Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод по курс роботі фін ринок.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
314.37 Кб
Скачать

6. Дослідження по курсовій роботі

Написання курсової роботи слід виконувати на матеріалах певних досліджень кожного студента. Проведення досліджень по вибраній темі – відповідальна задача студента при виконанні курсової роботи. Вибравши тему курсової роботи, студент разом із науковим керівником розробляє методику збору, накопичення та обробки одержаної інформації. В процесі підготовки до проведення досліджень студенти вивчають літературні джерела по вибраній темі. З літературних джерел студент повинен використовувати інформацію відомих економістів, Закони Верховної Ради України, Укази Президента України, Постанови Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів і аграрної політики, навчальну літературу, статті з економічних та спеціальних галузевих журналів, монографій тощо.

Для вивчення літературних джерел бажано завести зошит. В ньому можна конспектувати опрацьовану літературу, виписувати цитати, показувати окремі точки зору авторів та особисту з питання, що вивчається. Інформацію по літературних джерелах можна також відображати на окремих картках. Це дає можливість оперативно звернутись до картотеки, згрупувати авторів за їх поглядами на ту чи іншу проблему, дослідити, якої точки зору вони дотримуються, і показати це в першому розділі курсової роботи.

Збір матеріалу по курсовій роботі, його подальша розробка та узагальнення визначаються характером і змістом вибраної теми. Студент з'ясовує, який фактичний матеріал необхідно зібрати для розкриття кожного розділу курсової роботи; встановлює, який документ є джерелом даної інформації, або як провести дослідження, для одержання необхідної інформації.

Для дослідження використовують звітність підприємств, податкові декларації, дані бухгалтерського та податкового обліку, статистичні щорічники, цифрова інформація з журналів тощо.

Для глибокої і повної характеристики питань, що вивчаються, проводять необхідні розрахунки, які показують та систематизують у таблицях курсової роботи. В окремих випадках для підтвердження розрахункових показників та підтвердження певних тенденцій використовують графіки та діаграми. Результати розробки матеріалу, викладені в таблицях і діаграмах, підлягають економічному вивченню. Результати вивчення досліджуваних матеріалів повинні супроводжуватися обґрунтованими поясненнями та об'єктивними висновками.

7. 3Ахист курсової роботи

Після виконання курсової роботи студент здає її на кафедру фінансів та кредиту. Курсова робота повинна бути підписана студентом. Лаборант кафедри реєструє її в журналі і під розписку передає на рецензування викладачу кафедри. При перевірці курсової роботи викладачі пишуть рецензію, в якій вказують на відповідність змісту назві роботи, використання матеріалів конкретного об'єкту, об'єктивність висновків та ін. При наявності недоліків чи нерозкриті теми робота повертається на доопрацювання. При одержанні роботи на доопрацювання чи перед захистом студент одержує її в лаборанта кафедри під розписку.

Для захисту курсових робіт на кафедрі створюється комісія в складі двох-трьох викладачів, складається графік захисту. На захист студент виносить коротке повідомлення по темі дослідження. Повідомлення необхідно підготувати до захисту. Після викладення короткого змісту роботи члени комісії задають запитання, на які студент повинен дати короткі і змістовні відповіді.

Комісія оцінює захист курсової роботи. При визначенні оцінки комісія приймає до уваги рівень теоретичної і практичної підготовки студента по темі дослідження, зміст і оформлення курсової роботи, проявлену самостійність та ініціативу при виконанні досліджень, якість доповіді при захисті, правильність відповідей на запитання, задані в процесі захисту.

При незадовільному захисті курсової роботи студент допускається до повторного захисту в строки, встановлені деканатом факультету по узгодженню з кафедрою.