Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichni_rekomendatsiyi_po_kursoviy_roboti_VN...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
224.26 Кб
Скачать

План курсової роботи

Вступ - 1-2 сторінки

  1. Короткий огляд літератури - 5-6 сторінок

  2. Власні дослідження - 15-20 сторінок

  1. Характеристика господарства

  2. Історія хвороби

  1. Попередні дані про хвору тварину

  2. Клінічне обстеження тварини

  3. Щоденник перебігу і лікування хвороби

  4. Епікриз

  1. Висновки

  2. Список використаної літератури

  3. Додатки

Підпис студента і дата здачі курсової роботи.

Рецензія і оцінка.

ВСТУП

Викладають завдання, що стоять перед спеціалістами ветеринарної медицини у проведенні діагностичних та лікувально-профілактичних заходів щодо підвищення ефективності галузі тваринництва.

У стислій формі дають обгрунтування теми дослідження та формулюють завдання курсової роботи.

1. Короткий огляд літератури

В розділі дають визначення хвороби, її поширення, заподіяні економічні збитки, етіологію, патогенез, симптоми, діагноз і диференційний діагноз, перебіг хвороби, прогноз, лікування і профілактику.

При написанні розділу крім підручників та навчальних посібників використовують "Закон України про ветеринарну медицину", ветеринарне законодавство, збірники наукових праць, статті ведучих вітчизняних та зарубіжних журналів і газет.

Текст літературного огляду повинен мати посилання на опрацьовані джерела, які позначають порядковими номерами, що відповідають списку використаної літератури, вміщеного в кінці курсової роботи. Номер джерела беруть у квадратні дужки. Якщо думку висловлюють кілька авторів, то джерела позначають через кому та беруть у квадратні дужки.

В літературному огляді подають різні точки зору дослідників та науково-практичних спеціалістів щодо обраної теми. В кінці огляду літератури необхідно зробити короткі висновки та висловити власну думку відносно розглянутої теми роботи.

2. Власні дослідження

Це основний розділ курсової роботи, який характеризує рівень спеціальної підготовки студента. Тут особливу увагу приділяють курації тварини, логічному обгрунтуванню діагнозу хвороби та призначеному курсу лікування.

2.1. Характеристика господарства

Описують місцезнаходження господарства, його напрямки виробництва, розміри земельного фонду і його використання, основні виробничі і економічні показники господарства, стан тваринництва та його продуктивність, технологію годівлі, утримання, догляду та використання тварин. З’ясовують можливі, сприяючі чи безпосередні причини захворювання. Звертають увагу на повноцінність годівлі, стан мікроклімату в приміщеннях, методи утримання тварин, прибирання гною, відсутність чи наявність моціону тощо.

Якщо курація проводилась в індивідуальному секторі, то описують годівлю, утримання та використання тварини в конкретних для неї умовах.

2.2. Історія хвороби

Історія хвороби (historia morbi) є основним первинним клінічним документом, який складають на кожну хвору тварину, що знаходиться на стаціонарному лікуванні. В ній послідовно і чітко записують усі клінічні обстеження, лабораторні дослідження і методи лікування від початку захворювання до висліду хвороби.

Систематичні і правильні записи в історії хвороби дозволяють ветеринарному фахівцю контролювати свої дії, перевіряти ефективність лікування, привчають до систематичного спостереження за хворою твариною, формують лікарське мислення, розширюють кругозір і підвищують професійну кваліфікацію.

В окремих випадках історія хвороби може бути юридичним документом для судово-ветеринарного розслідування, тому повинна складатися настільки повно, щоб на основі її даних можна було судити про якість проведених клінічних і лабораторних досліджень, обсяг лікувальних заходів, обгрунтованість діагнозу тощо.

Історію хвороби та дані лабораторних досліджень оформляють на спеціальних бланках друкарського виготовлення.

Історія хвороби складається з чотирьох основних частин:

  1. Попередні дані про хвору тварину.

  2. Клінічне обстеження тварини.

  3. Щоденник перебігу і лікування тварини.

  4. Епікриз.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]