Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод_курсов_моя.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
52.31 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ДВНЗ «СВІТЛОВОДСЬКИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ КОЛЕДЖ»

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

Директор СПК

______________ О. О. Ситник

“___”_________ 2011 р.

методичні рекомендації

щодо виконання курсової роботи з навчальної дисципліни «Політична економія» для студентів денної форми навчання

зі спеціальностей 5.03050401 “Економіка підприємства”

5.03050901 “Бухгалтерський облік”

Світловодськ – 2011 р.

Методичні рекомендації щодо виконання курсової роботи з навчальної дисципліни «Політична економія» для студентів денної форми навчання зі спеціальностей 5.03050401 «Економіка підприємства», 5.03050901 «Бухгалтерський облік». / Укл. Дудник А.В. - Світловодськ, СПК, 2011

Розглянуто і затверджено на засіданні циклової комісії економічних дисциплін: Протокол № ___ від “___”_____________2011 р.

Голова комісії ___________ Гуршал О.Л.

Узгоджено заступником директора з НВР ___________ А.В. Діброва

Методист _______________ Т. І. Панасюк

ВСТУП

Навчальним планом на ІІ курсі для студентів спеціальності  5.03050401 «Економіка підприємства», 5.03050901 «Бухгалтерський облік» передбачено виконання курсової роботи з дисципліни «Політична економія».   Її виконання - важливий етап вивчення економічних виробничих відносин в їх взаємодії з продуктивними силами та організацією управління і ефективного ведення господарства як чинників суспільного багатства.

Метою виконання курсової роботи з дисципліни «Політична економія» є систематизація, закріплення та поглиблення теоретичних знань, набутих студентами у процесі вивчення курсу; придбання навиків збору необхідної інформації та уміння робити необхідні узагальнення і висновки.

Курсова робота - це самостійно виконана робота науково-дослідницького характеру, до якої ставляться такі основні вимоги:

- робота   повинна   бути   спрямована   на   дослідження   актуальності конкретної теми, обраної студентом;

- робота повинна відрізнятися новим матеріалом, в якому є описання нових явищ і закономірностей, узагальнення раніше відомих положень з іншої наукової точки зору чи зовсім в іншому аспекті. В зв'язку з цим робота повинна мати критичний підхід до існуючої практики в Україні та пошук вирішення проблеми, яка досліджується в курсовій роботі.

Методичні вказівки містять порядок виконання курсової роботи, структуру та зміст роботи, загальні вимоги до оформлення, правила користування літературою, рекомендовані плани та типові теми курсових робіт.

1. Вибір теми та порядок виконання курсової роботи

Студентам надається право вибору теми курсової роботи. Під час формулювання теми слід керуватися, наведеною у цих методичних вказівках тематикою (див. додаток 1), яка має орієнтовний характер і періодично коригується та уточнюється з урахуванням змін, що відбуваються в економічній теорії і практиці. Студент має право запропонувати для розроблення тему, яка відсутня у переліку рекомендованої тематики, але при обов'язковому дотриманні умови, що назва теми та спрямованість роботи відповідатимуть змісту дисципліни "Політична економія".

Під час вибору теми слід ураховувати її актуальність, можливість ефективного використання літературних джерел, статистичної та іншої інформації, на базі якої виконуватиметься дослідження.

Виконання курсової роботи повинно проводитись у такому порядку:

-  вибір теми курсової роботи, узгодження її з викладачем;

-  підбір літератури та її вивчення;

-  складання плану курсової роботи та узгодження його з викладачем;

-  збір і обробка вихідних матеріалів, їх аналіз;

-  оформлення курсової роботи;

-  захист курсової роботи.