Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zavd_acc.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.07.2019
Размер:
571.39 Кб
Скачать
  1. Пошук даних у бд.

  1. Побудувати динамічні набори записів, що містять

    1. Інформацію про товари виробництва Бельгії. Динамічний набір записів повинен містити поля таблиці Довідник товарів. Дані впорядкувати по зростанню роздрібної ціни товарів.

    2. Інформацію про замовлення товарів фірмами, назва яких починається з літери “А” за листопад 1999 року. Динамічний набір записів повинен містити такі поля: Номер замовлення, Назва товару, Назва країни, Назва фірми, Кількість, Ціна, Вартість. Значення полів Ціна та Вартість обчислюються за правилами, що наведені під час описання підпорядкованої форми Замовлення та їх вміст. Дані впорядкувати по зростанню вартості замовлення.

    3. Інформацію про не оплачені до 05.01.00 замовлення. Динамічний набір записів повинен містити такі поля: Номер замовлення, Назва фірми, Телефон, Дата замовлення, Дата оплати.

  2. Створити групові запити, які визначають для всіх фірм загальну кількість та загальну вартість замовлених товарів

    1. Усіх типів;

    2. Деякого типу (назва товару повинна задаватися під час виконання запиту у вигляді параметра. Передбачити задання назви товару по декількох початкових літерах);

    3. За деякий проміжок часу (нижнє та верхнє обмеження для значень поля Дата замовлення повинні вводитись під час виконання запиту у вигляді параметрів);

    4. За деякий місяць року (значення параметра для даних поля, побудованого на основі поля Дата замовлення, повинно вводитись під час виконання запиту у такому форматі “yyyy mm”, де “yyyy” означає рік, а “mm” - номер місяця).

  3. З використанням перехресного запиту вивести дані, що містять інформацію про кількість замовлених товарів, назва яких починається зі слова “Панелі”, для кожної фірми по кварталах 1999 року. Результати подати у вигляді перехресної таблиці, в якій елементами першого стовпця будуть назви фірм, а назвами стовпців - номери кварталів.

  4. Використовуючи зовнішнє об’єднання між таблицями та запитами, визначити товари, які не замовлялися за період з 02.12.99 по 11.12.99.

  1. Модифікація даних.

З використанням запитів-дії

  1. Збільшити на 5% оптову ціну та на 7% роздрібну ціну товарів виробництва України.

  2. З таблиці Замовлення товарів видалити записи, в яких замовлення сплачено. До видалення даних зберегти в окремій таблиці записи, що підлягають видаленню.

  1. Створення вихідних документів.

  • Звіт Аналіз попиту товарів у розрізі кварталів. Звіт повинен містити такі поля: Номер замовлення, Назва товару, Назва країни, Назва фірми, Телефон, Дата замовлення, Дата оплати, Кількість, Ціна, Вартість. Дані звіту згрупувати по полю Дата замовлення (по кварталах). У межах однієї групи - по полю Назва товару.

  • Звіт Аналіз попиту товарів. Звіт повинен містити такі поля: Назва товару, Номер замовлення, Дата замовлення, Дата оплати, Кількість, Ціна, Вартість. Дані звіту згрупувати по полю Назва товару.

  • Звіт Аналіз попиту товарів у розрізі клієнтів. Звіт повинен містити такі поля: Назва фірми, Телефон, Номер замовлення, Дата замовлення, Дата оплати, Кількість, Ціна, Вартість. Дані звіту згрупувати по полю Назва фірми.

Примітка. Розрахункові поля звітів Вартість та Ціна будуються аналогічно одноіменним полям динамічного набору записів запиту ІІ.1.2. У звітах для кожної групи додати проміжні результати для обчислення кількості та вартості замовлених товарів. Звіти також повинні містити загальний підсумок названих показників для всіх записів.

Вимоги до інтерфейсу користувача

Для запуску побудованих об’єктів створити форму Головна форма, що містить декілька вкладок (див. розділи “Приклад індивідуального завдання” та “Лабораторна робота 5”).

Під час перегляду звітів передбачити фільтрацію даних по полях Дата замовлення та Дата оплати з метою перегляду замовлень за деякий період, а також інформацію про сплачені і/або не сплачені замовлення. Фільтр для звітів будується на основі значень елементів управління форми Головна форма. Для створення фільтра по полю Дата замовлення використати поля форми, для створення фільтра по полю Дата оплати – групу перемикачів.

Завдання 12

Діяльністю деякої фірми є послуги на ремонтні роботи оргтехніки та комп’ютерної периферії. Один клієнт одночасно може замовити послугу одного типу, яку виконує один виконавець.

У середовищі СУБД MS Access створити програмне забезпечення, за допомогою якого виконується:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]