Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Білик.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
2.52 Mб
Скачать

2.6.1. Мета курсової роботи

Курсова робота — одна з основних і ефективних форм само­стійної роботи студентів. Вона підбиває підсумки у вивченні тео­ретичного курсу і виконання індивідуального завдання з курсу «Податкова система».

Мета курсової роботи — закріплення та поглиблення теоретич­них і практичних знань, отриманих студентом в процесі вивчення курсу.

При її написанні студент повинен виявити глибокі знання за­конів України, постанов та декретів уряду, спеціальної літерату­ри з питань оподаткування в умовах переходу до ринку.

Виконання курсової роботи дає можливість студенту навчитися самостійно працювати з інформаційними джерелами, інтерпретува­ти матеріали періодичної літератури, глибше вивчати основні проб­леми щодо особливостей оподаткування юридичних і фізичних осіб в умовах України; провести дослідження механізму оподаткування в країнах з ринковою та перехідною економікою; оцінити їх та внести пропозиції з удосконалення вітчизняної податкової системи.

2.6.2. Загальні вимоги до курсової роботи

У курсовій роботі студент повинен всебічно і глибоко розкри­ти зміст обраної теми, показати знання літературних джерел. Зміст теоретичного розділу курсової роботи має відповідати су­часному рівню розвитку економічної науки. Студент повинен глибоко і всебічно висвітлити актуальні проблеми оподаткування підприємств різних форм власності та фізичних осіб, проаналізу­вати фактичні дані щодо практики оподаткування, дати оцінку позитивних та негативних аспектів, вказати напрямки удоскона­лення оподаткування.

Студент може зустрітися з таким положенням, коли в економіч­ній літературі немає єдиної точки зору з питань, які досліджуються. В цьому випадку слід навести думки кількох авторів, дати критич­ну оцінку їх точок зору та одночасно викласти власні погляди з даного питання. Це допомагає більш глибоко засвоїти матеріал.

Обсяг курсової роботи має бути в межах 35—40 сторінок стандартного формату. Зміст роботи повинен відповідати плану,

124 який в свою чергу має відбивати суть теми, що розглядається, її внутрішню структуру і логіку дослідження.

2.6.3. Етапи підготовки курсової роботи

Підготовка курсової роботи включає такі етапи: вибір теми, складання попереднього плану, підбір спеціальних літературних джерел та фактичного статистичного матеріалу; консультація з викладачем і уточнення плану роботи; передача її на кафедру фі­нансів для рецензування та захист.

2.6.4. Вибір теми курсової роботи і складання плану

Перший етап виконання курсової роботи — вибір теми.

Запропонована тематика курсових робіт приведена в додатку 2. Студент має право запропонувати свою тему курсової роботи, погоджену з викладачем.

На основі вивчення нормативних документів, статистичних збірників, спеціальної літератури, консультацій з викладачем сту­дент складає деталізований план курсової роботи, який протягом подальшої роботи може доповнюватись і уточнюватись.

План — основа будь-якої роботи. План визначає структуру, зміст, логічний взаємозв'язок частин роботи. З плану видно, на­скільки глибоко студент вивчив матеріал обраної теми і зміг ви­ділити головне, як він зрозумів проблему в цілому і окремі її час­тини. План роботи та її основні положення необхідно узгоджува­ти з викладачем, який читає курс «Податкова система України». Структура плану повинна підкреслювати дослідницьку спрямо­ваність роботи і відповідати вимогам, що пред'являються до кур­сової роботи з даного курсу. Зразок плану курсової роботи наве­дено в додатку 3.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]