Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод_КР_ЕП_2012.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
487.42 Кб
Скачать

2. Вибір і затвердження теми, складання плану курсової роботи.

Керівник курсовогопроектування розробляє тематику робіт, котра затверджується цикловою комісією та доводиться до відома студентів. Тематика щороку переглядається та доповнюється, орієнтована тематика курсових робіт наведена в додатку А.

Студентам надається право вибору теми курсової роботи.Рекомендується при цьому скористатися попередньою консультацією викладача-керівника і взяти до уваги такі поради:

- тема курсової роботи повинна відображати особисті наукові інтереси студента, які сформувалися в ході вивчення курсу;

- тема дослідження має відобразити зацікавленість студента тією чи іншою проблемою перехідної економіки, процесу реформування економіки України;

- логічно, що на вибір теми студентом-заочником повинен впливати характер його діяльності. Практика свідчить, що робота над темою курсової роботи, яка тісно пов'язана з професійною діяльністю автора, викликає у нього велику зацікавленість, носить більш творчий характер, нерідко сприяє появі корисних і цікавих пропозицій, спрямованих на поліпшення економічної діяльності свого підприємства, установи або на підвищення особистої професійної компетенції.

Студенти також можуть запропонувати іншу тему, яка має бути актуальною і відповідати тематичній спрямованості дисципліни.У цьому разі вони обов'язково повинні написати заяву на ім'я голови циклової комісії економічних дисциплін,у заяві необхідно вказати назву обраної теми та обґрунтувати її вибір. Без погодження з цикловою комісією вільний вибір теми не дозволяється.

Індивідуальне завдання на курсову роботу видається кожному студенту на бланку відповідної форми (додаток Б).

Завдання на курсову роботу затверджуються головою циклової комісії за поданням викладача-керівника курсовогопроектування і видаються студентам не пізніше, ніж за півтора місяця до терміну подання роботи.

Протягом першого тижня керівник разом із студентом детально розробляють календарний графік роботи на весь період написання курсової роботи (додаток В). У календарному плані слід визначити час, потрібний на добір літератури, її вивчення й опрацювання, оформлення тексту. Календарний план допоможе уникнути поспіху при написанні курсової роботи, дисциплінує студента і допоможе подати виконану роботу у визначений строк.

Студент зобов'язаний регулярно звітувати про виконану роботу своєму керівникові.

Час, відведений на керівництво курсовою роботою, керівник використовує для систематичних консультацій, передбачених розкладом, та перевірки виконання роботи (по частинах чи в цілому).

Зміна теми курсової роботи (у разі необхідності) здійснюється з дозволу голови циклової комісії за письмовою заявою студента та погодженням викладача-керівника не пізніше одного місяця до закінчення строку виконання курсової роботи.

Студенти самостійно складають проект плану теоретичної частини курсової роботи і обов’язкового погоджують його з керівником курсового проектування. План курсової роботи повинен бути логічним та послідовним згідно обраної теми дослідження: передбачені в ньому питання мають поступово розкривати теоретичні аспекти, відобразити порядок проведення економічних розрахунків. Правильно побудований план слугує організуючим початком курсової роботи, допомагає систематизувати матеріал, забезпечує послідовність його викладення. При написанні план роботи може уточнюватися, вводитися нові пункти за рахунок зібраного матеріалу.

Добре продуманий план є запорукою успішного виконання роботи. Структура і зміст плану теоретичної частини курсової роботи, співвідношення її пунктів визначаються обраною темою. Як приклад, можна рекомендувати таку схему плану теоретичної частини:

Вступ – обґрунтування актуальності теми, визначення кола завдань курсової роботи, коротка економічна характеристика об’єкта дослідження.

Перший пункт – виклад теоретичних та методологічних питань, що стосуються теми курсової роботи та їхня практична значимість.

Другий пункт – порядок проведення економічного аналізу становища обраного об’єкта дослідження чи економічних явищ, що розглядаються.

Третій пункт – огляд шляхів та обґрунтування заходів щодо поліпшення економічного становища та шляхів вирішення питань, які досліджуються.

Заключна частина (висновок теоретичної частини) – виклад основних результатів дослідження та основних заходів щодо ефективного вирішення питань, які розглядались у роботі.

План практичної частини передбачений завданням на виконання розрахунків з економічної оцінки здійснення витрат на заплановані заходи та наданням висновків. Як приклад, в додатку Г наводяться типові плани роботи з деяких тем.