Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод_курсов_моя.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
52.31 Кб
Скачать

2. Обсяг, структура та зміст курсової роботи

Курсова робота повинна мати чітку та логічну побудову.    Загальний об’єм курсової роботи повинен складати 30-35 сторінок друкованого тексту, враховуючи додатки. Курсова робота повинна складатися з:

•    титульного аркуша (додаток 2);

•   завдання на виконання курсової роботи;

•    змісту;

•    вступу;

•    основної частини (першого, другого та третього розділів);

•    висновків;

•    списку використаної літератури;

•    додатків (якщо вони є).

Титульний  аркуш  курсової роботи  містить  найменування теми та дисципліни, з якої виконується курсова робота, дані про автора і керівника та оформляється відповідно додатку 2.

Зміст курсової роботи включає вступ, заголовки всіх розділів, глав та параграфів; висновки; список використаної літератури; додатки. Для кожного розділу, глави та параграфа вказуються номера сторінок відповідно до тексту курсової роботи.

У вступі курсової  роботи обґрунтовується актуальність обраної  теми дослідження, розкривається значення питань дослідження у сучасних умовах господарювання, обґрунтовується значення виконання курсової роботи, вказуються її цілі та методи дослідження. Об'єм вступу повинен складати 1-2 сторінки.

Основна частина курсової роботи може складатися з 2 або 3 розділів, кількість яких залежить від обраної теми. Перший розділ має бути присвячений історії розвитку економічної думки в напрямку, що обумовлено темою курсової роботи. Другий та третій розділ може включати інформацію про сучасні погляди щодо обраної проблеми. Основна частина повинна мати об'єм 25-30 сторінок.

Висновки повинні відображати сутність курсової роботи, бути конкретними і корисними для поглиблення знань з політичної економії. В них оцінюють в лаконічній формі результати проведеного дослідження, указують важливість проведеного дослідження для розвитку політекономічної думки. Об'єм цього розділу може складати 2-3 сторінки.

Список використаної літератури містить джерела, матеріал яких був використаний при написанні курсової роботи.

Додатки містять допоміжний до основного змісту матеріал курсової роботи, який необхідний для підвищення наочності розглянутих питань і підтвердження окремих висновків.

 

3. Загальні вимоги щодо оформлення курсової роботи

Курсова робота має бути надрукована грамотно, охайно, без виправлень.

Текст курсової роботи треба розміщувати з однієї сторінки на білому аркуші паперу формату А4 (210x297мм), залишаючи поля, ліве - 30мм, праве, зверху і знизу - 20 мм.

Найменування структурних частин (зміст, вступ, назви розділів, параграфів, висновки, список літератури, додатки) друкуються великими літерами симетрично до тексту. Викладення тексту кожного розділу, а також вступу, висновків та списку літератури слід починати з нової сторінки.

Заголовки параграфів друкують з великої літери і з "червоного" рядка. Відстань між заголовками та текстом повинна дорівнювати 2-м інтервалам.

Якщо заголовок складається з двох речень, то їх розділяють крапкою. Скорочення слів у тексті, крім загальноприйнятих, не допускається. Кожний розділ та параграфи в межах розділу нумеруються арабськими цифрами.

Вступ, висновки та список використаної літератури не нумеруються. Нумерація   сторінок   курсової   роботи має   бути   наскрізною;   номер сторінки проставляється арабськими цифрами у правому верхньому кутку.

Першою сторінкою вважається титульний аркуш, але номер на ньому та на аркуші зі змістом (друга сторінка) не проставляється. Номера сторінок починають проставляти зі сторінки 3 (вступ).

Формули, які наводяться в роботі, слід виконати за допомогою редактора формул і нумерувати арабськими цифрами у круглих дужках праворуч від формули. Номер складається з номера розділу та порядкового номера формули, розділених крапкою. Наприклад (1.3) - третя формула першого розділу. Нумерацію формул здійснюють окремо від нумерації таблиць та нумерації малюнків.

Цифровий матеріал, який студент вважав за доцільне вмістити у текст курсової роботи, як правило, подається у табличній формі.  Кожна таблиця повинна мати заголовок (найменування), який відображає її зміст. Нумерація таблиць здійснюється таким чином. Справа над заголовком з великої літери пишуть слово «Таблиця» та її порядковий номер (знак № перед цифрою не ставиться). Номер таблиці складається з номера розділу та порядкового номера таблиці в даному розділі. Наприклад Таблиця 1.3. - третя таблиця першого розділу. Нумерацію таблиць здійснюють окремо від нумерації формул та нумерації малюнків

При оформленні таблиць слід дотримуватись певних правил. Зокрема, колонки таблиці нумерують тільки у тих випадках, коли у тексті є на них посилання або у випадку переносу таблиці (її продовження на наступній сторінці), в цьому разі у правому верхньому кутку сторінки пишуть "Продовження табл. 1.3". не повторюючи заголовка таблиці та найменувань колонок, далі вказують номери колонок і продовжують таблицю.

Таблицю   розміщують   у   тексті   курсової   роботи   після   першого   посилання   на   неї. Розрахункові таблиці, що мають великий обсяг, доцільно винести у додатки до курсової роботи, але з обов'язковим посиланням на них у тексті.

Ілюстративний  матеріал  (схеми,  діаграми,  графіки,  тощо) іменуються   рисунками.  Рисунки   нумеруються  послідовно  в  межах глави   арабськими   цифрами,   під  рисунком.  Рисунки розміщуються після посилання на них у текси робота. Кожний рисунок повинен мати коротку назву, яка розміщується під рисунком, після його номера, наприклад, "Рис 3.1. Графік росту процентних ставок" (3.1. - перший рисунок третьої глави).

У  тексті  обов'язково  мають  бути  зроблені  посилання   на джерела, з  яких  була запозичена будь-яка статистична інформація, рисунки, таблиці, формули, а також цитати. Посилання на першоджерела можна робити у квадратних дужках, в яких зазначається порядковий номер джерела у списку використаної літератури та відповідна сторінка, наприклад [10,с.17] - сторінка 17 літературного джерела, яке в списку використаної літератури значиться під номером 10. Запозичення цитат без посилання на літературне джерело не допускається.

Список використаної літератури складає одну із істотних частин курсової роботи і відображає самосійну творчу роботу студента.

Джерела інформації, що буде використані у курсовій роботі, наводяться у такій послідовності:

-  закони України;

-  постанови, укази, інструкції та інші нормативні акти;

- наукова, навчально-методична, спеціальна література, видана українською або російською мовами.

У кожному з перелічених підрозділів списку літератури першоджерела розміщуються в алфавітному порядку (згідно з українським (російським) або латинським (для іншомовних видань) алфавітом).

Додатки до курсової роботи розміщуються після списку використаних джерел та  оформлюються таким чином.  У правому  кутку  рядка  над заголовком малими літерами з першої великої літери пишуть слово "Додаток «__» і велику літеру або цифру, яка позначає номер додатку. Послідовність розміщення додатків визначається порядком появи посилань на них у тексті курсової роботи.