Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metoda_KP_OP.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
183.3 Кб
Скачать

Додаток 10

ОПИС ЗАСТОСУВАННЯ ( ГОСТ 19.502-78 )

. . .

Складання інформаційної частини (анотації і змісти) є обов'язковим.

. . .

У залежності від особливостей програми допускається вводити додаткові розділи або поєднувати окремі розділи.

1. Призначення програми

У розділі вказують призначення, можливості програми, її основні характеристики, обмеження, що накладаються на область застосування програми.

2. Умови застосування

У розділі вказують умови, необхідні для виконання програми (вимоги до необхідного для даної програми технічним засобам, і іншим програмам, загальні характеристики вхідної і вихідної інформації, а також вимоги й умови організаційного, технічного і технологічного характеру і т.п.).

3. Опис задачі

У розділі повинні бути зазначені визначення задачі і методи її рішення.

4. ВХІДНІ І ВИХІДНІ ДАНІ

У розділі повинні бути зазначені зведення про вхідні і вихідні дані.

У додаток до документа можуть бути включені довідкові матеріали (ілюстрації, таблиці, графіки, приклади і т.п.).

Додаток 11 керівництво системного програміста ( гост 19.503-79 )

. . .

Складання інформаційної частини (анотації і змісти) є обов'язковим. У залежності від особливостей документа допускається поєднувати окремі розділи або вводити нові. В обґрунтованих випадках допускається розділ "Додаткові можливості" не приводити, а в найменуваннях розділів опускати слово "програма" або заміняти його на "найменування програми".

1. Загальні відомості

У розділі повинні бути зазначені призначення і функції програми і зведення про технічні і програмні засоби, що забезпечують виконання даної програми.

2. СТРУКТУРА ПРОГРАМИ

У розділі повинні бути приведені зведення про структуру програми, її складових частинах, про зв'язки між складовими частинами і про зв'язки з іншими програмами.

3. НАСТРОЮВАННЯ ПРОГРАМИ

У розділі повинне бути приведений опис дій по настроюванню програми на умови конкретного застосування (настроювання на склад технічних засобів, вибір функцій і ін.). При необхідності приводять приклади, що пояснюють.

4. ПЕРЕВІРКА ПРОГРАМИ

У розділі повинне бути приведений опис способів перевірки, що дозволяють дати загальний висновок про працездатність програми (контрольні приклади, методи прогону, результати).

5. ДОДАТКОВІ МОЖЛИВОСТІ

У розділі повинне бути приведений опис додаткових розділів функціональних можливостей програми і способів їхнього вибору.

6. ПОВІДОМЛЕННЯ СИСТЕМНОМУ ПРОГРАМІСТОВІ

У розділі повинні бути зазначені тексти повідомлень, видаваних у ході виконання настроювання, перевірки програми, а також у ході виконання програми, опис їхнього змісту і дій, який необхідно почати по цих повідомленнях.

У додатку до документа можуть бути приведені додаткові матеріали (приклади, ілюстрації, таблиці, графіки і т.п.).

Додаток 12

КЕРІВНИЦТВО ПРОГРАМІСТА ( ГОСТ 19.504-79 )

. . .

Складання інформаційної частини (анотації і змісти) є обов'язковим.

У залежності від особливостей документа допускається поєднувати окремі розділи або вводити нові.

1. ПРИЗНАЧЕННЯ Й УМОВИ ЗАСТОСУВАННЯ ПРОГРАМИ

У розділі повинні бути зазначені призначення і функції, виконувані програмою, умови, необхідні для виконання програми (обсяг оперативної пам'яті, вимоги до складу і параметрів периферійних пристроїв, вимоги до програмного забезпечення і т.п.).

2. ХАРАКТЕРИСТИКИ ПРОГРАМИ

У розділі повинне бути приведений опис основних характеристик і особливостей програми (тимчасові характеристики, режим роботи, засобу контролю правильності виконання і самовідновлюванності програми і т.п.).

3. ЗВЕРТАННЯ ДО ПРОГРАМИ

У розділі повинне бути приведений опис процедур виклику програми (способи передачі керування і параметрів даних і ін.).

4. ВХІДНІ І ВИХІДНІ ДАНІ

У розділі повинне бути приведений опис організації використовуваної вхідної і вихідної інформації і, при необхідності, її кодування.

5. ПОВІДОМЛЕННЯ

У розділі повинні бути зазначені тексти повідомлень, видаваних програмістові або операторові в ході виконання програми, опис їхнього змісту і дій, який необхідно почати по цих повідомленнях. У додатку до документа можуть бути приведені додаткові матеріали (приклади, ілюстрації, таблиці, графіки і т.п.).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]