Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
програма ознайомчої практики метод вказівки.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
103.42 Кб
Скачать

2.3. Процес обслуговування гостей у готелі.

Технологія бронювання місць і номерів у готелі. Прийом, реєстрація і розміщення гостей. Функції служби прийому і розміщення.

Порядок реєстрації та розміщення гостей. Особливості реєстрації туристських груп. Видача ключів. Контроль за ключами. Електронні замикаючі системи. Надання послуг проживання і харчування. Тематичні рольові ігри.

Надання додаткових послуг проживаючим. Охорона грошових коштів.

Види розрахунків із проживаючими. Виписка з номера готелю й оплата рахунку. Процедури від’їзду. Методи оплати рахунку. Нічний аудит.

2.4. Номенклатура обслуговуючого персоналу.

Функції та обов’язки службовців і працівників готелю щодо надання послуг гостям. Функціональні обов’язки службовців операційної ланки: старший адміністратор готелю, адміністратор служби розміщення, швейцари, посильні, служба портьє, служба покоївок, прибиральниці, завідуюча білизняною, кастелянка, швачка-штопальниця.

Номенклатура обслуговуючого персоналу на поверсі готелю. Посадові обов’язки обслуговуючого персоналу на поверсі готелю: покоївка, старша покоївка, зав. секцією, чергова по поверху. Режим праці персоналу на поверсі. Тематичні рольові ігри.

2.5. Технологія обслуговування на житловому поверсі.

Трудові процеси, пов’язані з прибиральними роботами в готелі. Основні вимоги до технології обслуговування на поверсі. Організація виїзду з готелю, приймання номеру в гостя. Надання побутових послуг на поверсі, порядок приймання замовлень на додаткові послуги, умови їх надання. Форми взаємозв’язку додаткових служб з питань заїзду та виїзду гостей. Організація ключового господарства на поверсі. Тематичні рольові ігри.

2.6. Технологія та види прибиральних робіт.

Принципи виконання прибиральних робіт. Виконання різних видів прибиральних робіт на поверсі. Технологія та послідовність прибиральних робіт в готелі. Технологія прибирання приміщень загального користування.

Нормативні вимоги до прибирання різних видів номерів: підготовка номерів до заселення, прибирання заброньованих номерів, експрес-прибирання.

Підготовка покоївки до роботи. Нормативи проведення прибиральних заходів.

Роботи, пов’язані з оборотом постільної білизни. Тематичні рольові ігри.

2.7. Вимоги до санітарії та гігієни, миючі засоби та прибиральний інвентар.

Норми санітарного стану приміщень готелю та форми контролю за ним, вимоги до персоналу по дотриманню правил особистої гігієни. Організація проведення дезинсекції, дезинфекції і дератизації в приміщеннях готелю. Миючі засоби та прибиральний інвентар, вимоги до їх збереження.

Санітарно-гігієнічні засоби індивідуального користування у номері: їх облік, розподіл і розкладання.

2.8. Ведення документації на поверсі. Матеріальні цінності на поверсі, їх облік і збереження.

Експлуатаційна та нормативна документація на поверсі. Вимоги до білизни та малоцінного інвентарю. Збереження, пересування та списування білизни та інвентарю на матеріалі діючого готелю. Технологія постачання білизни на поверхи готелю.

Нормативи оснащення номерів різних категорій та поверхових холів. Система обліку та збереження матеріальних цінностей на поверсі, отримання їх зі складу, порядок списання. Організація матеріальної відповідальності на поверсі. Порядок проведення інвентаризації.