Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аналітика банківського ринку.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
395.26 Кб
Скачать

4. Індивідуальні завдання для самостійної роботи студентів

4.1. Вимоги до виконання індивідуальних завдань для самостійної роботи

4.1.1. Спільні види завдань для студентів денної та заочної форм навчання

Самостійні позааудиторні завдання, що виконуються студентами як денної форми навчання, так і заочної включають в себе: аналітичну роботу, аналітичний (критичний) огляд публікацій, підготовку проблемних лекцій.

Аналітичний або критичний огляд публікацій. Для більш поглибленого вивчення матеріалу студент може викласти у формі короткого огляду науково-публіцистичної та періодичної літератури з теми самостійного завдання. В огляді має бути подано узагальнення основного матеріалу публікації. Це може бути вивчення зарубіжного досвіду з теми дослідження.

Аналітичний огляд публікацій з питань банківської статистичної звітності, здійснюється письмово та оформлюється як реферат. Підготовлений огляд подається на кафедру згідно з визначеними термінами.

Аналітичний (критичний) огляд наукових публікацій здійснюється у письмовій формі та оформлюється на білих аркушах формату А4 з титульним аркушем. Повинен містити послідовно викладені питання з проблем банківської статистичної звітності, коротку анотацію змісту публікації та коментар студента з приводу теоретичного, практичного значення та наукової новизни публікації. До роботи обов’язково додається ксерокопія публікації. Науковими вважаються лише публікації у наукових фахових виданнях, або такі, що за змістом відповідають вимогам до публікацій у наукових фахових виданнях. Допускається здійснення аналітичного (критичного) огляду публікацій, що видані не раніше одного календарного року до дати подання студентом огляду.

Аналітична робота представляє собою статистичний огляд щодо стану та розвитку сегментів банківського ринку. В роботі мають логічне та послідовно, за допомогою статистичних показників та представлення даних у таблицях та на рисунках, відображатися сучасний стан та основні тенденції діяльності Національного банку України або комерційних банків на банківському ринку, перспективи розвитку банківського ринку (залежно від вибраної теми дослідження). Аналітична робота має містити дані за останні три роки, основна увага акцентується на подіях останнього року. Представлена в роботі інформація має бути актуальною та змістовною. Робота повинна бути належно оформлена (титульний аркуш із необхідними реквізитами, шрифт 14 тощо) та прошита у швидкозшивач.

Підготовка проблемних лекцій. З метою поглибленого вивчення окремих тем дисципліни, або опрацювання тем, винесених викладачем на самостійне вивчення для студентів пропонується дана форма самостійної роботи. Здійснюється студентом шляхом написання повного тексту лекції на тематику, що узгоджена з викладачем, або підготовкою оригінальних матеріалів, що ілюструють зміст лекції (презентації, слайди, розрахунки статистичних даних тощо). Повністю виконана проблемна лекція друкується на аркушах формату А4 та повинна містити: титульний аркуш, план із часовою розбивкою, безпосередньо текст лекції, перелік літератури, додатки у вигляді надрукованих сторінок слайдів-презентацій та дискету з електронним варіантом. Рекомендований обсяг – біля 30 сторінок.