Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовая_раб_2010_рекоменда...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.05.2019
Размер:
83.46 Кб
Скачать

3

Миколаївський національний університет імені в.О.Сухомлинського

Інститут фізичної культури та спорту

Кафедра теорії та методики фізичного виховання та здоров’я людини

Методичні рекомендації

щодо виконання курсовой роботи

(за вимогами кредитно-модульной системи)

Миколаїв - 2010

Рекомендовано до друку на засіданні вченої ради Інституту фізичної культури та спорту Миколаївсьного національного університету імені В.О.Сухомлинського протокол № від 2010 р.

Рецензенти:

Методичні рекомендації складені відповідно до «Положення про курсові роботи в Миколаївському державному університеті імені В.О. Сухомлинського», учбовими планами по спеціальност 7.010103. “Физична культура” за вимогами кредитно-модульної системи підготовки фахівців.

Методичні рекомендації обговорено і схвалено на засіданні кафедри теорії та методики фізичного виховання та здоров’я людини Протокол № от 2010 р.

Зміст

Вступ.......................................................................................

Ціль і завдання курсової роботи......................................

Зміст та порядок виконання курсової роботи..............

Оформлення курсової роботи..........................................

Порядок захисту курсової роботи......................................

Оцінка курсової роботи........................................................

Тематика курсових робіт з курсу “Валеологія з

методикою навчання” ...................................................

Додатки...................................................................................

ВСТУП

Сучасний етап розвитку системи освіти України характеризується її інтеграцією у світовий освітній простір. Це супроводжується створенням її парадигми, спрямованої на формування найбільш освіченої, творчої особистості.

Однією із важливих форм навчального процесу, яка якраз забеспечує формування особистості майбутнього фахівця високої кваліфікації та творчого підходу до організації навчально-виховного процесу у загальноосвітніх закладах стає виконання студентами курсових робіт.

Курсова робота є видом позааудиторної індивідуальної роботи студента навчального, навчально-дослідницького, творчого характеру, яке використовується у процесі вивчення програмного матеріалу навчального курсу і завершується підсумковим контролем.

Курсова робота призначена для підсумкового закріплення навчального матеріалу та контроля знань та навичок, набутих студентами в процесі навчання із дисципліни.

Курсова робота – окремий заліковий кредит навчальної дисципліни, що оцінюється як самостійний вид навчальної діяльності студента.

Згідно з навчальною програмою та планом вивчення дисципліни “Валеологія з методикою викладання” виконання курсової роботи пропоновано студентам 5 курсу в 9 семестрі. Загальна кількість годин – 54, кількість кредитів ECTS – 1,5.

  1. Ціль і задання курсової роботи.

Курсова робота – це робота студента по вибраній темі, і є підсумком елементарного самостійного дослідження. В окремих випадках вона може носити реферативний характер, але, як правило, вона повинна бути пов’язана з вирішенням доступного дослідницького завдання. Бажано, щоб курсова робота містила в собі нові факти, спостереження та висновки, узагальнення та корисні рекомендації щодо збереження здоров’я. Та вона виконує своє призначення і в тому випадку, якщо навіть відомі положення будуть висвітлені в ній по новому, з самостійної авторської позиції, якщо вона викликала у студента творче, гнучке та конструктивне мислення, винахідливість, цікавість до пошуку надійних засобів отримання наукової інформації.

Ціль і завдання написания курсової роботи таки:

  • поглиблення, узагальнення і закріплення знань студентів з важливих тем дисципліни “Валеологія з методикою навчання”;

  • вироблення навичок самостійно працювати з додатковою навчальною і науковою валеологічною літературою, лабораторним обладнанням, використовувати сучасні інформаційні засоби та технології;

  • розвиток творчого підходу до застосування на практиці набутих валеологічних знань та розв’язування конкретних практичних завдань по формуванню здоров’я;

  • систематизація та узагальнення навчального матеріалу, вироблення вміння аналізувати матеріал, робити самостійні висновки;

  • здійснення наукового пошуку при проведенні дослідження;

  • вироблення у студентів навичок самостійних творчих досліджень;

  • виявлення наукових здібностей студентів і залучення їх до дослідницької роботи.