Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lr_ak_ks_11.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
4.11 Mб
Скачать

4. Форматування вінчестера з dos

Після того, як вінчестер розмічений (див. попередню главу) створені диски треба відформатувати. Це одна з найпростіших процедур.

Після роботи з fdisk обов'язково потрібно перезавантажити комп'ютер з дискети. Після того, як комп'ютер завантажився і на екрані блимає курсор виду

A: \> _

наберіть format c: і натисніть Enter. Нам нагадають, що форматувати ми будемо жорсткий диск і що всі дані будуть втрачені, на що ми відповімо ствердно. Потім format відформатує диск і запропонує ввести мітку. Мітка - це, грубо кажучи, підпис диска в Мій комп'ютер. Її можна поставити відразу (наприклад, набрати system і натиснути Enter) або зробити це потім, а на цьому етапі просто натиснути Enter. Далі, format виведе на екран інформацію про вінчестері. Ось, в принципі, і вся процедура форматування.

Якщо були створені логічні диски (D, E і т.д.), то їх також можна зараз відформатувати. Для цього в командному рядку наберіть format d: і відповідайте позитивно на попередження format.

5. Розбиття та форматування вінчестера монтажником Windows

При наявності оригінального компакт-диска з дистрибутивом Windows 2000 або XP (або точної його копії) розбивку можна здійснити відразу під час установки ОС. Це позбавляє від багатьох дій, як то пошук завантажувальної дискети, завантаження з неї, розбивка і форматування з DOS-а і т.д.

Для розбивки вінчестера монтажником Windows достатньо поставити компакт-диск в привід і включити комп'ютер. Якщо в BIOS-і настройки не змінювалися, то комп'ютер не знайшовши ні розділів на жорсткому диску, ні дискети завантажиться з CD-ROM і відразу ж буде запущена установка Windows 2000. Перше питання установника про те, що дійсно ми хочемо встановити 2000. Відповімо на нього ствердно. Далі, буде показаний екран:

Питання інсталятора

Відповімо на питання ствердно, тобто натиснемо С. Потім буде показаний екран з ліцензійною угодою, з яким потрібно погодитися (F8). На наступному екрані буде показана зведена інформація та наявності місця на жорсткому диску, яке потрібно розмітити. Приклад цього екрану:

Розмічаємо жорсткий диск

Далі потрібно просто створити розділ. Для цього натисніть С, тобто створимо розділ в неразмеченное області. Після того, як натиснута клавіша С, установник запропонує вказати розмір нового розділу в мегабайтах. Цей екран:

Запит розміру створюваного розділу

6. Створення тільки основного розділу (потім це буде диск c)

Якщо заплановано створення одного розділу, тобто потім в системі буде тільки один диск С, то можна не змінювати запропонований інсталятором обсяг створюваного розділу, а натиснути Enter. Після цього буде показаний екран:

Запит про тип файлової системи

Це запит про тип файлової системи (NTFS, FAT32), в якій треба відформатувати вибраний розділ. Про те, який тип файлової системи вибрати читайте другий розділ. Після підтвердження за допомогою клавіші Enter установник відформатує розділ у вибраному типі файлової системи і продовжить установку Windows.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]