Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вроді Панашій.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
18.07.2019
Размер:
212.02 Кб
Скачать

Bios компанії ami

Незважаючи на те що AMI адаптує програми BIOS для конкретних комп'ютерів, вона не продає компаніям-виготівникам початковий код BIOS : виготівник може замовити нову версію при її випуску. Оскільки багато хто не може(чи не хочуть) замовляти кожен змінений варіант, вони пропускають декілька версій, перш ніж закупити нову. Новітні версії AMI BIOS називаються Hi — Flex(High Flexibility). Версія AMI Hi — Flex BIOS використовується в системних платах багатьох виготівників. AMI — єдиний виробник BIOS що випускає також свою системну плату.

Будь-яка версія AMI BIOS після включення комп'ютера під час самотестирования виводить перший ідентифікаційний рядок повідомлень в нижньому лівому кутку екрану, відразу під інформацією про авторські права.

Рада Щоб цей рядок не зник, можна (перед включенням живлення!) відключити клавіатуру або в час включення живлення утримувати какую-нибудь клавішу натиснутої. Це буде сприйнято як помилка клавіатури, і рядок залишиться на екрані.

Якщо під час виконання процедури POST натиснути клавішу <Insert>, те нові версії AMI Hi - Flex BIOS виведуть два додаткові ідентифікаційні рядки з інформацією про параметри, встановлені в BIOS.

Перший рядок старих версій AMI BIOS має формат, описаний в таблиці. 5.2. Формати

першою, другою і третьою рядків нових версій AMI Hi - Flex BIOS приведені в таблицю. 5.3-5.5

відповідно.

Можливості AMI BIOS дуже великі. Вона містить програму налаштування, яке викликається натисненням клавіші <Delete> чи <Esc> впродовж декількох перших секунд після

начала завантаження комп'ютера. BIOS нагадає вам, коли і яку клавішу потрібно натиснути. Ви

можете самостійно вказати тип жорсткого диска, що важливо для оптимального використання багатьох накопичувачів IDE і ESDI. З 1995 року версії BIOS можуть працювати з вдосконаленими накопичувачами EIDE(Enhanced IDE) і автоматично встановлювати параметри драйвера.

Унікальною особливістю AMI BIOS є вбудована і керована за допомогою меню програма діагностики — скорочена версія програми AMIDIAG. Звичайно, вона не

замінить серйозних діагностичних програм, але в критичних випадках може згодитися.

Ця програма, наприклад, не виконує повного тестування пам'яті; форматування жорсткого диска здійснюється на рівні BIOS, а не на рівні регістрів контроллера. Це обмежує можливості BIOS при форматуванні серйозно пошкоджених дисків.

Компанія AMI не поставляє документації по BIOS; передбачається, що це роблять виготівники системних плат, які включають цю BIOS в системну плату. Проте AMI

видала деталізовану версію їх документації Programmer's Guide to the

(Керівництво програміста по AMIBIOS), що вийшла у видавництві Windcrest/McGraw Hill

(ISBN 0 07 001561 9). У цій книзі, написаній інженерами AMI, розглядаються усі

функції BIOS, її можливості, коди помилок і так далі

Базова система введення виведення AMI продається через мережу дистриб'юторів, список яких

можна знайти на Web сайті за адресою: http://www.ami.com. Проте майте на увазі, що ви

не зможете придбати оновлення безпосередньо в AMI.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]