Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПЕОМ_СР№17.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
712.7 Кб
Скачать

Створення форми за допомогою Конструктора

Для створення форми Студенти необхідно виконати наступні дії:

1. Запустити програму Microsoft Access і відкрити БД

2. У вікні БД вибрати вкладку Форми. Виконати клацання по кнопці Створити. З'явиться діалогове вікно Нова форма. У цьому вікні необхідно вибрати із списку пункт Конструктор. Потім в списку "Виберіть в якості джерела даних таблицю або запит" вибрати ім'я таблиці (наприклад, Студент). Виконати клацання по кнопці ОК. На екрані з'явиться вікно Форма 1.

3. Якщо на екрані відсутній список полів вибраної для побудови форми таблиці, вибрати пункт меню Вид / Список полів.

4. Поля із списку перемістити на форму (по одному або заздалегідь виділивши з використанням клавіші Shift і миші, для виділення усіх полів виконати подвійне клацання мишею на заголовку вікна Список полів)

5. Розмістити поля на формі в потрібних місцях за розробленим зразком

6. Переміщення полів і їх імен за формою проводитися таким чином:

Виділити об'єкт (поле з ім'ям) клацанням миші. Навколо нього з'являться маркери переміщення і зміни розмірів. Переміщати поле можна разом з прив'язаним до нього ім'ям або окремо від нього.

Для переміщення помістити покажчик миші на квадратик, що знаходиться в лівому верхньому кутку елементу. Покажчик миші у вигляді долоні дозволяє переміщати об'єкт разом з прив'язаним до нього ім'ям, у вигляді долоні з витягнутим вказівним пальцем - переміщає один об'єкт.

Натиснути кнопку миші і, утримуючи її, буксирувати поле або його ім'я в потрібне місце у формі. Потім відпустити кнопку миші.

Для зміни напису, пов'язаного з полем необхідно виконати на ній подвійне клацання мишею. У діалоговому вікні, що відкрилося, Напис вибрати вкладку Макет і виконати необхідні зміни. Потім закрити вікно.

Для зміни розмірів помістити курсор на розмірні маркери, при цьому курсор набере вигляду двонаправленої стрілки. Натиснути кнопку миші, буксирувати в потрібному напрямі, потім відпустити кнопку миші.

Для видалення поля виділити його, натиснути клавішу Delete або вибрати команду Правка / Видалити.

7. Зберегти форму, вибравши з меню Файл команду Зберегти як, і у вікні, що відкрилося, вибрати режим збереження «в поточній базі даних», потім клацання по кнопці ОК.

8. Проглянути форму в режимі Конструктора, виконавши клацання по кнопці Відкрити.

9. Якщо вид форми не задовольняє, відкрити форму в режимі Конструктор і внести необхідні зміни, потім зберегти форму Файл — Зберегти або виконати клацання по піктограмі Зберегти.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]