Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підпис – 2.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
69.63 Кб
Скачать

3. Величина літер (великих і малих)

Якщо заголовна літера в підписі за амплітудою значно відрізняється від малих, то людина, що має такий підпис, примхлива, у неї підвищена вимогливість до оточуючих (мал. 4 а).

Якщо ж вона за амплітудою незначно відрізняється від малих літер (мал.4 б), то власник підпису скромний, без особливих претензій до життя.

Дрібні літери характеризують людину раціональну, економну і конкретну, а також здатність до концентрації розуму, але дуже дрібні літери говорять про те, що їх господар схильний до егоїзму і скупості (мал. 4 в).

Великі літери (як у дітей) характеризують мрійливу, деякою мірою наївну, непрактичну, довірливу, часто надмірно добру людину (мал. 4 г). Але також великі літери говорять про прагнення до незалежності, свободи діяльності. В організмі слід звернути увагу на селезінку і печінку [45: 36; 2: 24-26].

мал. 4 а мал. 4 б

мал. 4 в мал. 4 г

5. Заокругленість і гострота літер

Добрі, м'які, спокійні люди мають більш округлі літери (мал. 5 а), ніж запальні, різкі, нетерпимі, дратівливі (мал. 5 б). Також незграбні літери говорять про прагнення до незалежності, про наявність критичного розуму, впертості, більшої агресивності, схильності до самоствердження.

За цими факторами можна розрізнити, в який період стосунків людина веде себе м'якіше - на початку або в подальшому - це залежить від того, на початку або в кінці підпису округлених форм більше. У даному випадку (мал. 5 в) людина веде себе м'якіше на початку стосунків.

мал. 5 а мал. 5 б мал. 5 в

6. Зв'язаність і розірваність літер

Якщо всі літери в підписі з'єднані між собою (мал. 6 а), то це говорить про послідовний, логічний характер розумової діяльності. Проте в даному випадку втрачається деяка свобода мислення, людина більш консервативна у своїх поглядах, не так легко і швидко сприймає все нове.

Мислення є більш гнучким і адаптивним, якщо в підписі виявляється помірна кількість розривів між літерами, що також вказує на вміння гармоніювати бажане і дійсне (мал. 6 б).

Зайва кількість розривів (мал. 6 в) свідчить про образно-конкретне мислення, непередбачуваність учинків для оточуючих, мрії, прагнення звернути на себе увагу, справити враження на оточуючих .

мал. 6 а мал. 6 б

мал. 6 в

7. Упевненість під час написання літер

Про впевненість людини в собі можна судити по впевненості та твердості, з якою вона підписується (мал. 7 а), на відміну від людини невпевненої, що також видно за підписом (мал. 7 б).

мал. 7 а мал. 7 б

8. Різні прикраси в підписі

Якщо людина хвастлива і прикрашає свої позитивні якості, то це виявляється і в підписі. У цьому випадку вона також прикрашає: з'являються різні завитки, стрічки та інші подібні утворення. І чим їх більше, тим більше в людині нещирого (мал. 8 а).

У простої людини і підпис простий, скромний (мал. 8 б).

Але різні прикраси не можна вважати завжди поганою ознакою. Подібні підписи часто можна зустріти у людей з багатою уявою, артистів, художників, музикантів.

В осіб із логічним складом розуму - математиків, фізиків підпис часто буває як би "оголеним", тобто літери можуть втрачати деякі свої частини (мал. 8 в). Це також говорить про конкретність мислення. Якщо такі літери ще й мало пов'язані одна з одною, то це свідчить про нелогічність, недалекоглядність в мисленні.

мал. 8 а мал. 8 б

мал. 8 в

9. Розмашистість під час написання літер

Підпис компактний, дрібний зазвичай мають "тактики" ( мал. 9 а), тобто ті, чий розум зайнятий конкретними видами діяльності.

Навпаки, розмашистий підпис мають частіше "стратеги" (мал. 9 б) - ті, хто мислить глобально, комбінаторно, системно. Серед них великі керівники, громадські діячі.

мал. 9 а мал. 9 б

10. Відстань між літерами

За цією ознакою можна визначити ступінь щедрості людини: якщо відстань між літерами значна (мал. 10 а) - то це вказує на щедрість і в крайніх ступенях прояву ознаки на марнотратство.

Якщо ж літери в підписі налізають одна на одну (мал. 10 б), то це вказує на економність і навіть скупість.

Можна навіть дізнатися, в який період людина більш щедра: коли тільки отримує гроші чи пізніше, а також у якій переважно сфері - інтелектуальній чи матеріальній. Це залежить від того, в якій ділянці підпису відстань між літерами більша, на початку або в кінці.

мал. 10 а мал. 10 б