Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інвестиційне кредитування 072 (6508).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
1.37 Mб
Скачать

Семінарське заняття 14 (2 години) Семінар-розгорнута бесіда «Міжнародний інвестиційний кредит»

Завдання:

  1. Сприяти розвитку здатності до критичного аналізу міжнародного ринку капіталів та ролі на ньому кредитних установ.

  2. Формувати дослідницькі навики і вміння при вивченні провідних міжнародних фінансових установ та їх ролі в кредитуванні інвестиційних проектів.

План заняття:

        1. Проведення семінару-розгорнутої бесіди з питань:

  • Міжнародний інвестиційний кредит та його роль в розвитку економіки України.

  • Інвестиційне кредитування в Україні Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

  • Інвестиційне кредитування в Україні Європейським банком реконструкції та розвитку.

  • Інвестиційне кредитування в Україні іншими фінансово-кредитними організаціями.

        1. Обговорення доповідей з питань управління зовнішнім державним боргом та можливостях залучення іноземних інвестицій на ринку єврооблігацій.

        2. Написання контрольної роботи.

Інформаційне забезпечення:

1. Навчально-методичний посібник для самостійного вивчення дисципліни, підручники, монографії, нормативні акти, зазначені у переліку літератури.

2. Конспект лекцій викладача.

Перелік основних термінів та понять:міжнародний кредит,Світовий банк, МБРР, ЕБРР, зовнішній борг, єврооблігація.

Семінарські заняття 15, 16 (4 години) Семінар-вирішення ситуаційних вправ «Управління ризиками при інвестиційному кредитуванні»

Завдання:

              1. Активізувати здатність до аналізу та синтезу при дослідженні питання класифікації ризиків кредитування інвестиційних проектів.

2. Узагальнити знання з оцінювання ефективність реалізації інвестиційного проекту в умовах невизначеності.

3. Вміти застосовувати знання щодо управління ризиками в інвестиційному кредитуванні на практиці.

План заняття:

  1. Перевірка правильності вирішення ситуаційних завдань (домашньої роботи).

  2. Обговорення основних питань з теми:

  • Визначте основні проектні ризики, притаманні інвестиційному кредитуванні.

  • Визначте причини виникнення ризиків при інвестиційному кредитуванні.

  • Процедура управління кредитними ризиками при інвестиційному кредитуванні.

  • Методи мінімізації кредитних ризиків при інвестиційному кредитуванні.

  • Управління процентними ризиками при інвестиційному кредитуванні.

  1. Семінар-вирішення ситуаційних вправ на тему «Оцінка кредитного та процентного ризиків при інвестиційному кредитуванні»

  2. Проведення Тренінгу «Механізм банківського кредитування інвестиційних проектів»

Інформаційне забезпечення:

1. Навчально-методичний посібник для самостійного вивчення дисципліни, підручники, монографії, нормативні акти, зазначені у переліку літератури.

2. Конспект лекцій викладача.

Перелік основних термінів та понять:кредитний ризик, процентний ризик, ризик-менеджмент, ГЕП-аналіз, номінальна відсоткова ставка.

2.2. Критерії оцінювання поточних результатів вивчення дисципліни

При організації поточного контролю кафедра самостійно розподіляє загальну кількість балів, за якими оцінюється вся поточна робота, між відповідними об’єктами контролю, визначеними цим порядком, визначають форми проведення контрольних заходів та критерії їх оцінювання, включають до робочих навчальних програм і доводять до відома студентів на початку семестру.

Об'єктами поточного контролю знань студентів бакалаврського рівня підготовки є:

а) відповіді (виступи) на аудиторних (семінарських, практичних) заняттях;

б) вирішення виробничих ситуацій;

в) результати виконання контрольних (модульних) робіт;

г) результати виконання і захисту завдань самостійної роботи студента;

д) результати виконання і захисту інших видів робіт, що передбачені робочою навчальною програмою (результати науково-дослідної діяльності).

Оцінювання рівня знань студентів здійснюється за результатами поточного і підсумкового контролю знань в діапазоні від 0 до 100 балів (включно) розподіляється між об'єктами контролю наступним чином:

  • відповіді на аудиторних заняттях (практичних, семінарських), вирішення виробничих ситуацій — максимум 60 балів;

  • виконання контрольних (модульних) робіт – максимум 20 балів;

  • виконання індивідуальних завдань для самостійного опрацювання – максимум 20 балів;

  • результати виконання науково-дослідної діяльності студента – максимум 10 балів (додаткові (заохочувальні) бали). При цьому загальна кількість балів за поточну роботу не може перевищувати 100 балів.

Під час контролю виконання завдань та відповідей на аудиторних (семінарських, практичних) заняттях оцінюванню підлягають: рівень знань продемонстрований у відповідях і виступах на семінарських, практичних заняттях та колоквіумах; активність в обговоренні питань, що винесені на семінарські (практичні) заняття; експрес-контролю, участь у тренінгах, ділових іграх та інші форми роботи, розроблені кафедрою.

