Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аналітика банківського ринку.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
395.26 Кб
Скачать

Структура контактного заняття №5

1. Організаційна частина

2. Повідомлення теми, мети заняття

4. Мотивація навчальної діяльності

5. Комплексна аудиторна самостійна контрольна робота (по всім темам курсу)

Інформаційне забезпечення:

1. Фінансовий ринок: підручник / [М.А. Гапонюк, А.Є. Буряченко, Н.В. Дегтярьова та ін.]; за заг. ред. проф. М.А. Гапонюка. – К.: КНЕУ, 2014. – 419 с.

2. Фінансово-банківська статистика: навч.посіб. / П.Г. Вашків [та ін.]. – К.: Либідь, 2007. – 512 с.

Поточний контроль здійснюється за результатами заліку протягом тижня з дня проведення заняття.

3.2. Критерії оцінювання поточних результатів вивчення дисципліни «Аналітика банківського ринку» (заочна форма).

Поточний контроль знань проводиться з метою виявлення якості навчального процесу та його результатів у міжсесійний період під час аудиторних контактних занять, проведення презентацій і захисту індивідуальних робіт.

Система поточного контролю знань передбачає оцінювання знань за двома основними напрямами:

а) перевірка теоретичних знань;

б) перевірка виконання індивідуальних завдань.

Відповіді на контактних заняттях є важливим елементом роботи студенту під час семестру. Оцінка знань, умінь та навичок студентів, продемонстрованих на аудиторних заняттях проводиться викладачем на основі власного досвіду і характеризується максимальною оцінкою (повна, вичерпна відповідь або значний вклад в обговоренні на занятті), посередньою оцінкою (неповна відповідь або незначний внесок в обговоренні проблеми на занятті) та нульовою оцінкою (незнання правильного змісту відповіді, відсутність участі в обговоренні проблем на контактному занятті).

Студент приймає участь у обговореннях щодо розв’язання ситуаційних завдань, дискусіях, роботі у малих групах. Наприкінці кожного контактного заняття викладач ставить студенту сукупну оцінку від 0 до 9 або 11 балів залежно від форми проведення заняття та виконаних видів робіт. Кожне контактне заняття оцінюється окремо.

Під час семінара-дискусії створюються малі групи (5-6) студентів. Викладач пропонує умови аналітичних завдань для їх вирішення (виконуються як домашні завдання окремими студентами). Шкала оцінювання участі у дискусії застосовується така:

Бал

Рівень оцінки участі у дискусії (заочна форма навчання)

6-7

(залежно від теми)

Високий рівень аргументації студента під час обговорення аналітичних завдань, демонстрація ґрунтовних теоретичних знань, знань діючої нормативно-правової бази та вміння науково аргументувати власну позицію під час дискусії

3-4

Високий рівень активності поєднаний з невисоким рівнем теоретичних знань або достатній рівень теоретичних знань поєднаний з помірною активністю

0

Неактивніть у роботі малої групи, демонстрація відсутності знань належного рівня

Семінар-дослідження – стандартна шкала (шкала 0–3–6–8 бали), оцінка визначається на кожному відповідному занятті.

Шкала оцінювання участі семінарі–дослідженні застосовується така:

Бал

Рівень оцінки (заочна форма навчання)

8

Високий рівень аргументації студента під час обговорення проблемних завдань, демонстрація ґрунтовних теоретичних знань, знань діючої нормативно-правової бази та вміння науково аргументувати власну позицію під час вирішення окремих проблемних завдань.

3-6

Високий рівень активності поєднаний з невисоким рівнем теоретичних знань або достатній рівень теоретичних знань поєднаний з помірною активністю

0

Неактивність на занятті, демонстрація відсутності знань належного рівня

Контроль на міні-лекції здійснюється викладачем шляхом перевірки якості конспекту лекції. Максимальна оцінка – 1 бал –виставляється за розбірливий і охайний конспект, що містить всі дефініції, які викладач визнав за потрібне до конспектування на міні-лекції. Відповідно, ця оцінка може бути зниженою на 0,5 бал за кожну змістовну помилку чи факт неохайності конспекту і становити 0,5 або 0 балів.

Контрольна (модульна) робота. Протягом семестру студенти виконують одну контрольну (модульну) роботу. Контрольна робота містить 2 теоретичні питання та 4 тести, що надаються студентам за варіантами і виконується в аудиторії на останньому контактному занятті.

Критерії оцінки знань за теоретичне питання (рівні 3-2-1-0 балів) такі:

3 бали. Повна відповідь на питання (найвища якість письмового завдання), яка оцінюється в 3 бали, повинна відповідати таким вимогам:

  1. розгорнутий, вичерпний виклад змісту даної у питанні проблеми;

  2. повний перелік необхідних для розкриття змісту питання економічних категорій та законів;

  3. вірне розкриття змісту зазначених економічних категорій та законів, механізму їх взаємозв’язку і взаємодії;

  4. здатність здійснювати порівняльний аналіз різних теорій, концепцій, підходів та самостійно робити логічні висновки й узагальнення, знання історії створення таких теорій та еволюції поглядів основних представників;

  5. уміння користуватись методами наукового аналізу економічних явищ, процесів і характеризувати їхні риси та форми виявлення;

  6. демонстрація здатності висловлення та аргументування власного ставлення до альтернативних поглядів на дане питання;

  7. використання актуальних фактичних та статистичних даних, знань дат та історичних періодів, які підтверджують тези відповіді на питання;

  8. враховані усі додаткові вимоги, які відносяться до відповідного завдання і мають місце безпосередньо у тексті завдання або у рекомендованих викладачем методичних посібниках та наукових виданнях.

2 бали. Відповідь на питання оцінюється в 2 бали, якщо:

  1. відносно відповіді на найвищий бал не зроблено розкриття хоча б одного з пунктів, вказаних вище (якщо він явно потрібний для вичерпного розкриття питання), або якщо:

  2. при розкритті змісту питання в цілому правильно за зазначеними вимогами зроблені значні помилки під час: визначення авторства і змісту в цілому правильно зазначених теоретичних концепцій у галузі інновацій у банківському бізнесі

1 бал. Відповідь на питання оцінюється в 1 бал, якщо:

  • відносно відповіді на найвищий бал не зроблено розкриття двох чи більше пунктів, зазначених у вимогах до нього (якщо вони явно потрібні для вичерпного розкриття питання), або якщо:

  • одночасно присутні обидва типи недоліків, які окремо характеризують критерій оцінки питання в 1 бал,

0 балів. Відповідь на питання оцінюється в 0 балів, якщо:

  • висновки, зроблені під час відповіді, не відповідають правильним чи загальновизнаним при відсутності доказів супротивного аргументами, зазначеними у відповіді;

  • характер відповіді дає підставу стверджувати, що особа, яка складає модуль, неправильно зрозуміла зміст питання чи не знає правильної відповіді і тому не відповіла на нього по-суті, допустивши грубі помилки у змісті відповіді.

Критерії оцінки знань за тестові завдання:

1 бал: правильна відповідь на тест;

0 балів: неправильна відповідь на тест.