Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
програма ознайомчої практики метод вказівки.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
103.42 Кб
Скачать

. Мета і завдання практики

Метою практики є ознайомлення студентів І курсу зі змістом їх майбутньої професії, з характером та сферою професійної діяльності, з особливостями практичної діяльності підприємств готельної галузі, з роллю фахівців готельного обслуговування у формування результатів господарської діяльності підприємств готельного бізнесу різних форм власності

. Завдання практики:

  • прищепити любов до майбутньої професії;

  • визначити місце та роль фахівця готельного обслуговування в розвитку ринку готельних послуг, господарській і фінансово-економічній діяльності підприємства;

  • ознайомити з професійними вимогами до фахівця, необхідними практичними вміннями та навичками;

  • ознайомити зі сферою майбутньої професійної діяльності, переліком основних типів і категорій підприємств, які обслуговують туристів та місцеве населення.

2. Програма ознайомчої практики

2.1. Оформлення на практику та знайомство з готельним підприємством. Загальна характеристика готельного підприємства.

Перед початком практики студент знайомиться з керівником практики від підприємства, правилами внутрішнього розпорядку в організації і своїм графіком виходу на роботу. Проходить інструктаж з протипожежної профілактики та техніки безпеки.

Загальна характеристика підприємства – бази практики. Назва, місце розташування фірми, її реквізити. Рік утворення, організатори. Форма власності (ТОВ, СП, приватне, акціонерне тощо).

Визначення типу підприємства відповідно до класифікації засобів розміщення, його місце знаходження, основний контингент клієнтів. Оцінити масштаби діяльності (місце організації на ринку готельних послуг). Уточнити перелік основних і додаткових послуг готельного підприємства. Паспорт готелю. Описати приміщення готелю. Описати основні номери готелю. Виділити основні характерні особливості роботи готельного підприємства.

Нормативно-правова база функціонування підприємства. Порядок створення організації. Форми та умови господарювання. Ліцензування та процес сертифікації послуг на підприємстві.

2.2. Структурні підрозділи готельного підприємства. Зміст основних функціональних груп приміщень.

Особливості технології роботи та організації господарства. Вивчення внутрішньої організаційної структури досліджуємого підприємства (організації): вивчення служб готелю, ресторану, кафе, бістро тощо.

Вивчення та оцінка існуючої організаційної структури управління підприємством за штатним розкладом. Структура управління готелем, штатний розклад, посадові інструкції. Порядок управління трудовим колективом. Форма власності та перспективи її зміни.

Узагальнені результати необхідно занести до таблиці.

Таблиця 1

Основні служби готелю та їх функції

з/п

Служба готелю

Функції

Зміст основних функціональних груп приміщень, їх планувальна організація. Зміст приміщень поверху готелю: види номерів, їх кількість на поверсі, місткість, оснащення, меблі та устаткування. Планувальна організація поверху готелю та поверхового холу.