Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка-випускна робота doc.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
495.1 Кб
Скачать

3.2. Отримання зовнішньої рецензії на випускну роботу

Зовнішніми рецензентами можуть бути провідні спеціалісти за тематикою роботи: ті, які працюють у наукових установах, викладачі інших вищих навчальних закладів, інших кафедр університету.

Зовнішня рецензія надається у письмовому вигляді у довільній формі і має освітити такі питання:

а) висновки щодо актуальності обраної теми, практичної значущості виконаної випускної роботи;

б) характеристику повноти розкриття теми роботи;

в) відповідність змісту роботи її завданням;

г) висновки щодо використання в роботі сучасних методів дослідження, методичних підходів до вдосконалення практичної діяльності згідно з тематикою роботи;

д) оцінку конкретних пропозицій, рекомендацій, наданих в роботі;

ж) оцінку загальних вражень від випускної роботи (оформлення, стиль і грамотність викладення тощо);

к) інші питання на розсуд рецензента;

л) висновок рецензента про відповідність якості виконаної випускної роботи до вимог, що висуваються до робіт такого типу, про можливість допущення її до захисту і, за бажанням рецензента, його думка про оцінку роботи за наступною системою: відмінно, добре, задовільно, незадовільно.

Рецензент має підписатися, зазначити своє прізвище, ім'я та по-батькові, місце роботи, посаду, яку обіймає, і завірити підпис (у відділу кадрів тієї установи, в якій він працює) датою не пізніше як за 14 днів до дати захисту роботи на засіданні ДЕК.

Приклад оформлення рецензії наведено у додатку В.

Рецензія в роботу не прошивається, а додається до папки разом з відгуком наукового керівника роботи та переплетеною роботою.

3.3. Проходження нормоконтролю

Проходження нормоконтролю відбувається в 3 етапи. До першого етапу допускаються роботи, оформлені після уважного опрацювання автором матеріалів цього посібника.

Перший етап – попередній. На цьому етапі нормоконтролер знайомиться з роботою в електронному варіанті (або роздрукованому на чернетках), та в письмовому вигляді робить зауваження щодо порушень вимог по оформленню випускної роботи. На нормоконтроль робота подається разом з роздрукованою таблицею для зауважень (бланк наведено в додатку Г).

На другому етапі студент подає роздруковану роботу з виправленим текстом та повністю заповненим бланком «Завдання…», який наведено в додатку А.

Матеріал випускної роботи складають та нумерують у такій послідовності:

- титульний лист;

- завдання – 2 листа;

- реферат;

- зміст;

- перелік умовних скорочень (за необхідності);

- вступ;

- основна частина;

- висновки;

- список використаних джерел;

- додатки.

Нумерація сторінок – наскрізна. Номера проставляють арабськими цифрами в правому верхньому куті сторінки, без знака № та без крапки.

Всі сторінки роботи нумерують, але номера друкують, починаючи зі змісту роботи (тобто, на титульному листі, завданні, рефераті номера сторінки не друкують).

Якщо всі зауваження доопрацьовано в повному обсязі, студент допускається до третього етапу.

Якщо не всі зауваження було опрацьовано, нормоконтролер помічає додаткові зауваження в бланку для зауважень. Студент їх доопрацьовує і пред’являє роботу (разом з прописаними на бланку зауваженнями) нормоконтролеру ще раз. Процедура повторюється до повного виправлення помилок та виконання всіх умов щодо оформлення випускної роботи.

На третьому етапі, після успішного попереднього проходження нормоконтролю, виконується наступне.

1. Роздрукована робота переплітається з твердою палітуркою (елементи роботи складаються в раніше описаному порядку).

2. Готується паперова папка з зав’язками, на яку наклеюють особисті данні студента – автора випускної роботи, підготовлені старшим лаборантом кафедри.

3. На переплетеній роботі проставляються всі необхідні дати, номера протоколів та підписи. Переплетена робота складається в папку. До папки з роботою також додають складені у файл оформлені належним чином та підписані зовнішню рецензію на роботу і відгук наукового керівника.