Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Туристські ресурси України і світу, 2010р. Жуче...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
231.94 Кб
Скачать

Київський університет туризму,

економіки і права

Факультет міжнародних економічних

відносин і менеджменту

Кафедра теорії та практики туризму і

готельного господарства

Туристські ресурси україни і світу

Робоча програма для студентів денної форми навчання напряму підготовки 8.030403 «Міжнародні економічні відносини»

(Кредитно-модульної системи організації навчального процесу)

Київ – 2011

ТУРИСТСЬКІ РЕСУРСИ УКРАЇНИ І СВІТУ: Робоча програма денної форми навчання напряму підготовки 8.030403 «Міжнародні економічні відносини»/ Укл. В.Г.Жученко. – К.: КУТЕП, 2011. – 25 с.

Рецензенти: Коваль Я.В., доктор екон. наук, професор, зав. відділом

проблем використання лісових ресурсів;

Яценко Б.П., доктор географ. наук, зав. кафедри туризму і

країнознавства Київського університету імені Тараса

Шевченка

Робочу програму обговорено і схвалено на засіданні кафедри теорії та практики туризму і готельного господарства КУТЕП “ 20 ” жовтня 2010 р., протокол № 2.

Робочу програму рекомендовано до друку й допущено для використання у навчальному процесі науково-методичною комісією факультету міжнародних економічних відносин і менеджменту, протокол від 20.10. 2010 р. № 2.

  1. Передмова

Навчальна дисципліна “Туристські ресурси України і світу” в системі підготовки фахівця в туристській галузі посідає чільне місце, так як вона дає можливість ознайомити студентів із туристським потенціалом України, який використовується і може бути залучений для підняття іміджу України на світовому туристському ринку та країнами світу, які займають провідне місце в туристській галузі.

Робоча програма навчальної дисципліни “Туристські ресурси України і світу” передбачає реалізацію таких навчальних блоків: теоретичного, самостійної роботи, індивідуальної роботи і контролю знань.

Теоретичний блок розкриває сутність понять «туризм» та «туристські ресурси», особливості туристсько-рекреаційного районування України та світу.

Форма аудиторних занять: лекції, семінари.

Блок самостійної роботи сприяє закріпленню знань і навичок студента, що одержані ним під час аудиторних занять; розширення і поглиблення теоретичного матеріалу; формування вмінь і навичок самостійної роботи з літературою та її систематизація; забезпечення умов для формування всебічно-розвинутої особистості студента та удосконалення його професійної спрямованості в процесі роботи з літературними джерелами.

Тематика занять із самостійної роботи спрямована на відпрацювання навчального матеріалу, що відображається у підготовці та написанні рефератів, виконанні індивідуальної роботи та підлягає перевірці на семінарських заняттях.

Індивідуальна робота це вид навчальної роботи, що здійснюється за графіком індивідуальної роботи у формі: індивідуальних занять та консультацій.

Блок контролю знань охоплює всі елементи процесу навчання. Мета контролю – підвищення ефективності навчання шляхом стимулювання самостійної діяльності студентів. Форми контролю: тестування, усне опитування, складання підсумкового модульного контролю.