Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zavd_acc.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.07.2019
Размер:
571.39 Кб
Скачать

Типи товарів

Код типу

Назва типу

1

Комп'ютер

2

Лазерний принтер

3

Струминний принтер

4

Жорсткий диск

5

Відеокарта

6

Блок безперервного живлення

7

Супутні матеріали

8

Модем

9

Монітор

10

Модуль пам'яті

Для вводу, модифікації та перегляду даних таблиць створити такі форми:

  • Форму Фірми для вводу та перегляду даних таблиці Довідник фірм.

  • Ієрархічну форму Товари для одночасного вводу та перегляду даних таблиць Типи товарів та Довідник товарів.

  • Ієрархічну форму Замовлення та їх вміст для одночасного вводу, модифікації та перегляду даних таблиць Замовлення товарів, Вміст замовлень.. На головній формі розмістити елементи управління, пов’язані з полями таблиці Замовлення товарів, та поле Телефон для модифікації даних відповідного поля таблиці Довідник фірм. Для вводу даних у поле Код фірми використати поле зі списком Фірма. Список будується за таблицею Довідник фірм. Підпорядкована форма Вміст замовлень повинна містити такі елементи управління:

    • поле зі списком Товар для вводу даних у поле Код товару. Список будується по допоміжному запиту, що об’єднує дані двох таблиць Довідник товарів та Типи товарів;

    • поле Тип (для перегляду даних поля Назва типу);

    • поля (тільки для перегляду) Оптова ціна та Роздрібна ціна;

    • поле Кількість,

    • розрахункове поле Вартість - значення поля обчислюються як добуток ціни товару на кількість товарів одного типу в замовленні. Для обчислення ціни скористатися таким правилом: якщо кількість товарів одного типу в замовленні перевищує 5, то ціна дорівнює оптовій ціні, в іншому випадку - роздрібній ціні;

    • розрахункові поля ВСЬОГО, що містять загальну кількість товарів та загальну вартість товарів у вибраному замовленні.

  • Ієрархічну форму Фірми та замовлення для одночасного вводу та перегляду даних таблиць Довідник фірм, Замовлення товарів та Вміст замовлень. Ієрархічна форма містить дві підпорядковані форми. Елементи управління головної форми аналогічні елементам форми Фірми. Перша ідпорядкована форма Замовлення містить такі елементами управління:

    • поля Номер замовлення, Дата;

    • прапорець Примітка;

    • розрахункові поля ВСЬОГО, що вміщують кількість усіх та кількість оплачених замовлень вибраної фірми;

Елементи управління другої підпорядкованої форми (для форми Замовлення) аналогічні елементам підпорядкованої форми в ієрархічній формі Замовлення та їх вміст і відображають інформацію стосовно замовлення, вибраного на першій підпорядкованій формі.

  1. Пошук даних.

  1. Побудувати динамічні набори записів, що містять інформацію про

    1. Комп’ютери та принтери, оптова ціна яких знаходиться у межах [300; 1500] у.о. Динамічний набір записів повинен містити такі поля: Код товару, Назва товару, Назва типу, Оптова ціна, Роздрібна ціна. Дані впорядкувати по алфавіту назв типів товарів, а в межах одного типу - по зростанню роздрібної ціни.

    2. Замовлення товарів фірмами “СDV Apple” та “GEBACOM”. Динамічний набір записів повинен містити такі поля: Номер замовлення, Дата замовлення, Назва типу, Назва товару, Назва фірми, Кількість, Ціна, Вартість. Для обчислення даних полів Ціна та Вартість скористатися правилами, що наведені вище. Дані впорядкувати по алфавіту назв фірм, в межах групи записів однієї фірми - по зростанню дати замовлення, в межах групи записів з однаковою датою замовлення - по алфавіту назв типів товарів.

    3. Замовлення товарів за перший квартал 1999 року. Динамічний набір записів повинен містити такі поля: Номер замовлення, Назва фірми, Телефон, Дата замовлення, Дата оплати.

  2. Створити групові запити, які визначають для всіх замовлень загальну кількість товарів та загальну вартість замовлень:

    1. Для всіх типів товарів;

    2. Для деякого типу товару (назва типу товару повинна задаватися під час виконання запиту у вигляді параметра, передбачити можливість задавати назву типу по декількох початкових літерах);

    3. За деякий проміжок часу (нижнє та верхнє обмеження для значень поля Дата замовлення повинні вводитись під час виконання запиту у вигляді параметрів);

    4. За деякий місяць року (значення параметра для розрахункового поля, що будується на основі поля Дата замовлення, повинно вводитись у такому форматі “yyyy mm”, де “yyyy” означає рік, а “mm” - номер місяця).

У запитах 2.1- 2.4 дані впорядкувати по зростанню загальної вартості замовлень.

  1. За допомогою перехресного запиту вивести дані, що містять інформацію про кількість замовлених товарів, назва яких починається зі слова “ASUS”, для кожної фірми по кварталах 1999 р. Результати подати у вигляді таблиці, в якій елементами першого стовпця будуть назви фірм, а назвами стовпців - номери кварталів.

  2. Використовуючи зовнішнє об’єднання між таблицями та запитами, визначити товари, для яких:

    1. Не було замовлень зовсім;

    2. Не було замовлень з 21.02.99 по 24.03.99.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]