétig az Arsenal-nál edzett, amíg vissza nem tért a Los Angeles Galaxy szezon előtti felkészítő edzésére.

Beckham 2008. április 3-án szerezte első bajnoki gólját a Los Angeles Galaxy színeiben a San Jose Earthquakes ellen a 9. percben.

Ac Milan

2008. december 20-án mutatták be a sajtónak Milánóban. Hivatalosan 2009. január 7-én csatlakozik a kerethez, és 2009. március 9-én hagyja el a divatfővárost. Beckham a 32-es mezt kapta. A Milan és Beckham egyaránt arra törekedett, hogy véglegesen is Olaszországba igazolhasson, ám az anyagiak terén nem tudtak megegyezni a klubok. 2009. februárjában a Los Angeles Galaxy és az AC Milan "megosztozott" a játékoson: A megállapodás értelmében Beckham az olasz bajnoki szezon befejeztével, csak július közepén tér vissza az Egyesült Államokba, aki minden valószínűség szerint nem lesz ott a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon, hiszen a március 14-ei Chievo elleni bajnoki mérkőzésen elszakadt az Achillese.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]