Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kursova.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
401.92 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Національний університет водного господарства

та природокористування

Кафедра обліку і аудиту

Курсова робота

з дисципліни «Аудит»

На прикладі ПрАт «Рівень»

Виконала:

Панасюк Оксана

Миколаївна

студентка ФЕіП

група ОА-41

Перевірив:

ст.в. Дорошенко О.О.

Номер залікової

книжки: 280070

РІВНЕ

2011

Зміст

Вступ……………………………………………………………………..........3

1. Завдання та інформаційна база аудиту довгострокових кредитів банку……………………………………………………................................................5

2. Вивчення та оцінка системи внутрішнього контролю ПрАТ «Рівень»

2.1 Характеристика системи внутрішнього ПрАТ «Рівень» ......………………9

2.2.Стан внутрішнього контролю за формуванням та обліком касових розрахунків........................................................................................................…17

3. Методика аудиту.

3.1. Методика аудиту поточних зобов’язань за розрахунками з учаниками....20

3.2. Програма аудиту доходу (виручки) від реалізації товарів………………....22

4. Аудиторські процедури відносно достовірності показників звітності

4.1. Перевірка показників фінансової звітності............................................…..26

4.2. Перевірка показників даних аналітичного і синтетичного обліку ……....30

5. Висновки.............................................................................................................33

6. Список використаної літератури......................................................................34

Додатки

Вступ

Усі економічні рішення ґрунтуються на інформації, до якої мають доступ особи, які їх приймають. Для того, щоб рішення були оптимальними і приносили найбільшу користь, інформація має бути конкретною, достовірною, а також повинна точно відображати сутність економічних явищ.

Бухгалтерський облік на основі суцільної, безперервної документальної реєстрації господарських операцій забезпечує органи управління інформацією, необхідною для прийняття економічних рішень. Аудит в свою чергу підвищує достовірність цієї інформації шляхом незалежних перевірок. Кінцевим результатом аудиторської діяльності є думка аудитора щодо правильності та достовірності звітності, наданої підприємством, і її відповідності встановленим принципам ведення бухгалтерського та податкового обліку.

Аудитор перевіряє дані бухгалтерського обліку і показники фінансової звітності суб’єкта господарювання, з метою висловлення незалежної думки про її достовірність в усіх суттєвих аспектах на відповідність вимогам законів України, П(С)БО або іншим правилам згідно із вимогами користувачів , що є дуже важливим для фірми чи підприємства.

Необхідність аудиту в ринковій економіці обумовлена такими факторами:

  • складність та заплутаність бухгалтерської інформації про економічні процеси;

  • віддаленість джерел економічної інформації від осіб, що приймають управлінські рішення;

  • неспівпадання інтересів працівників, які складають звіти, та осіб, яким ця інформація призначена;

  • тісним взаємозв’язком різних сфер економіки, які потребують об’єктивної інформації.

Усе це робить аудиторський контроль важливим елементом інфраструктури ринкової економіки.

Мета курсової роботи – перевірити рівень теоретичних знань з дисципліни «Аудит», вміння їх застосовувати для вирішення питань організації, методики і техніки здійснення аудиту на прикладі ПрАТ «Рівень».

Під час виконання курсової роботи з аудиту слід вирішити такі завдання:

  • закріпити і розширити набуті теоретичні знання з дисципліни «Аудит»;

  • розвинути навички самостійної роботи при формуванні і вирішенні завдань, поставлених у курсовій роботі;

  • ознайомитись з організацією, методикою і технікою здійснення внутрішнього контролю на прикладі конкретного підприємства;

  • описати методику здійснення аудиторської перевірки активів, капіталу, зобов’язань, доходів, витрат (відповідно до теми роботи);

  • документувати процес здійснення аудиту та його результатів.

Метою діяльності підприємства є задоволення суспільних потреб у його продукції, роботах, послугах та реалізації, на основі отриманих прибутків, соціальних та економічних інтересів членів трудового колективу та інтересів засновників (учасників).

Бухгалтерський облік на підприємстві ведеться силами бухгалтерської служби (бухгалтерії), керованої головним бухгалтером, яка підпорядкована безпосередньо директору. Обов'язки головного бухгалтера визначаються посадовими інструкціями, розробленими відповідно до вимог п.7 ст.8 Закону №966.

Курсова робота складається з вступу, чотирьох розділів, висновків, списку використаної літератури та додатків.

У першому розділі курсової роботи формулюються конкретні завдання аудиту з перевірки операцій з довгострокових кредитів банків, джерела інформації для аудиту.

Важливим етапом сучасного процесу аудиту є вивчення та оцінка системи внутрішнього контролю підприємства, що висвітлено у другому розділі курсової роботи.

У третьому розділі курсової роботи представляється методика проведення аудиторської перевірки поточних зобов’язань за розрахунками з учасниками. Роботи, послуги, а також програма аудиторської перевірки доходу (виручки) від реалізації товарів.

У четвертому розділі наводяться результати практичного виконання процедур аудиту. Здійснюється виконання формальної , арифметичної перевірки, перевірки за змістом та зустрічної перевірки Балансу (ф №1), Звіту про фінансові результати (ф №2), Звіту про власний капітал (ф №4), комплекту облікових документів.

У висновках формулюються результати дослідження та основні практичні рекомендації по підприємству. При виконанні курсової роботи використовувались нормативні, підручники, посібники, монографії, дані по підприємству, що знаходять своє відображення в первинних документах , реєстрах аналітичного і синтетичного обліку, річній фінансовій звітності за 2010 рік.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]