Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Самостійні та індивідуальі роботи Митне право Я...docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.08.2019
Размер:
223.43 Кб
Скачать

2. Підстави звільнення зі служби.

Розірвання трудового договору зі службовими особами митних органів з ініціативи керівництва Держмитслужби та підпорядкованих їй митних органів і установ можливе за наявності факту скоєння службовими особами одноразових грубих порушень трудових обов`язків, що передбачено п.1 ст.41 КЗпП України.

Рішення про звільнення приймається на підставі матеріалів службового розслідування чи перевірки, якими підтверджено факт скоєння службовою особою одноразового грубого порушення трудових обов`язків, та за наявності письмового пояснення особи, що допустила порушення. Такі рішення адміністраціями митних органів приймаються в разі скоєння службовою особою таких дій, як:

1. Порушення технологічних схем митного оформлення та митного контролю, що призвело до заподіяння матеріальних збитків державі.

2. Незабезпечення збереження документів, які є підставою для пропуску товарів і предметів через державний кордон України: особистих митних забезпечень, бланків суворої звітності, табельної зброї і затриманих, вилучених та прийнятих митною установою на зберігання предметів і коштів.

3. Вилучення та прийняття на зберігання предметів і коштів без їх реєстрації та оформлення належних документів.

4. Грубе або зневажливе ставлення до громадян, приниження їх честі і гідності під час виконання службових обов`язків.

5. Порушення вимог законодавчих актів щодо дотримання фінансово-господарської дисципліни, що призвело до грошових або матеріальних збитків.

6. Незабезпечення належних умов для зберігання коштів, що призвело до їх втрати, викрадення.

7. Створення з корисливою метою перешкод та ускладнень у діяльності підприємств, установ, організацій або конкретної особи при здійсненні ними зовнішньоекономічних операцій.

8. Приховування службовою особою фактів її судимості або надання підроблених документів, необхідних для працевлаштування в органи Державної митної служби України.

9. Сприяння проникненню або умисне невжиття заходів недопущення несанкціонованого проникнення сторонніх осіб у зону митного контролю.

Тема 2.1. Правові основи переміщення товарів, предметів і транспортних засобів через митний кордон України.

Митна територія - територія України, зайнята сушею, територіальне море,

внутрішні води і повітряний простір, а також штучні острови, установки і споруди, що створюються у виключній морській економічній зоні України, на які поширюється виключна юрисдикція України.

Митний кордон - це межа, що відокремлює митну територію від навколишніх територій і акваторій морів.

Пункт пропуску - спеціально виділена територія на залізничних та автомобільних станціях, у морських і річкових портах, аеропортах (аеродромах) з комплексом будівель, споруд і технічних засобів, де здійснюються прикордонний, митний та інші види контролю і пропуск через державний кордон осіб, транспортних засобів, вантажів та іншого майна.

Переміщення - перетинання митного кордону певною особою чи річчю.

Товари - продукт природи і людської праці або тільки людської праці у матеріальній і нематеріальній субстанції та у формі послуг, який завдяки своїм властивостям здатен задовольняти наявні чи передбачувані суспільні потреби і призначений для обміну і купівлі-продажу.

Транспорті засоби - пристрій, призначений для перевезення людей і (або) вантажу, а також встановленого на ньому спеціального обладнання чи механізмів.