Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lr_ak_ks_11.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
4.11 Mб
Скачать

7. Створення основного і додаткового розділів (потім це будуть диски c і d)

На екрані, показаному на малюнку 3, змініть запропонований обсяг розділу і натисніть Enter. Буде створено розділ і надана можливість створити в залишилася, неразмеченное області ще один. Приклад екрану:

Пропозиція створити ще один диск

Поставте курсор на нерозмічену область та натисніть С. Знову буде показаний екран з пропозицією ввести розмір нового диска. Залиште запропонований обсяг без змін або зменшіть його, щоб залишити місце для створення ще одного диска.

Після того, як усі диски створені, виділіть диск С (якщо плануєте встановити Windows на інший диск, то виділіть, відповідно, його) і натисніть Enter для початку установки Windows на цьому диску. Установник запропонує вибрати тип файлової системи. Виберіть необхідний тип і натисніть Enter. Диск буде відформатовано, а установка Windows продовжиться.

8 . Розбиття та форматування вінчестера з Windows

Досить-таки часто буває, що вінчестер потрібно розмітити і відформатувати з вже встановленою операційною системи. Зробити це досить просто. Підключіть новий вінчестер і включіть комп'ютер. Після завантаження Windows (тут і далі мова йде про Windows 2000 або XP) клацніть правою кнопкою по Мій комп'ютер і виберіть Управління. Вікно і автоматично запущений майстер:

Вікно майстра

Відмовтеся від послуг майстра, натиснувши кнопку скасування. Після цього зовнішній вигляд вікна Керування комп'ютером буде такою:

Вікно Управління комп'ютером

Тільки що підключений диск 1 відзначений як нерозподілений. Клацніть правою кнопкою миші по лівому сірому полю цього диску і виберіть Підписати. У наступному вікні натисніть ОК. Після цього у диска 1 пропаде заборонний знак Цегла і він стане основним. Виглядати це буде так:

Потім клацніть правою кнопкою миші по правій, білої частини поля Диска 1 і виберіть Створити розділ. У вікні відкрився майстра натисніть Далі. Створіть основний або додатковий розділ. Якщо планується після створення розділів встановити цей вінчестер в іншій машині. то створюйте основний розділ (не забувши, якщо це потрібно, залишити місце під додатковий). Якщо цей вінчестер буде використовуватися тільки на цій же машині, де форматується і призначений для розширення дискового простору (сумарного обсягу жорстких дисків), то можна створити тільки додатковий розділ. Підтвердіть вибір натисканням кнопки далі і введіть розмір створюваного розділу. Натисніть Далі. Якщо цей диск після форматування буде відразу ж знятий і встановлений на іншому комп'ютері, то виберіть Не призначати букви диска або шляху диска. Якщо цей вінчестер планується використовувати на цьому ж комп'ютері, то виберіть або Призначити букву диска і виберіть букву зі списку (новий диск буде знаходиться в Мій комп'ютер під обраної буквою), або виберіть Підключити те як порожню папку. підтримуючу шлях і за допомогою кнопки Огляд вкажіть на будь-яку з існуючих папок (в цьому випадку новий диск буде видно як папка на одному з існуючих дисків). Натисніть Далі та виберіть тип файлової системи. Натисніть Далі, щоб перевірити, що в списку всі параметри вказані правильно. Якщо це так, то натискайте кнопку Готово. Якщо хочете щось змінити, то скористайтеся кнопкою Назад.

Результат форматування

Перевірте, що в Мій комп'ютер (або в обраній папці) з'явився новий диск.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]