Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichni_rekomendatsiyi_po_kursoviy_roboti_VN...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
224.26 Кб
Скачать

39

Загальні положення

Курсова робота з внутрішніх хвороб тварин передбачена навчальним планом із спеціальності 7.130501 - «Ветеринарна медицина». Виконання роботи сприятиме підвищенню рівня загальної і спеціальної підготовки студентів, їх вміння правильно використовувати набуті знання в умовах ветеринарної клініки чи сільськогосподарського підприємства.

Тематика курсових робіт - це найрізноманітніші питання щодо внутрішніх хвороб сільськогосподарських тварин, птиці і хутрових звірів.

Робота в цілому має носити пошуковий характер, спрямований на вдосконалення діагностики захворювання, ефективного його лікування та методів профілактики.

Перш ніж розпочати написання курсової роботи необхідно провести курацію тварини, опрацювати і узагальнити літературні відомості про дану хворобу, її етіологію, патогенез, симптоми, особливості розвитку, диференційну діагностику, лікування і профілактику. Курація тварини на клінічній кафедрі має за мету:

  • закріпити у студента вміння збирання анамнезу та визначення суб’єктивного і об’єктивного стану хворої тварини;

  • удосконалити вміння оформлення клінічної документації;

  • виявити етіологію та патогенез захворювань органів і систем організму з детальним викладенням патологічних змін;

  • оволодіти методом диференційного діагнозу та оформлення розгорнутого клінічного діагнозу;

  • набути навичок прогнозування перебігу захворювання;

  • засвоїти методи терапії і профілактики хвороб, механізм дії та рецептуру використовуваних препаратів.

Набуті студентами навички в цьому напрямі сприятимуть логічному лікарському мисленню, а виконання курсової роботи по запропонованій схемі, допоможе в підготовці дипломної роботи.

В процесі написання роботи необхідно використовувати підручники, монографії, довідники, спеціальну навчальну та наукову літературу, методичні розробки, враховувати поради досвідчених ветеринарних фахівців та викладачів кафедри. Бібліографічний список повинен включати не менше 10-15 літературних джерел.

Основою курсової роботи є грамотно і стисло оформлена "Історія хвороби".

Обсяг курсової роботи складає 25-30 сторінок. Вона має бути акуратно оформлена, чітко написана або надрукована з пронумерованими сторінками. В число сторінок входять таблиці, діаграми, схеми, рисунки, фотографії, які допомагають розкрити тему виконаної роботи. В тексті обов'язково посилаються на авторів використаних літературних джерел. Оформлення титульної сторінки подано в додатку 1.

Курсову роботу здають через два тижні після закінчення курації тварини. Захист курсових робіт відбувається у присутності викладачів кафедри і студентів академічних груп, або на засіданні кафедрального наукового гуртка. Протягом 8-10 хвилин студент доповідає про основні моменти виконаної роботи, підтверджуючи свої тези ілюстративним матеріалом; дає відповіді на запитання присутніх. Керівник роботи робить висновки, звертає увагу на повноту розкриття вибраної теми, якість оформлення роботи та грамотність у викладенні одержаної інформації. Тільки після цього виставляють оцінку в екзаменаційну відомість та залікову книжку студента. Кращі роботи рекомендують для доповідей на факультетську чи вузівську наукову конференцію, а деякі можуть бути опубліковані в наукових виданнях агроуніверситету.

Студенти, які не виконали або не захистили курсову роботу, не допускаються до складання екзамену.

Тему курсової роботи обирають враховуючи можливості її виконання (умови ветклініки, ветлікарні, навчгоспу чи індивідуального сектору). Крім того, студенту надається право запропонувати власну тему курсової роботи, яка має бути розглянута і затверджена на засіданні кафедри.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]