Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Studentam.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
63.99 Кб
Скачать

Змістовий модуль 2. Основні аспекти управління фінансовим станом підприємства

Тема 8. Фінансове планування на підприємствах Семінарське заняття № 3 (2 год.)

Мета заняття: поглибити і систематизувати знання студентів з суті, необхідності та завдань, основних методів планування; привчати творчо оперувати набутими знаннями, розвивати логічне мислення і комунікативні здібності студентів.

ПЛАН

  1. Зміст і призначення фінансового планування. Завдання фінансового планування.

  2. Види фінансового планування та їх характеристика.

  3. Методи фінансового планування та їх зміст.

3.1. Балансовий метод фінансового планування та його зміст.

3.2. Сутність нормативного способу фінансового планування.

3.3. Розрахунково-аналітичний метод фінансового планування.

3.4. Застосування економіко-математичного моделювання при складанні фінансових планів.

  1. Бізнес-план як вид фінансового планування, його склад та зміст розділів.

  2. Основні розділи фінансового плану та етапи його складання.

  3. Бюджетування в системі оперативного фінансового планування.

Рекомендована література: 28-38,40,41,51,58,64,68,69,71,73,76,82,85.

Критерії оцінювання семінарських, практичних занять для груп фк-101, фк-102, фк-103, фк-104, фк-105, фк-106, фк-107 (фпмс)

На семінарських заняттях оцінюється активність та чіткість відповідей студента, якість написання письмової роботи. Виконання студентом практичних завдань передбачає розв’язання задач, коментар розв’язку, написання письмової роботи.

Максимальна кількість балів, яка може бути отримана за семінарське, практичне заняття для груп ФК-101, ФК-102, ФК-103, ФК-104, ФК-105, ФК-106, ФК-107 (ФПМС).

становить п’ять балів:

Критерії оцінювання семінарських занять:

5 - студент гарно володіє матеріалом, дає чіткі змістовні відповіді на запитання, при викладенні питаннь посилається на різноманітні інформаційні джерела, рецензує та доповнює відповіді інших студентів, письмова робота виконана без помилок.

4 - відповідаючи на запитання, студент допустив несуттєві помилки, відповіді були неповні, відчувається підготовка лише з підручників та посібників, питання, винесені на самостійне опрацювання опрацьовані не повністю, у письмовій роботі допущені незначні помилки.

3 - відповіді студента на запитання нерозгорнуті, неточні, студент не може дати чіткі визначення основним категоріям, питання, винесені на самостійне опрацювання не опрацьовані, у письмовій роботі допущені грубі помилки.

2 - студент погано орієнтується в матеріалі, погано володіє лекційним матеріалом, питання, винесені на самостійне опрацювання не опрацьовані, у письмовій роботі допущені грубі помилки.

0-1 – студент не з’явився на семінарське заняття.

Критерії оцінювання практичних занять:

5 - студент в повному обсязі виконав всі завдання практичної роботи і не допустив помилок у виконанні, активно відповідав на запитання, відповіді були повні, грунтовні.

4 - студент в повному обсязі виконав всі завдання практичної роботи, але допустив несуттєві помилки в задачах, відповідав активно, але відповіді були неповні, відчувається підготовка лише з підручників та посібників..

3 - студент виконав половину завдання практичної роботи і допустив деякі неточності в задачах, відповіді на запитання не розгорнуті, неточні.

2 - студент частково виконав завдання практичної роботи і допустив суттєві помилки при розв’язуванні задач, відповідав на семінарському занятті лише з ініціативи викладача, відповіді мало стосуються теми запитань, студент погано орієнтується в матеріалі.

0 -1 - студент не з’явився на практичне заняття.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]