Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод реком до виконання курсових робіт .doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.05.2019
Размер:
174.59 Кб
Скачать

Оформлення курсової роботи

Курсова робота має бути літературно та технічно грамотно викладена і відповідати певним вимогам оформлення. Вона мусить включати:

1. Титульну сторінку (див. додаток В).

2. План роботи (див. додаток Г).

3. Виклад матеріалу за планом.

4. Список використаної літератури (див. додаток Е), приклад оформлення бібліографічного опису у списку використаної літератури (див. додаток Д).

5. Додатки, які слід оформлювати як продовження роботи на її наступних сторінках, розташовуючи їх в порядку посилань на них у тексті. Кожний такий додаток повинен починатися з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок, надрукований вгорі малими літерами з першої великої літери симетрично відносно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами (крім першої великої) повинно бути надруковано слово «Додаток» і велика літера, що позначає додаток. Додатки слід позначати послідовно великими літерами українського алфавіту, за винятком літер Ґ, Є, З, І, Ї, Й, О, Ч, Ь. Наприклад, додаток А, додаток Б. Один додаток позначається як додаток А.

Додатки повинні мати спільну з рештою роботи наскрізну нумерацію сторінок.

При необхідності текст додатків може поділятися на розділи, підрозділи, пункти і підпункти, які слід нумерувати у межах кожного додатку. У цьому разі перед кожним номером ставлять позначення додатка (літеру) і крапку. Наприклад: «А.2 – другий розділ додатка А; Г.3.1 – підрозділ 3.1 додатка Г».

Ілюстрації, таблиці, формули та рівняння, що є у тексті додатку, слід нумерувати у межах одного додатка. Наприклад: «Рисунок Г.3» – третій рисунок додатка Г, «Таблиця А.2» – друга таблиця додатка А, «формула (А.1)» – перша формула додатка А.

Робота оформлюється на окремих стандартних аркушах паперу.

При оформленні роботи слід дотримуватись таких параметрів:

Шрифт - Times New Roman.

Розмір шрифту - 14 пунктів.

Відстань між рядками - 1,5 інтервали.

Абзац – 1,25 см.

Параметр сторінки-формат А-4.

Розташування книжне.

Верхнє, нижнє поле - 20 мм.

Ліве поле – 25 мм. Праве поле-10 мм.

Усі сторінки роботи (крім титульної) нумеруються. Нумерація повинна бути наскрізною: перша сторінка – титульна сторінка, номер не ставиться, друга – зміст роботи, і т. д. Номер сторінки проставляється у правому верхньому куті арабськими цифрами без крапки. Рисунки і таблиці по тексту включаються у загальну нумерацію.

Такі структурні частини роботи, як план, перелік умовних позначень, вступ, висновки, список використаних джерел не мають порядкового номера. Усі аркуші, на яких розміщені згадані структурні частини роботи, нумерують звичайним чином. Не нумерують лише їх заголовки, тобто не можна друкувати: «1. ВСТУП» або «Розділ 6. ВИСНОВКИ».

Номер розділу ставлять після слова «РОЗДІЛ», після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують заголовок розділу.

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається а номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. У кінці номера підрозділу повинна стояти крапка, наприклад: «2.3.» (третій підрозділ другого розділу). Потім у тому ж рядку наводять заголовок підрозділу.

При написанні курсової роботи кожен розділ плану має починатися з нової сторінки і мати відповідний заголовок.

Заголовки розділів пишуться прописними літерами, а заголовки пунктів - рядковими (крім першої прописної). У кінці заголовка крапку не ставлять. Заголовки не підкреслюються.

Відстань між заголовком і текстом має дорівнювати трьом міжрядковим інтервалам. Розділи нумеруються арабськими цифрами у межах всієї роботи. Після номера розділу не ставиться крапка.

Усі рисунки (схеми, діаграми тощо) нумеруються послідовно у межах розділа арабськими цифрами. Номер рисунка складається з номеру розділу і порядкового номера рисунка, розділених крапкою, наприклад: Рис. 3.1. «Назва» (Перший рисунок третього розділу).

Посилання у тексті на рисунок оформлюється: (див. рис. 3.1). Підписи під рисунками розміщуються по центру.

Цифровий матеріал оформлюється у вигляді таблиць. Таблиці нумеруються у межах розділу арабськими цифрами. Над правим верхнім кутом таблиці розміщується надпис. Наприклад: Таблиця 1.2 (Таблиця друга, першого розділу). По центру наводиться назва таблиці, а також одиниці виміру, якщо вони спільні для всіх стовпчиків і рядків таблиці.

Формули розташовуються безпосередньо після тексту, в якому вони згадувались, посередині сторінки. Формули нумерують у межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули в розділі, між якими ставлять крапку. Номер формули пишуть поряд правого краю аркуша на рівні відповідної формули у круглих дужках. Усі аналогічні розробки та результати досліджень, що можуть бути формалізовані, необхідно намагатися реалізувати на комп’ютері з використанням відповідних пакетів прикладних програм.

У кінці роботи дається повний список використаних джерел. Його необхідно складати у певному порядку:

- спочатку наводяться законодавчі та нормативні акти;

- статистичні довідники;

- загальна та спеціальна література за алфавітом.

Курсова робота виконується відповідно до цих вказівок, інакше її не буде допущено до захисту.

Додаток А