Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка по стажировке магистров-2009.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
459.26 Кб
Скачать

3. Бази стажування

Стажування з фаху для студентів спеціальності 8.050201 «Менеджмент ЗЕД» напряму підготовки 0502 «Менеджмент» проводиться на закріплених за університетом організаціях (підприємствах).

Об'єктами стажування повинні виступати державні установи та організації, підприємства різних форм власності й організаційно-правових форм, які є юридичними особами та здійснюють один чи декілька видів економічної діяльності за Державним класифікатором видів економічної діяльності ДК 009-96.

Це повинні бути підприємства , які мають досвід та практичну діяльність, пов’язану з виконанням експортно - імпортних операцій, застосовують передові форми та методи ведення господарства та управління. Високий рівень професіоналізму фахівців базових підприємств повинен забезпечувати можливість сприяння студентам у здобутті професійних умінь та навичок. З такими підприємствами університет повинен укласти відповідні договори на проведення стажування . Крім того, студенти можуть самостійно підібрати для себе відповідне місце стажування, але при цьому мають бути витримані умови, які висуває університет до підприємств, що є базами стажування.

Підприємство, де студент проходить стажування, стає об'єктом проведення самостійного прикладного дослідження та виконання курсових і випускної роботи на фактичних даних реальної організації, що функціонує в ринкових умовах.

У зв'язку з переходом на ринкові відносини вибір баз стажування повинен сприяти підвищенню якості й ефективності практичної підготовки студентів. Тому за бази стажування доцільно вибирати організації (підприємства), що мають укладені угоди з університетом про підготовку для них спеціалістів.

Розподіл студентів за об'єктами стажування та призначення керівників проводиться кафедрою менеджменту та ринкових відносин, погоджується з деканом та навчальним відділом , оформлюється наказом ректора

4. Організація та проведення стажування

Навчально-методичне керівництво стажуванням здійснює випускна кафедра менеджменту та ринкових відносин.

Період і тривалість стажування визначаються затвердженими робочим навчальним планом спеціальності 8.050201 «Менеджмент ЗЕД» напряму підготовки 0502 «Менеджмент» та програмою, розробленими кафедрою менеджменту та ринкових відносин.

4.1. Обов'язки кафедри щодо організації та проведення стажування

Кафедра зобов'язана:

  • забезпечити виконання навчального плану, завдань, запланованих на період проведення стажування, та програми стажування;

  • виділяти для проведення і керівництва стажуванням досвідчених викладачів;

  • проводити розподіл студентів базовими підприємствами, керуючись укладеними угодами;

  • забезпечувати базові підприємства і практикантів програмами стажування;

  • перед початком стажування проводити виробничі наради студентів. і викладачів-керівників для роз'яснення мети, змісту і порядку проходження стажування та порядку надання звітності;

  • назначати старшого в групі серед студентів даного курсу, які проходять стажування на одному підприємстві;

  • здійснювати суворий контроль за організацією та проведенням стажування, дотриманням його термінів і змісту з урахуванням найсучасніших вимог до підготовки спеціалістів;

  • підтримувати постійні контакти з керівниками стажування від підприємств;

  • постійно оновлювати й удосконалювати програму стажування;

  • проводити виробничі наради (конференції) зі студентами та керівниками за підсумками проходження практики.