Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ком діяльн прив підпр.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
2.12 Mб
Скачать

49

Зміст

Вступ

Розділ І Теоретичні основи організації комерційної діяльності підприємств приватної форми власності

1.1 Суть і зміст комерційної діяльності

1.2 Формування та збалансованість товарного асортименту

1.3 Методи продажу товарів

1.4 Організація торговельних послуг у роздрібній торгівлі

Розділ ІІ Аналіз організації комерційної діяльності підприємства

2.1 Організаційно-економічна характеристика діяльності підприємства

2.2 Формування асортименту товарів та організація процесу обслуговування покупців

2.3 Організація торгово-технологічного процесу

2.4 Організація роздрібного продажу та торгівельного обслуговування

Розділ ІІІ Шляхи розвитку та вдосконалення діяльності підприємств приватної форми власності

Висновки та пропозиції

Список використаної літератури

ВСТУП

У сучасній економіці України торгівля виконує функцію товарно-грошового обміну, відіграє важливу роль у реалізації соціальної політики, балансу реального сектору економіки, розширенні міжгалузевого обміну, та загалом є рушійною силою розвитку економіки загалом.

Торгівля є однією з небагатьох галузей національної економіки, зайнятих безпосередньо обслуговуванням населення. Тому її нормальний розвиток багато в чому визначає соціальний клімат у суспільстві. Разом з тим період переходу до ринкових відносин поставив її у досить несприятливе економічне становище. Торгівля безпосередньо відчуває на собі всю гостроту кризи: різке падіння обсягів виробництва, лібералізацію цін, зниження грошових доходів населення тощо. Перехід до системи вільного переміщення товарів не привів поки що до формування повноцінного споживчого ринку. Споживчий ринок сьогодні – це ринок деформованої структури попиту через неплатоспроможність населення, ринок товарів низької якості, ринок перекупників, де чисельні порушення з боку суб'єктів господарської діяльності стали дуже поширеними. Саме тому дедалі актуальнішим постає питання удосконалення управління торговельними підприємствами. Головне завдання менеджерів торговельних підприємств у сучасних умовах – це знайти способи оптимізації комерційних процесів, що дало б змогу зменшити поточні витрати, а відповідно отримувати більші прибутки, які, своєю чергою, спрямовувались би на відтворення і розвиток підприємства.

Головною особливістю комерційної діяльності в період становлення ринкових відносин є переорієнтація цілей, завдань і функцій від потреб підприємства до потреб і вимог ринку, окремого споживача. При цьому повинен використовуватися системний підхід до вирішення ринкових проблем, який націлений на активізацію комерційної діяльності та використання більш досконалих методів комерційної роботи на основі принципів і елементів маркетингу. Політика переорієнтації комерційної діяльності на маркетинг передбачає посилення ролі ринку, спрямованість як виробничої, так і торговельної діяльності на вивчення потреб конкретних споживачів і найбільш ефективне їх задоволення.

У даний час комерційна діяльність підприємств охоплює питання вивчення споживачого попиту, джерел закупівлі товарів, організації господарських зв’язків з постачальниками і споживачами тощо. Окрім цього, комерційна робота включає формування оптимального асортименту, організацію оптової та роздрібної реалізації товарів, управління товарними запасами, рекламну діяльність, організацію обслуговування та інші операції.

Мета курсової роботи полягає у вивченні механізму комерційної діяльності приватного торгового підприємства, на прикладі діючого підприємства – ПП «Арбат»

Об’єкт курсової роботи – приватне підприємство «Арбат».

Предмет курсової роботи – комерційна діяльність досліджуваного підприємства.

Завданням курсової роботи є:

  • розглянути теоретичні основи організації комерційної діяльності підприємств приватної форми власності, а саме: суть і зміст комерційної діяльності; формування та збалансованість товарного асортименту; методи продажу товарів; організація торговельних послуг у роздрібній торгівлі;

  • проаналізувати комерційну діяльність ПП «Арбат»

  • дати організаційно-економічну характеристику діяльності підприємства;

  • дослідити процес формування асортименту товарів та організація процесу обслуговування покупців на підприємстві;

  • охарактеризувати торгово-технологічний процес і організацію роздрібного продажу та торгівельного обслуговування на підприємстві;

  • визначити шляхи розвитку та вдосконалення діяльності підприємств приватної форми власності.

Розділ І Теоретичні основи організації комерційної діяльності підприємств приватної форми власності