Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
oznayomcha_praktika.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
177.66 Кб
Скачать

Організація проходження і керівництво практикою

Ефективність проходження практики залежить від дотримання основних вимог та правил на кожному її етапі. Увесь процес проходження практики можна поділити на три етапи:

І. Підготовчий

ІІ. Основний

ІІІ. Підсумковий

І. На підготовчому етапі здійснюється:

  1. Оформлення документів про проходження практики (наказ про практику, підготовка листів-направлень в організації, заклади, де заплановано провести практику, тощо).

  2. Інструктаж студентів, ознайомлення з програмою, планом практики.

  3. Інструктаж з техніки безпеки.

II. Основний етап практики передбачає наступні види роботи:

  1. Ознайомлення з організаціями, закладами, в яких студенти проходитимуть практику.

  2. Ознайомлення з структурними підрозділами організацій та закладів, їх роботою.

  3. Виконання індивідуальних завдань, опрацювання зібраних емпіричних, довідкових матеріалів.

ІІІ. На під сумковому етапі студент вирішує такі завдання:

  1. Оформлення додаткових матеріалів і звіту про проходження практики, індивідуальних завдань та здача їх керівникам практики згідно визначеного терміну.

  2. Захист практики на підсумковій звітній конференції.

Вимоги до об'єкту (бази) практики

Психологічна практика (ознайомча, виробнича) студентів вищих навчальних закладів проводиться на наперед визначених базах практики, які відповідають основним вимогам програми. Студенти можуть самостійно, з дозволу керівництва кафедри психолого-педагогічних дисциплін або за рішенням керівників практики, підбирати для себе місце проходження практики і пропонувати його для використання. При цьому враховується характер майбутньої кваліфікації студента, наукові інтереси, тематика майбутніх курсових та випускних робіт.

З базами практики університет завчасно укладає договори на її проведення за формою, наведеною в додатку. Тривалість дії договорів погоджується договірними сторонами: вона може визначатися на період проходження практики або терміном до п'яти років.

Бази практик в особі їх керівників разом з університетом несуть відповідальність за організацію, якість і результати практики студентів. Установа (організація), за якою закріплені студенти для проходження практики, бере на себе зобов'язання сприяти студентам у виконанні програми практики, допомагає скласти робочий графік проходження практики, призначає із штатного персоналу своїх співробітників, що будуть безпосередньо здійснювати керівництво практикою студентів.

Форми контролю за роботою студентів-практикантів:

  • систематичний контроль за виконанням програми психологічної практики здійснюють керівники практики від університету та від бази практики;

  • студенти ведуть щоденник практики, в якому щодня фіксують зміст виконаної роботи;

  • керівники практики від університету перевіряють звіти студентів-практикантів, дають на них характеристику та оцінюють відповідно до встановлених критеріїв, організовують звітну підсумкову конференцію.

Захист практики проходить на звітній конференції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]