Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lr_ak_ks_11.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
4.11 Mб
Скачать

2. Створення тільки основного розділу (потім це буде диск c)

Тепер створимо тільки один основний розділ. Після форматування це буде єдиний диск на комп'ютері. Якщо заплановано створити два або більше диска, то пропустіть цю частину.

Створення одного основного розділу найпростіше дію, тому що fdisk виконує цю операцію на напівавтоматі. У головному меню fdisk виберіть перший пункт «Створення розділу DOS або логічного диска DOS». У підменю оберіть "Створення основного розділу DOS». На запитання «Використовувати під основний розділ DOS все доступне простір і зробити цей розділ активним» відповідайте ствердно, тобто Y. Після перевірки поверхні fdisk сам виконає всі необхідні дії, по завершенні яких попередить, що для того, щоб відформатувати диск треба перезавантажити комп'ютер. Виконайте це і переходьте до наступного розділу, що описує процес форматування.

3. Створення основного і додаткового розділів (потім це будуть диски c і d)

Якщо прийнято рішення створювати два або більше диска, то спочатку потрібно створити основний розділ. Для цього увійдіть у перший пункт головного меню і оберіть "Створення основного розділу DOS». На запитання «Використовувати під основний розділ DOS все доступне простір і зробити цей розділ активним» відповідайте негативно, тобто N. Після цього fdisk попросить ввести розмір основного розділу. Введіть його в мегабайтах. Наприклад, якщо вирішено, що під основний розділ (надалі диск С) буде відведено 4 гігабайти, то на запит fdisk наберіть число 4000 і натисніть Enter. Після створення натисніть Esc щоб повернутися в головне меню і виберіть другий пункт «Вибір активного розділу». На запит Введіть номер розділу, який слід зробити активним наберіть 1 і натисніть Enter. Після цього в нижній частині буде написано, що «Розділ 1 зроблений активним», а вище, у зведеній таблиці, в графі стан, близько 1-го розділу з'явиться буква А. Це говорить про те, що все зроблено правильно. Натисніть Esc щоб повернутися в головне меню.

Далі потрібно створити додатковий розділ. Виберіть перший пункт і натисніть Enter. Виберіть «Створення додаткового розділу DOS». Як правило, додатковий розділ створюється один (т.к.на одному додатковому розділі можна потім створити кілька логічних дисків, тобто дисків з буквами D, E, F і т.д.) тому залиште то число, яке підставив fdisk в поле «Введіть розмір додаткового розділу Dos ...» і натисніть Enter. Після цього у зведеній таблиці з'явиться розділ номер 2 з типом Ext DOS. Тепер натисніть Esc, після чого fdisk запропонує створити логічний диск / диски (як раз це і будуть надалі D, E, F і т.д.). Якщо заплановано створення тільки одного логічного диска (тільки D), то натисніть Enter, погодившись із запропонованим fdisk розміром логічного диска. Якщо заплановано створити два логічних диска (D і E) або більше, то виправте запропонований розмір на той, який вважаєте за потрібне. Не забувайте, що значення вводиться в мегабайтах. якщо створюєте більше одного логічного диска, то після створення першого fdisk сам запропонує створити ще один, розміром на все вільне місце. Або погодьтеся, або введіть інший розмір і потім створіть ще один логічний диск. Не варто захоплюватися створенням логічних дисків. На мій погляд, в більшості випадків, досить C і D (виняток - мультизагрузка трьох і більше версій операційної системи). Після того, як створений останній логічний диск натисніть 2 рази Esc і перезавантажте комп'ютер. Жорсткий диск розмічений. Тепер можна приступати до форматування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]