Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zavdannya_dlya_samostiynoyi_roboti.rtf
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
166.62 Кб
Скачать

Завдання для самостійної роботи Загальні методичні вказівки по виконанню самостійної роботи студентів.

Самостійна робота студентів є основним засобом ово­ло­діння нав­чальним ма­те­рі­алом дисципліни “ ОСНОВИ ОХО­РОНИ ПРА­ЦІ”, засвоєння знань, на­буття вмінь та нави­чок у час, вільний від обов’яз­кових занять.

В процесі самостійної роботи студенти вивчають тео­ре­­тичні по­ло­ження дисци­пліни, виконують письмові за­вдання, розв’язу­ють задачі, проводять само­контроль сво­їх знань та вмінь.

Самостійна робота студента складається з підготовки до се­мінарських, прак­тич­­них занять, виконання домаш­нього за­вдання в письмовій формі.

Самостійна робота щодо підготовки до семінарських за­­нять прово­диться за від­по­відним планом, в якому міс­титься перелік тем та питань цих знань, а також реко­мендована лі­тература. Спи­раю­чись на цю ін­фор­мацію сту­денти можуть за­зда­легідь готу­вати тези своїх виступів на семінарських за­няттях.

Семінарські заняття – це такий вид навчального про­це­су, на якому сту­денти по­глиб­люють теоретичні знання, одержані на лек­ції та під час вив­чення літе­ратурних джерел. Під час семі­нарських занять студенти в усній та письмовій фор­­мах відпо­відають на питання, які по­став­лені в планах цих за­нять. Вони повинні засвоїти нор­мативні положення нав­чаль­ної програ­ми, які вони вив­ча­ють на лекціях за доп­о­могою літера­турних джерел. На семінарські заняття вино­сять­ся не всі теми дисци­плі­ни, а тільки найбільш важливі та складні. Решту тем пред­мету сту­ден­ти вив­ча­ють самостійно..

Роль самостійного засвоєння таких тем і питань пере­ві­­ря­ються при виконанні модуля

Під час самостійної роботи студенти мають можливість го­ту­ва­тися до прак­тичних занять. Спираючись на перелік роз­рахун­ко­вих зав­дань та проб­лемних ситуацій в планах пра­к­тич­них за­нять.

Лабораторно - практичні заняття – це вид занять, на яких сту­денти під керів­ниц­твом викладача виконують кон­кре­т­ні за­вдання практичного характеру. Студенти повинні нама­га­тися самостійно розв’язувати прак­тич­ні завдання, тому що вони входять до контрольної роботи та до біле­тів на іспи­ті. В пла­нах прак­тичних занять проводяться розрахункові до­машні завдання, які студенти мають вико­нувати самостійно.

Правила виконання самостійної роботи студентів

  • Кожен студент повинен мати зошит для самостійної робо­ти, який наприкінці семестру перевіряє викладач.

  • Оцінка за ведення зошита виставляється в журнал і вра­ховується при виставлені семестрового заліку.

  • Перед виконанням завдання, необхідно повністю вказати зміст завдання.

  • Дозволяється приклеювати інформацію з газет та журналів.

  • Всі види самостійної роботи повинні бути здані у встанов­лений термін.

  • Після перевірки завдань викладачем, студент повинен лік­відувати допущені помилки.

Самостійна робота зміст і завдання

Тема 1. Виробниче середовище

І його вплив на людину.

1. Скласти конспект - схему теми «Гігієна праці та виробнича санітарія» Підручник “Основи охорони праці ”М.П. Купчик – К. 2000р. Ст.72-87

2. Роль трудового колективу у створені безпечних умов праці.

3. Показники тяжкості та напруженості виробничого процесу.

4.Мотивація безпеки праці.

Контрольні питання:

  1. Вплив забрудненого повітря на умови праці

  2. Класифікація робіт за важкістю.

Форма контролю:

Питання заліку, перевірка зошитів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]