Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовая_раб_2010_рекоменда...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.05.2019
Размер:
83.46 Кб
Скачать

2. Зміст и порядок виконання курсової роботи.

Курсова робота має характер цільної завершеної роботи як стосовно змісту, вичерпаності теми, так и форми, структури тощо.

В структурному відношенні курсова робота містить у себе вступ, викладення основного змісту матеріалу, заключну частину (висновки) список використаних літературних джерел, додатки.

Доцільно проаналізувати всі матеріали та розкласти згідно розділам в окремі папки (файли).

У вступі потрібно довести обгрунтування теми, її актуальність, характеристика її наукового та практичного значення, критичний аналіз використаної літератури та інших джерел, вказати, хто з вчених займався цією проблемою; визначити науковий апарат дослідження (визначити об’єкт, предмет, мету, завдання та методи учбового дослідження). Об’єм вступу – 5-6 сторінок.

Викладення основного змісту курсової роботи – це найбільша та найскладніша її частина. В основної частині необхідно зосередити увагу на науково-теоретичному аналізі поставлених питань в літературі, що включає історико-педагогічний аспект проблеми, її філософське і психологічне обгрунтування, провідні сучасні концепції. Повинна бути розкрита тема курсової роботи, шляхом висвітлення основних питань з висновками до їх теоретичної та практичної значущості. Матеріал має бути викладений в логічній послідовності по главам та параграфам з короткими заголовками, що відображають основну ідею викладеного матеріалу. Кожен параграф і розділ необхідно завершувати короткими висновками.

Викладати свої думки слід по можливості коротко, аргументовано, образно. Стиль викладу матеріалу має бути науково-діловим.

В заключній частині (2-3 сторінки) узагальнюються найбільш важливі висновки, що відносяться до всієї роботи, конкретні пропозиції, поради, теоретичні та практичні рекомендації, що випливають з проведеного аналізу. Вони мають логічно повязуватися із змістом викладеного матеріалу.

Список літератури містить список тільки тіх літературних джерел та публікацій, на які робилися посилання, чи які використовувалися у роботі.

До додатків відносять фотоматеріали, таблиці, схеми, зразки документів, планів-конспектів уроків з Валеології або “Основ здоров’я”, анкети, тести та матеріали, включення яких до основної частини може обтяжувати текст і не сприяти цілісному сприйняттю роботи

Процес написания курсової роботи складається з декількох послідовних взаємозалежних етапів:

  1. Вибір теми курсової роботи. При виборі теми варто керуватися інтересами у вивченні тієї або іншої проблеми, її актуальністю, можливістю одержання конкретних статистичних даних, наявністю спеціальної наукової та валеологічної літератури.

  2. Складання календарного плану роботи, в якому варто визначити її основні етапи та сроки представлення кожного розділу.

  3. Підбор і вивчення наукової літератури. Подбір літератури студент здіснює самостійно, використовуючи каталоги бібліотеки університету, каталоги обласної бібліотеки й Інтернету і т.д.

  4. Визначення структури курсової роботи, формулювання мети, задач, обєкта дослідження и складення первинного плану – композиції майбутньої роботи. Орієнтовний план в майбутньому буде доповнюватися, уточнюватися, конкретизуватися, що робить роботу студента цілеспрямованою, значно полегшує написання курсового твору.

  5. Збір, систематизація та класифікація фактичного матеріалу – важливий етап роботи. Його джерелами може бути наукова, учбова література, архіви, спостереження, досліди, експеременти, статистична інформація, яка отримана по місцю роботи (для студентів заочного відділення) або місцю проходження практики. Із всього набраного матуріалу потрібно відібрати найбільш цікаве, типове, яскраве, необхідне. Результатом аналізу та синтезу фактів повинні стати висновки та узагальнення.

  6. Написання курсової роботи.

  7. Подання керівнику на рецензування - за два тижні до захісту.