Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІНДЗ інформатика.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
2.61 Mб
Скачать

Крок 7. Технологія створення, редагування та використання форм у базі даних ms Access

Створити форму для ведення таблиць зі змінною інформацією. Використати форму для перегляду, додавання та корегування даних. Додати на форму поле, що обчислюється. Додати на форму поле з інформацією з довідкової таблиці.

Засвоїти та використати технологію створення форм на основі багатотабличних запитів, технологію створення і побудови підлеглих форм, технологію створення форми з вкладками та багатосторінкових форм.

Крок 8. Технологія створення, редагування та використання звітів у базі даних MS Access

Використовуючи особливості створення звітів у базі даних MS Access, сконструювати багатотабличні звіти, застосовуючи поля, що обчислюються, угрупування за обраним полем, розподіл елементів звіту за сторінками. Відформувати елементи звіту. Створити багаторівневий звіт.

Крок 9. Алгоритмізація задач обробки економічної інформації

Відповідно до індивідуального завдання розробити економіко-математичну модель процесу обробки даних.

Розробити блок-схему алгоритму рішення індивідуального завдання з дотриманням вимог Державного стандарту на графічне оформлення алгоритмів.

Розробити та представити в табличному вигляді структуру даних із вказівкою основних реквізитів, імен змінних і типів даних, використовуваних для рішення завдання.

Розробити сценарій взаємодії користувача із програмним середовищем і на його основі створити ескіз екранної форми для реалізації в програмному середовищі Visual Basic. Визначити основні властивості використовуваних елементів управління та представити їх у табличному вигляді.

Крок 10. Реалізація проекту в програмному середовищі Visual Basic із застосуванням процесів розгалуження та умовних циклів

Розробити екранну форму для забезпечення взаємодій користувача та програми на основі її ескізу. На екранній формі розмістити елементи управління, що забезпечують введення вхідних даних, управління процесом обчислень і виведення результатів розрахунків.

Для рішення задачі передбачити обробку різних подій у вигляді програмних кодів приватних процедур. При цьому доцільно використовувати різні форми операторів розгалужень і операторів циклів. Зробити аналіз результатів виконання розробленого проекту та представити їх у проміжному звіті.

Крок 11. Проектування додатків з масивами елементів керування та масивами даних

Вхідні дані індивідуального завдання представити у вигляді масивів елементів керування та масивів даних.

Розробити ескіз екранної форми та реалізувати в програмному середовищі Visual Basic форму, що містить елементи керування для уведення вхідних даних і виводу результатів обробки.

Розробити програмний код рішення індивідуального завдання. У ньому необхідно передбачити використання операцій роботи з файлами при введенні вхідних даних і виведення результатів обробки даних. Процес обробки даних організувати із застосуванням циклів з лічильником.

Результати розрахунків представити у вигляді таблиць, структура яких відповідає індивідуальному завданню.