Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інвестиційне кредитування 072 (6508).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
1.37 Mб
Скачать

Приклад індивідуальної контрольної роботи з дисципліни «Інвестиційне кредитування»

  1. Визначте учасників банківського інвестиційного кредитування.

  2. Охарактеризуйте напрямки оцінки банком інвестиційного проекту в умовах невизначеності.

  3. Охарактеризуйте необхідність та можливість залучення іноземних інвестиційних кредитів.

  4. Охарактеризуйте лізинг – як джерело фінансування інвестиційних проектів.

  5. Назвіть основні критерії та показники за якими визначається ефективність інвестиційного проекту.

  6. 6.1.Державне інвестиційне кредитування це:

а) кредитування, в якому кредитором виступають будь-які суб’єкти інвестиційної діяльності, а об’єктом - інвестиційні заходи держави;

б) кредитування, в якому кредитором виступає держава, а об’єктом –інвестиційні заходи державних підприємств;

в) кредитування, в якому кредитором виступає держава, а об’єктом –інвестиційні заходи будь-яких суб’єктів інвестиційної діяльності.

6.2. Ціна, за якою власність може переходити з рук продавця, який бажає її продати до рук покупця, який бажає її купити – це:

а)обґрунтована ринкова вартість;

б)внутрішня або фундаментальна вартість;

в)ліквідаційна вартість;

г)балансова (бухгалтерська) вартість об’єкту;

д)відновлена поточна вартість;

ж)інвестиційна вартість.

  1. Компанія, яка має потребу в інвестиційних ресурсах розміром 650 тис. грн., розробила два альтернативні плани фінансування: співвідношення власних та позичкових коштів становить 50/50 та 70/30. Скориставшись показниками рівня фінансового ризику та строку окупності, обґрунтуйте найоптимальніший варіант структури джерел, якщо річна величина прибутку до оподаткування та виплати відсотків становить 120 тис. грн., річна кредитна ставка становить 16%, безризикова ставка рентабельності на ринку – 12%.

  2. Інвестор планує одержати 14% доходу на свої інвестиції в об’єкт нерухомості. Для фінансування угоди є можливість отримати кредит у розмірі 40 % від вартості цього об’єкта нерухомості під 12 % річних. Визначити ставку капіталізації та вартість об’єкту нерухомості при умові, якщо чистий операційний доход від нього становить 500000 грн.

  3. Визначте величину лізингових платежів, якщо вартість орендного обладнання - 350 тис. у. о.; строк лізингового договору - 2 роки; лізинговий відсоток - 14%; внесок платежів здійснюється 2 рамі в рік, а залишкова вартість обладнання складає 10%.

  4. Підприємство планує реалізувати інвестиційний кредит вартістю 135 тис. грн. Вартість позичкового капіталу після виплати відсотків за кредит становить 9%, а ставка доходності інвестованого капіталу (власний капітал + довгострокова заборгованість) - 13%. Визначити ефект фінансового важеля, якщо частка боргу у структурі капіталу збільшиться з 40% до 60%.

У виключних випадках студентам денної та заочної форм навчання надається можливість дострокового складання заліку не раніше календарного місяця до початку сесії. Дозвіл на дострокове складання заліку надається ректором (проректором) за поданням декану факультету за умови, що студент на момент подання заяви отримав не менше 50 балів за результатами поточної успішності з дисципліни та засвоїв увесь обсяг навчальної програми.

Дострокове складання заліку дозволяється у випадках:

  • необхідності проходити невідкладний курс лікування під час проведення сесії;

  • офіційного запрошення на навчання чи стажування за профілем спеціальності (спеціалізації);

  • в інших випадках, що не суперечать нормам чинного законодавства України, нормативним документам Університету, та мають документальне підтвердження.