Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metoda_KP_OP.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
183.3 Кб
Скачать

Додаток 1

ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ. ВИМОГИ ДО ЗМІСТУ Й ОФОРМЛЕННЯ

(ГОСТ 19.201-78)

. . .

Інформаційну частину (анотацію і зміст ), лист реєстрації змін допускається в документ не включати. Для внесення змін або доповнень у технічне завдання на наступних стадіях розробки програми або програмного виробу випускають доповнення до нього. Узгодження і твердження доповнення до технічного завдання проводять у тому ж порядку, що встановлені для технічного завдання.

. . .

В залежності від особливостей програми або програмного виробу допускається уточнювати зміст розділів, вводити нові розділи або поєднувати окремі з них.

1.ВСТУП

У розділі вказують найменування, коротку характеристику області використання програми або програмного виробу й об'єкта, у якому використовують програму або програмний виріб.

2.ПІДСТАВА ДЛЯ РОЗРОБКИ

У розділі повинні бути зазначений: - документ (документи), на підставі яких ведеться розробка; - організація, що затвердила цей документ, і дата його твердження; - найменування і/або умовна позначка теми розробки.

3.ПРИЗНАЧЕННЯ РОЗРОБКИ

У розділі повинне бути зазначене функціональне й експлуатаційне призначення програми або програмного виробу.

4.ВИМОГИ ДО ПРОГРАМИ АБО ПРОГРАМНОГО ВИРОБУ

Розділ повинний містити наступні підрозділи:

4.1.Вимоги до функціональних характеристик

У підрозділі повинні бути зазначені вимоги до складу виконуваних функцій, організації вхідних і вихідних даних, тимчасовим характеристикам і т.п.

4.2.Вимоги до надійності

У підрозділі повинні бути зазначені вимоги до забезпечення надійного функціонування (забезпечення стійкості, контроль вхідної і вихідної інформації, час відновлення після відмовлення і т.п.).

4.3.Умови експлуатації

У підрозділі повинні бути зазначені умови експлуатації (температура навколишнього повітря, відносна вологість і т.п. для обраних типів носіїв даних), при яких повинні забезпечуватися задані характеристики, а також вид обслуговування, необхідна кількість і кваліфікація персоналу.

4.4.Вимоги до складу і параметрів технічних засобів

У підрозділі вказують необхідний склад технічних засобів із указівкою їхніх основних технічних характеристик.

4.5.Вимоги до інформаційної і програмної сумісності

У підрозділі повинні бути зазначені вимоги до інформаційних структур на вході і виході і методам рішення, вихідним кодам, мовам програмування і програмних засобів, використовуваним програмою. При необхідності повинен забезпечуватися захист інформації і програм.

. . .

5.ВИМОГИ ДО ПРОГРАМНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ

У розділі повинний бути зазначений попередній склад програмної документації і, при необхідності, спеціальні вимоги до неї.

6.ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНІ ПОКАЗНИКИ

У розділі повинні бути зазначені: орієнтована економічна ефективність, передбачувана річна потреба, економічні переваги розробки в порівнянні з кращими вітчизняними і закордонними зразками або аналогами.

7.СТАДІЇ Й ЕТАПИ РОЗРОБКИ

У розділі встановлюють необхідні стадії розробки, етапи і зміст робіт (перелік програмних документів, що повинні бути розроблені, погоджені і затверджені), а також, як правило, терміни розробки і визначають виконавців.

8.ПОРЯДОК КОНТРОЛЮ І ПРИЙОМУ

У розділі повинні бути зазначені види іспитів і загальні вимоги до приймання роботи. У додатках до технічного завдання, при необхідності, приводять:

- перелік науково-дослідних і інших робіт, що обґрунтовують розробку;

- схеми алгоритмів, таблиці, опису, обґрунтування, розрахунки і інші документи, що можуть бути використані при розробці;

  • інші джерела розробки.

ДОДАТОК 2

ПОЗНАЧЕННЯ ПРОГРАМ І ПРОГРАМНИХ ДОКУМЕНТІВ (ГОСТ 19.103-77)

. . .

1. Дійсний стандарт встановлює структуру позначення програм і програмних документів для обчислювальних машин, комплексів і систем незалежно від їхнього призначення й області застосування.

2. Позначення програм і документів повинне складатися з груп знаків, розділених крапками (після коду країни і коду организації розроблювача), пробілами (після номера редакції документа і коду виду документа), дефісами (після реєстраційного номера і номера документа даного виду).

…....

5. Код країни розроблювача і код організації (підприємства) розроблювача привласнюють у встановленому порядку. Код країни для програмних документів, розроблювальних студентами, не вказується. Номер видання програми або номер редакції документа привласнюють у порядку зростання з 01 до 99.

6. Код виду документа привласнюють відповідно до вимог ГОСТ 19.101-77.

7. Номер документа даного виду привласнюють у порядку зростання з 01 до 99.

8. Номер частини того самого документа привласнюють у порядку зростання з 1 до 9.

Примітка. Якщо документ складається з однієї частини, то дефіс і порядковий номер частини не вказують.

9. Номер редакції специфікації і відомості експлуатаційних документів на програму повинний збігатися з номером видання цієї ж програми.

ДОДАТОК 3

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]