Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kursova.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
401.92 Кб
Скачать

5. Висновки

В даній курсовій роботі було сформульовано конкретні завдання, джерела інформації для аудиту виробничих запасів. На основі цього можна зробити наступний висновок.

Завдання аудиту довгострокових банківських кредитів полягає у перевірці дотримання порядку, за яким кредитні взаємовідносини регламентуються на підставі кредитних договорів. У кредитному договорі банк бере на себе зобов'язання надати кредит, а позичальник — використати, сплатити борг і повернути його. При цьому справляється плата за використання кредиту.

Крім цього було розроблено методику проведення аудиту поточних зобов’язань за розрахунками з учасниками та програму аудиту доходу (виручки) від реалізації товарів.

Згідно короткого опису системи обліку і внутрішнього контролю на ПрАТ «Рівень» можна зробити висновок, що на підприємстві важлива роль відводиться організації контролю і при цьому він реально здійснюється.

Слід зазначити, що в курсовій роботі було розроблено ряд анкет системи внутрішнього контролю, контроль здійснення операцій та інше. В процесі написання курсової роботи було встановлено, що весь обліковий персонал має належний рівень освіти, рівень кваліфікації, а також чималий стаж роботи.

  1. На підприємстві є досвідчений Головний бухгалтер, який сумлінно виконує покладені на нього обов'язки;

  2. Існує визначена облікова політика;

  3. Присутність посадових інструкцій;

  4. Документування господарський операцій проводиться належним чином.

Провівши формальну перевірку та перевірку за змістом річної фінансової звітності ПрАТ «Рівень» ми бачимо, що:

  • не всі наявні реквізити звітності є заповненими;

  • всі операції, суми у звітності є законними та доцільними.

Провівши арифметичну перевірку річної фінансової звітності ПрАТ «Рівень» за 2010 рік, ми побачили, що відхилень не виявлено.

Встановлено, що підприємство дотримується усіх вимог законодавства по веденню первинних документів, наявність усіх реквізитів, своєчасність їх складання, що свідчить про добре організований обліковий процес на підприємстві.

6. Список використаної літератури

  1. Закон України «Про аудиторську діяльність» від 22.04.1993р. із змінами і доповненнями

  2. Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.1999 р. № 996-XIV (із змінами і доповненнями, внесеними Законами України від 11.05.2000 р. № 1707-ІІІ, від 0806.2000 р. № 1807-ІІІ, від 22.06.2000 р. № 1829-ІІІ).

  3. Інструкція про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій, затверджена МФУ від 30.11.1999 р. № 291.

  4. Положення (Стандарт) бухгалтерського обліку-11 «Зобов’язання».

  5. Міжнародні стандарти якості, аудиту, супутніх послуг , інших задвань з надання впевненості. Видання 2010 р. – К.: АПУ, 2010.

  6. Суха О.Р. Аудит. Навчальний посібник. – Львів: «Новий світ-2000», 2009.-284 с.

  7. Петрик О.А., Савченко В.Я., Свідерській Д.Є. Організація та методика аудиту підприємницької діяльності: Навч.посіб./За заг. ред. О.А.Петрик.-К.: КНЕУ,2008.-472 с.

  8. Суха О.Р., Стрибулевич Т.О. «Організація і методика аудиту». Інтерактивний комплекс навчально-методичного забезпечення. Рівне: НУВГП, 2008.- 163 с.

  9. http://www.apu.org.ua

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]