Оцінка систематичності та активності аудиторної роботиздійснюється за наступними напрямками:

  • усні відповіді на аудиторних занять;

  • рівень знань продемонстрований у письмових відповідях на семінарських заняттях за різними формами контролю.

Виконання студентами кожного завдання в аудиторії під час практичних занять оцінюється за бальною системою наведеною у табл.2.1.

Таблиця 2.1

Шкала оцінювання на аудиторних (семінарських, практичних) заняттях*

Бали

Рівень знань

Розв'язок задач

(практичних завдань)

Бали

Відповіді на теоретичні питання

4

відмінний

Студент вірно вирішив розрахункову задачу. При вирішенні задачі було наведено необхідні формули та теоретичні положення, зроблено аналітичний висновок.

4

Студент дав правильну і вичерпну відповідь на поставлене питання, при цьому показав високий рівень знання і володіння понятійним апаратом, знання першоджерел.

3

добрий

Студент вірно вирішив розрахункову задачу. При вирішенні задачі було наведено необхідні формули та теоретичні положення.

3

Студент в цілому вірно відповів на поставлене питання, але не зміг переконливо аргументувати свою відповідь, помилився у використанні понятійного апарату, показав низький рівень ознайомлення з першоджерелами по даному питанню.

2

задовільний

Студент в цілому вірно вирішив задачу. Вірно представив необхідні розрахункові формули. Розрахунок містить незначні помилки, що в цілому не впливають на хід розв'язку і аналітичний висновок.

2

Студент не зміг дати повну відповідь на поставлене питання, обмежившись при цьому представленням тільки необхідного понятійного апарату по питанню.

0

незадовільний

Студент невірно вирішив задачу – результат розрахунку (числове значення показників, розмірність показників, аналі-тичні висновки) є хибними.

0

Студент дав неправильну відповідь на запитання, ухилявся від аргументації, показав незадовільні знання понятійного апарату, першоджерел.

*При використанні тестових та (або) інших форм проведення контролю знань на семінарських (практичних) заняттях шкала оцінювання будується відповідно до обсягу і складності цих завдань безпосередньо викладачем, який проводить заняття.

Контрольні роботи можуть проводитися у формі тестів, відповідей на теоретичні питання або розв’язання практичних завдань, виконання індивідуальних завдань, розв'язання виробничих ситуацій (кейсів) тощо.

Під час контролю виконання завдань для самостійної роботи оцінюванню підлягають: самостійне опрацювання теми в цілому чи окремих питань; проведення розрахунків; аналітичне опрацювання актуальних тем курсу; вирішення виробничих ситуацій та індивідуальних вправ, підготовка доповідей, підготовка аналітичного огляду наукових публікацій, есе; конспектів навчальних чи наукових текстів, підготовка реферативних матеріалів з публікацій тощо.

При виконанні контрольних (модульних) робіт оцінці підлягають теоретичні знання та практичні навички, яких набули студенти після опанування певного модуля. Модульний контроль може проводитись у формі тестів, відповідей на теоретичні питання або розв’язання практичних завдань під час проведення контрольних робіт, виконання індивідуальних завдань, розв'язання виробничих ситуацій тощо.

Загальна кількість модульних завдань з дисципліни - 2.

Оцінка виконання модульних (контрольних) завдань полягає у виконанні студентом двох етапів проміжного контролю. Кожний з яких оцінюється максимально у 10 балів:

  • робота виконана повністю і студент правильно відповів на всі питання, він отримує 10;

  • якщо робота виконана неповністю, а студент правильно відповів більше ніж на половину питань, він отримує 5-9 балів;

  • якщо робота невиконана на половину або менше - студент отримує 0-4 балів.

Оцінки за різні види поточної роботи студентів на аудиторних (практичних) заняттях, за виконання контрольних робіт та інших самостійних робіт фіксуються викладачем в журналах академічних груп відповідно до чинного порядку.

У разі пропуску з поважних причин аудиторних занять студент денної і заочної форми навчання має право їх відпрацювати за графіком консультацій.

Відпрацювання аудиторних занять можуть бути здійснені впродовж 2-х тижнів (14 календарних днів), починаючи з моменту, коли студент має знову приступити до занять (завершилася дія відповідної поважної причини), але не пізніше дня початку залікового тижня у відповідному семестрі.

Поважними причинами пропуску студентом аудиторних занять можуть бути хвороба, виклик до суду, правоохоронних органів чи до військового комісаріату; відрядження; сімейні обставини тощо, що мають бути підтверджені документально — лікарняний, медична довідка, повістка, тощо.

Порядок відпрацювання пропущених занять визначає викладач.

Залік на денній формі навчання бакалаврського рівня підготовки оформлюється не пізніше 2-х робочих днів після проведення останнього аудиторного заняття з дисципліни у відповідному семестрі, на заочній формі навчання бакалаврського — зарозкладом сесії.

Кількість балів з дисципліни, де оцінювання рівня знань студентів здійснюється за результатами поточного модульного контролю, (від 0 до 100 балів (включно), вноситься до відомості і є основною для визначення загальної успішності студента з даного предмету.