Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інвестиційне кредитування 072 (6508).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
1.37 Mб
Скачать

3.2. Критерії оцінювання поточних результатів вивчення дисципліни Контроль знань студентів заочної форми навчання здійснюється у два етапи, що включають:

  1. систематичність та активність роботи на аудиторних (контактних) заняттях під час сесії (у тому числі виконання контрольної (модульної) роботи);

2) підготовку та захист індивідуальних завдань в міжсесійний період, що включають:

- підготовку та захист індивідуального завдання у формі доповіді та аналітичного огляду статей,

- виконання індивідуальної роботи за вибором, а саме: написання наукової статті, участь у наукових студентських конференціях, семінарах-дискусіях (див. «Карту самостійної роботи студентів» заочної форми навчання).

Об’єктом поточного контролю є:

  • систематичність та активність роботи на контактних заняттях (відповіді / виступи / виконання практичних завдань) – 40 балів

  • виконання комплексної контрольної (модульної) роботи – 10 балів,

  • Виконання обов’язкових та вибіркових індивідуальних завдань – 50 балів.

При контролі відповідей (виступів) на контактних заняттях оцінюванню підлягають: рівень знань, продемонстрований у відповідях та виступах на семінарських (практичних) заняттях; активність при обговоренні питань, що винесені на семінарські або практичні заняття; результати виконання розрахункових завдань на семінарських (практичних заняттях).

Відповідь оцінюється за наступною бальною шкалою:

Шкала для оцінки виконання завдань на

аудиторних (контактних) заняттях*

Бали

Розв’язок задач

Відповіді на теоретичні питання

Тестування

5

Студент вірно вирішив розрахункову задачу. При вирішенні задачі було наведено необхідні формули та теоретичні положення, зроблено аналітичний висновок.

Студент дав правильну і вичерпну відповідь на поставлене питання, при цьому показав високий рівень знання і володіння понятійним апаратом, знання першоджерел.

Студент дав правильну відповідь на усі питання тестового завдання

4

Студент вірно вирішив розрахункову задачу. При вирішенні задачі не було наведено деякі формули та теоретичні положення.

Студент в цілому вірно відповів на поставлене питання, але не зміг переконливо аргументувати свою відповідь, помилився у використанні понятійного апарату, показав низький рівень ознайомлення з першоджерелами.

Студент дав правильну відповідь не менш як на 85% питань тестового завдання

3

Студент в цілому вірно вирішив задачу. Вірно представив необхідні розрахункові формули. Розрахунок містить незначні помилки, що в цілому не впливають на розв’язання і на аналітичний висновок.

Студент не зміг надати повну відповідь на поставлене питання, обмежившись тільки необхідним понятійним апаратом по питанню.

Студент надав правильну відповідь не менш як на 60% питань тестового завдання

0

Студент невірно вирішив задачу – результат розрахунку (числове значення показників, розмірність показників, аналітичні висновки) є хибними.

Студент надав неправильну відповідь на запитання, ухилявся від аргументації, показав незадовільні знання понятійного апарату, першоджерел.

Студент не надав правильних відповідей на жодне питання тестового завдання або відповів лише менше як на 60% питань

* При використанні тестових та (або) інших форм проведення контролю знань на контактних (практичних) заняттях шкала оцінювання будується відповідно до обсягу і складності цих завдань безпосередньо викладачем, який проводить заняття.

У разі пропуску з поважних причин аудиторних (контактних) занять студент заочної форми навчання має право їх відпрацювати за графіком консультацій.

Відпрацювання аудиторних занять можуть бути здійснені впродовж 2-х тижнів (14 календарних днів), починаючи з моменту, коли студент має знову приступити до занять (завершилася дія відповідної поважної причини), але не пізніше дня початку залікового тижня у відповідному семестрі.

Поважними причинами пропуску студентом аудиторних занять можуть бути хвороба, виклик до суду, правоохоронних органів чи до військового комісаріату; відрядження; сімейні обставини тощо, що мають бути підтверджені документально — лікарняний, медична довідка, повістка, тощо.

Порядок відпрацювання пропущених занять визначає викладач.

Індивідуальні завдання для домашнього самостійного виконання видаються під час установчої сесії. Такі завдання видаються безпосередньо студентам. Студент повинен мати можливість отримати індивідуальні завдання і по закінченні сесії.

У міжсесійний період проводяться індивідуальні заняття з викладачем за відповідним графіком консультацій, доведеним до студентів.

За місяць до початку сесії студенти здають або пересилають поштою на кафедру виконані домашні роботи. Дата надходження робіт фіксуєтьсянакафедрі в спеціальному журналі.

Під час сесії студенти захищають свої індивідуальні роботи в ході співбесіди з викладачем.

Залік на заочній формі навчання бакалаврського рівня підготовки оформлюється зарозкладом сесії.

Кількість балів з дисципліни, де оцінювання рівня знань студентів здійснюється за результатами поточного модульного контролю (від 0 до 100 балів (включно) вноситься до відомості і є основною для визначення загальної успішності студента з даного предмету.

Студенти, які за результатами підсумкового контролю у формі заліку набрали від 0 до 59 балів (включно), після належної підготовки мають право повторно скласти залік у формі виконання індивідуальної контрольної роботи.

Індивідуальна контрольна робота має складатися з 10 завдань, їх види включають теоретичні, тестові завдання й задачі, що визначаються робочою навчальною програмою дисципліни (приклад індивідуальної контрольної роботи див. в п. 6. Методичних матеріалів).

Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов http://dipplus.com.ua/