Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метода самостійна індивід интел власн специал 2....doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
545.79 Кб
Скачать

3.6 Теми для теоретичної частини індивідуальних робіт

1.Правова охорона службових винаходів

Правове регулювання, розподілення прав, збереження конфіденційності, виплати винагороди винахідникам.

2. Вільне використання об'єктів авторського права та суміжних прав

3. Авторські договори (частина перша)

Дати характеристику договірних відношень в авторському праві. Поняття і типи авторських договорів. Поняття і види авторських договорів про передачу твору для використання.

4. Авторські договори (частина друга)

Види авторського договору, його істотні умови. Обов'язки сторін договору. Відповідальність сторін за порушення авторського договору.

5. Правовий захист авторського права і суміжних прав (частина перша)

Дати характеристику порушень авторського права і суміжних прав. Поняття контрафактних примірників творів і фонограм. Характеристика піратства у сфері інтелектуальної власності.

6. Правовий захист авторського права і суміжних прав (частина друга)

Порядок захисту особистих і майнових прав володарів авторського права і суміжних прав. Засоби цивільно-правового захисту авторського права і суміжних прав. Стягнення прибутків порушника. Виплата компенсації. Стягнення штрафу.

7. Захист прав власників патенту (частина перша)

Перерахувати права власників патенту, дати поняття їх порушення. Дати характеристику основних видів порушень виключного права патентовласника. Поняття контрафактної продукції.

8. Захист прав власників патенту (частина друга)

Цивільно-правовий засіб захисту прав патентовласників. Суперечки, що вирішуються в судовому порядку. Міри цивільно-правового захисту і міри цивільно-правової відповідальності.

9. Маркетинг інтелектуальної власності (частина перша)

Особливості маркетингу інтелектуальної власності. Прогнозування розвитку нових технологій. Економічна оцінка інноваційних рішень.

10. Маркетинг інтелектуальної власності (частина друга)

Дослідження цільових ринків інноваційного продукту. Маркетинг в ліцензій торгівлі.

11. Правова охорона наукового відкриття

Умови надання правової охорони наукового відкриття. Охоронний документ та порядок його отримання. Права та обов'язки авторів наукових відкриттів.

12. Правова охорона компонування інтегральної мікросхем (частина перша)

Умови надання правової охорони компонування інтегральної мікросхеми. Умови охороноспроможності компонування інтегральної мікросхеми і їх характеристики. Права та обов'язки правовласників.

13. Правова охорона компонування інтегральної мікросхем (частина друга)

Порядок одержання охоронного документу. Припинення дії охоронного документу і визнання його недійсним.

14. Колективне управління майновими правами суб'єктів інтелектуальної власності

Загальне поняття колективного управління. Колективне управління майновими правами інтелектуальної власності, за типовим законом ВОІВ. Управління майновими правами суб'єктів промислової власності. Представники у справах інтелектуальної власності (патентні повірені). Державні інспектори з питань інтелектуальної власності.

15. Правова охорона винаходів та корисних моделей на міжнародному рівні

Порядок одержання охоронного документу на основі міжнародної правової бази. Умови надання правової охорони. Права та обов'язки правовласників.

16. Правова охорона промислових зразків на міжнародному рівні.

Порядок одержання охоронного документу на основі міжнародної правової бази. Умови надання правової охорони. Права та обов'язки правовласників.

17. Правова охорона торговельних марок на міжнародному рівні.

Порядок одержання охоронного документу на основі міжнародної правової бази. Умови надання правової охорони. Права та обов'язки правовласників.

18. Міжнародне співробітництво в сфері інтелектуальної власності

Значення міжнародного співробітництва в сфері інтелектуальної власності. Співробітництво в рамках міжнародних регіональних організацій з питань охорони інтелектуальної власності: Європейська патентна організація (ЕПО), Євразійська патентна організація (ЕАПО), Африканські організації інтелектуальної власності. Участь України в міжнародному співробітництві в сфері інтелектуальної власності.

19. Міжнародний маркетинг інтелектуальної власності.

Поняття міжнародного маркетингу. Складові міжнародного маркетингу. Торговельна марка як об’єкт економічних відносин на міжнародному рівні. Особливості маркетингу торговельних марок.

20. Конкурентне право (частина перша)

Поняття, предмет і принципи конкурентного права. Розвиток законодавства про недобросовісну конкуренцію. Міжнародний та національних захист.

21. Конкурентне право (частина друга)

Дати поняття недобросовісної конкуренції. Неправомірне використання ділової репутації підприємця і його види. Дискредитація суб'єкта, що господарює. Неправомірний збір, розголошення і використання комерційної таємниці.

22. Конкурентне право (частина третя)

Відповідальність за несумлінну конкуренцію. Порядок розгляду справ про несумлінну конкуренцію. Рішення антимонопольного комітету України і його територіальних відділень по справах про несумлінну конкуренцію.

23. Конкурентне право (частина четверта)

Введення в оману: загальні положення, поняття "введення в оману", обов’язок надання доказів, розповсюдження заяв, що вводять в оману, засобами комунікації, перебільшення, суб’єктів вимоги.

24. Конкурентне право (частина п’ята)

Порівняльна реклама: визначення, "недостовірні" та "дискретитуючі" порівняння, тенденція щодо дозволу достовірних порівнянь, особливі загрози порівняльних реклам.

25. Конкурентне право (частина шоста)

Дії, що викликають змішування. Загальні випадки змішування. Види змішування. Змішування стосовно зазначень Обмеження сфери охорони товарних знаків, фірмових найменувань. Змішування стосовно форми товару.

26. Конкурентне право (частина сьома)

Інші прояви недобросовісної конкуренції: загальні поняття, зловмисна реклама, використання почуття страху, неправомірного психологічного тиску та ін. Стимуляція продажу: призи, подарунки, лотереї тощо. Загроза ринкової діяльності.

27. Патентна інформація та документація(частина перша)

Загальні поняття про патентно-інформаційну діяльність. Законодавча та нормативна база патентно-інформаційної діяльності.

28. Патентна інформація та документація (частина друга)

Патентно-інформаційні органи.

29. Патентна інформація та документація (частина третя)

Патентна інформація та її використання. Документи на сучасних носіях інформації. Автоматизовані бази даних.

30. Патентна інформація та документація (частина третя)

Патентна документація провідних країн світу та близького зарубіжжя. Пошук патентної інформації.