Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підпис – 2.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
69.63 Кб
Скачать

18. Нахил літер у підписі

Прямий (мал. 18 а) нахил характеризує людину пряму, стриману, послідовну, що має самовладання, нерідко і вперту. Також це є показником домінуючого впливу розуму.

Часто зустрічається підпис з нахилом вправо (мал. 18 б), що говорить про збалансованість рис характеру людини, про здатність до розуміння, компромісів . При цьому, звичайно, слід враховувати й інші фактори.

Якщо підпис перекинутий вліво (мал. 18 в), проти напрямку руху, то це пов'язано частіше з невідповідністю особистих природних схильностей і потягів людини до зовнішніх умов виховання і життя, а також вказує на норовливість, упертість, вимогливість, недовірливість, контроль розуму, іноді - скритність і нещирість.

Якщо нахил літер у підписі різний (мал. 18 г), то це пов'язано з примхливістю, нестійкістю думки, імпульсивністю, нестриманістю, розкиданістю. З такими людьми слід бути обережними у справах та взаєминах.

мал. 18 а мал. 18 б

мал. 18 в мал. 18 г

19. "Повернення" у підписі

Якщо індивідуум, написавши якусь частину підпису, повертається назад будь-якою лінією, або, повернувшись, щось ще дописує (мал. 19 а, мал. 19 б), то це говорить про те, що власник подібного підпису, проробивши певну роботу, схильний повертатися до її початку, аналізувати зроблене; у нього з'являється думка додати щось нове, видозмінити, доповнити. Тобто, може спостерігатися стан незадоволеності зробленим, постійне бажання вдосконалювати досягнуте .

мал. 19 а мал. 19 б

20. "Завантаженість" у підписі

Чим складніший, "навантажений" підпис (мал. 20 а), тим більше проблем створює сама людина в житті - "робить із мухи слона".

Навпаки, чим простіший підпис (мал. 20 б) - то з меншими проблемами живе людина: прагне зробити життя простим.

мал. 20 а мал. 20 б

21. Однакові елементи у підписі

Характеризують схильність індивідуума більшою чи меншою мірою до нав'язливості у думках і діях (мал. 21). Тобто, у порівнянні з іншими людьми, у такого суб'єкта легко виникає "нав'язливість" якої-небудь думки, звички чи, наприклад, мелодії. У той же час, ця ознака говорить і про завзятість, здатність легше переносити одноманітну роботу. Що стосується здоров'я, то слід звернути увагу на стан нервової системи: можливі неврози. Також може спостерігатися схильність до підвищення артеріального тиску [30: 66].

мал. 21

22. Іноземні літери в підписі

Якщо індивідуум використовує іноземний шрифт для написання підпису (мал. 22), то це може означати:

- він прихильник іноземного, що частіше властиво молоді;

- є оригіналом, який бажає виділитися;

- людині властива незалежність в поглядах і судженнях.

мал. 22

23. Комбінаторика в підписі

Цей фактор характеризується тим, що людина ніби з'єднує дві поруч розташовані літери через загальний елемент. Наприклад, літери Н і К можна написати однієї літерою з вертикальною паличкою посередині (мал. 23). І ті люди, в яких у підписі зустрічаються подібні поєднання, скрізь намагаються оптимізувати свою діяльність. Тобто, є схильність одночасно вести відразу кілька справ або чекати, поки не накопичаться будь-які справи, для того, щоб не витрачати на них час окремо, а вирішувати їх всі разом. За темпераментом такі люди частіше є сангвініки, рідше - флегматики.

мал. 23

24. Ознаки симетрії в підписі

Це можуть бути, наприклад, два горизонтальних або вертикальних штрихи (||, / /, =). Ці та інші подібні елементи в підписи є показником стійкого характеру людини, гармонійності, збалансованості якостей людини, здатності йти на компроміси, люди, що мали в підписі вищевказані елементи, люблять надійність у всьому, прагнуть підстрахуватися у своїй діяльності (мал. 24).

мал. 24

25. Цифрові додатки в кінці підпису

Наявність цього чинника говорить про недовірливу натуру, яка характеризується критичним розумом і обережністю. Може мати схильність до нервово-психічних захворювань (мал. 25).

мал. 25