Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аналітика банківського ринку.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
395.26 Кб
Скачать

План практичного заняття № 16

1. Назва заняття «Написання контрольної (модульної) роботи»

2. Інноваційні технології навчання: контрольна (модульна) робота

3. Мета: контроль опанування знань.

4. Компетенція:

- на підставі звітності НБУ та Державної служби статистики аналізувати та оцінити стан та розвиток банківського ринку;

- визначити основні фактори, що вплинули на виявлені тенденції змін.

5. План проведення заняття:

5.1. Ознайомлення студентів із метою, завданнями, інформаційним забезпеченням практичного заняття.

5.2. Розв’язання проблемних завдань, відповіді на теоретичні та тестові завдання згідно індивідуального модульного завдання.

6. Інформаційне забезпечення:

1. Фінансовий ринок: підручник / [М.А. Гапонюк, А.Є. Буряченко, Н.В. Дегтярьова та ін.]; за заг. ред. проф. М.А. Гапонюка. – К.: КНЕУ, 2014. – 419 с.

2. Фінансово-банківська статистика: навч.посіб. / П.Г. Вашків [та ін.]. – К.: Либідь, 2007. – 512 с.

    1. 2.2. Критерії оцінювання поточних результатів вивчення дисципліни

Порядок поточного контролю знань з дисципліни “Аналітика бБанківського ринку” передбачає оцінювання знань за двома основними напрямами:

а) перевірка теоретичних та практичних знань;

б) перевірка виконання модульних завдань та індивідуальних завдань для самостійної роботи.

Оскільки дисципліна вивчається на бакалаврському рівні, то поточний контроль знань студентів денної форми навчання здійснюється у процесі перевірки виконання обов’язкових завдань та індивідуальних завдань для самостійної роботи.

Студент зобов’язаний здійснювати роботу на протязі семестру таким чином, щоб отримати максимальну кількість балів по обов’язковим формам самостійної роботи.

Студенти, які за результатами підсумкового контролю у формі заліку набрали від 0 до 59 балів (включно), після належної підготовки мають право повторно скласти залік у формі виконання індивідуальної контрольної роботи.

Індивідуальна контрольна робота складається з 10 завдань, кожне з яких оцінюється за вимогами, що є аналогічними вимогам до екзаменаційного білета.

Далі розглядається особливість кожного виду поточного контролю.

Організація та оцінювання форм поточного контролю

Відповіді на практичних заняттях є важливим елементом роботи студенту під час семестру. Оцінка аудиторних виступів студентів проводиться викладачем на основі власного досвіду і характеризується максимальною оцінкою (повна, вичерпна відповідь або значний вклад в обговоренні на занятті), посередньою оцінкою (неповна відповідь або незначний внесок в обговоренні проблеми на занятті) та нульовою оцінкою (незнання правильного змісту відповіді, відсутність участі в обговоренні проблем на практичному занятті).

Студент приймає участь у обговореннях щодо розв’язання ситуаційних завдань, дискусіях, роботі у малих групах. Наприкінці кожного практичного заняття викладач ставить студенту оцінку від 0 до 5 балів. Кожне практичне заняття оцінюється окремо.

Під час семінар-дискусії створюються малі групи (5-6) студентів. Викладач пропонує шляхи вирішення проблемних завдань (виконуються як домашні завдання окремими студентами).

Шкала оцінювання участі у дискусії застосовується така:

Бал

Рівень

3

Висока рівень знань та високий рівень аргументації студента під час обговорення проблемних завдань, демонстрація ґрунтовних теоретичних знань, знань діючої нормативно-правової бази та вміння науково аргументувати власну позицію під час дискусії

1-2

Високий рівень активності поєднаний з невисоким рівнем теоретичних знань або достатній рівень теоретичних знань поєднаний з помірною активністю

0

Неактивніть у роботі малої групи, демонстрація відсутності знань належного рівня

Під час семінар-дослідження студенти вивчають та аналізують за основними показниками фінансової та статистичної звітності розвиток різних сегментів банківського ринку, обговорюють сучасний стан, що склався та пропонують шляхи вирішення проблемних ситуацій.

Шкала оцінювання участі у занятті-дослідженні застосовується така:

Бал

Рівень

5

Високий рівень знань та високий рівень аргументації студента під час обговорення проблемних завдань, демонстрація ґрунтовних теоретичних знань, знань діючої нормативно-правової бази та вміння науково аргументувати власну позицію.

4

Високий рівень активності поєднаний з невисоким рівнем теоретичних знань або достатній рівень теоретичних знань поєднаний з помірною активністю

0

Неактивніть, демонстрація відсутності знань належного рівня

Бали за відповіді (виступи) на всіх заняттях заносяться регулярно до електронного журналу та підсумовуються викладачем на останньому занятті, але не більше, ніж 60 балів для всіх занять (16 занять). Більша сума балів для цього виду контролю не застосовується.

Контрольні (модульні) роботи. Протягом семестру студенти виконують дві контрольні (модульні) роботи. Блок контрольних завдань містить 2 завдання, що надаються студентам за варіантами:

- аналітичне завдання (шкала 5-4-3-0 бали);

-тестовий блок (5 тестів за шкалою 1-0 бали кожен тест).

Аналітичне завдання, що містить контрольне завдання, оцінюється за шкалою 5—4—3—0 балів. Максимальна сума у 5 балів знижується до 4 балів за неповну відповідь, до 3 балів за неповну відповідь із грубими помилками та до 0 балів — у випадку невірної відповіді. Також до 3 балів знижується оцінка у випадку математичної помилки у розв’язанні або логічної помилки у викладенні тез. Аналітичне питання оцінюється у 0 балів, якщо характер відповіді дає підставу стверджувати, що студент неправильно зрозумів зміст питання чи не знає правильної відповіді і тому не відповів на нього по-суті, допустивши грубі помилки у змісті відповіді.

Під час оцінки відповіді на окреме питання додатково враховуються і впливають на підсумкову суму балів за це питання допущені недоліки та помилки, якими вважаються:

  • неохайне оформлення роботи (не загальноприйняті скорочення, незрозумілий почерк, використання олівців замість чітких чорнил) (4 бали замість 5 або 3 бали замість 4);

  • неточності у назвах окремих економічних категорій, понять, статистичних показників (4 бали замість 5 або 3 бали замість 4);

  • порушення логічної послідовності у викладенні тез відповіді на питання (4 бали замість 5 або 3 бали замість 4);

  • помилкові статистичні та аналітичні дані, якщо розмір помилки незначний і в цілому не впливає на висновки, які зроблено у відповіді (4 бали замість 5 або 3 бали замість 4).

Критерії оцінки запитань тестового блоку (5 закритих тестів, рівні 1-0 балів):

1 бал: правильна відповідь тест;

0 балів: неправильна відповідь на тест.

Під час написання письмового контрольного завдання студенти повинні виконувати його самостійно. У разі, коли викладач має підстави сумніватись у самостійності виконання письмового завдання (використання шпаргалок, підказок, засобів зв’язку тощо), студент позбавляється права подальшого написання роботи з отриманням загальної оцінки за письмову роботу 0 балів.