Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
модуль кваліфікація.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.07.2019
Размер:
163.33 Кб
Скачать
  1. Які обставини беруться до уваги при визначенні моменту закінчення продовжуваного злочину?

момент вчинення останньої злочинної дії(зл з формал складом); коли розмір шкоди стає достатнім для визнання посягання, що складається з кількох деліктів злочином(з матер складом).

  1. В яких випадках досягнення змови на вчинення злочину кваліфікується як готування до злочину. Наведіть приклад.

  1. норма Особливої частини встановлює відповідальність за певну поведінку осіб, які змовилися (наприклад, вчинення крадіжки за попередньою змовою групою осіб). - за ч.1 ст.14 та нормою Ос ч., чу.ст.109 КК.

  2. норма Особливої частини передбачає відповідальність за вчинення злочину групою осіб, причому, незалежно від наявності чи відсутності попередньої змови (наприклад, вчинення згвалтування групою осіб - ч.3 ст.152 КК). - за ч.1 ст.14 та нормою Ос ч.

3) норма Особливої частини спеціально не передбачає відповідальність за дії, вчинені групою осіб, тобто кваліфікація закінченого злочину не залежить від того, вчинено посягання однією особою чи групою осіб. Досягнення змови на спільне вчинення цього посягання кваліфікується як готування до злочину;

  1. В яких випадках досягнення змови на вчинення злочину кваліфікується як закінчений злочин. Наведіть приклад. норма Особливої частини встановлює відповідальність за саме досягнення змови про спільне вчинення певних подальших дій. ст.109 КК: "Дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а так само змова про вчинення таких дій

Типовим прикладом цього є придбання для вчинення злочину предметів чи речовин, за придбання чи зберігання яких встановлена кримінальна відповідальність - зброї, вибухових речовин, наркотичних засобів тощо. - за сукупністю - як готування до відповідного злочину та як закінчений злочин.

  1. Кваліфікація закінченого злочину, який становить собою готування до іншого злочину.

Сукупність закінченого злочин + злочин до якого здійснюється готування (залежно від стадії може бути чк закінченим так і незакінченим )

  1. Кваліфікація готування до злочину з альтернативним умислом.

Як готування + стаття особливої частини, що передбачає найменш небезпечний злочин, що охоплюється альтернативним умислом.

  1. Кваліфікація готування до злочину з неконкретизованим умислом.

Як готування + стаття особливої частини. що передбачає найменш небезпечний злочин, що охоплюється неконкретизованим умислом.

  1. Поняття замаху на злочин та його ознаки.

Замахом на злочин є вчинення особою з прямим умислом діяння (дії або бездіяльності), безпосередньо спрямованого на вчинення злочину, передбаченого відповідною статтею Особливої частини цього Кодексу, якщо при цьому злочин не було доведено до кінця з причин, що не залежали від її волі.

Ознаки:

1) виконуються дії, які безпосередньо спрямовані на вчинення злочину (діяння, яке описане у диспозиції статті Особливої частини, яке входить у об'єктивну сторону злочину).

2) об'єктивна сторона злочину не виконується повністю - не настають наслідки, або ж навіть діяння не доводиться до кінця.

3) злочин не доводиться до кінця з причин, що не залежали від волі винного.