Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Осипенко Н. І., Писаренко. Робоча програма вірт....doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
310.27 Кб
Скачать

8. Навчальні посібники

Нижче наведено перелік навчальної літератури, з якою студент має бути ознайомлений на початок проходження практики. Володіння вказаним навчальним матеріалом є необхідною умовою успішного виконання програми практики та індивідуального завдання у повному обсязі.

Перелік навчальної літератури:

  1. Закон України від 11.07.2002 № 92-IV «Митний кодекс України»

  2. Терещенко С., Науменко В. Основи митного законодавства в Україні: теорія і практика. Навчальний посібник. – К.: АТ «Август», 2004. – 296 с.

  3. Митний кодекс України: Науково-практичний коментар / А. Т. Комзюк, О. О. Погрібний, Р. А. Калюжний та ін. – К.: Всеукраїнська асоціація видавців «Правова єдність», 2008. – 757 с.

  4. Науменко В.П., Пашко П.В., Руссков В.А. Митне регулювання зовнішньоекономічної діяльності. – К.: Знання, 2006. 394 с.

  5. Основи митної справи в Україні: Навч. посіб. / За ред. П.В. Пашка. – К.: Знання, 2008. – 651 с.

9. Форми і методи контролю

З метою дотримання усіх вимог, що висуваються до практичної підготовки майбутніх фахівців, з боку кафедри, відповідальної за даний вид практики, організовується постійний поточний та підсумковий контроль.

Перед початком практики керівник практики від кафедри отримує перелік студентів, що направляються на практику. Ступень підготовки спеціалізованих навчальних аудиторій (комп’ютерних класів) до прийому студентів контролюється заздалегідь.

Протягом усього періоду керівник практики від кафедри регулярно контактує з науковими керівниками дипломних робіт студентів.

Зауваження керівника практики від кафедри зазначаються у спеціальному розділі щоденника, який передбачений для цих цілей. У випадку неодноразових зауважень або грубих порушень припускається відсунення студента від проходження практики з подальшим повідомленням про це адміністрації навчального закладу (деканату) для прийняття відповідного рішення про накладення адміністративного стягнення, повторне проходження практики, відрахування студента тощо.

Дотримання студентом термінів проходження практики контролюється шляхом перевірки дат, вказаних у щоденнику практики та підтверджених печаткою та особистим підписом керівника практики від установи.

Дотримання студентом термінів подання звіту контролюється шляхом перевірки дати його реєстрації на кафедрі, підтвердженої відповідним номером та особистим підписом старшого лаборанта.

Контроль за виконанням робочої програми практики та затвердженого індивідуального завдання здійснюється шляхом перевірки робочих записів у щоденнику практики; оцінювання відповідності змісту письмового звіту програмним питанням; співбесіди зі студентом.

За результатами проведення зазначених заходів студент отримує загальну оцінку за вказаними нижче критеріями.

Відповідальність за забезпечення віртуальної практики робочими місцями для практикантів покладається на Ресурсний комп’ютерний центр університету. На першому занятті завідувач Ресурсного комп’ютерного центру проводить зі студентами вступний інструктаж, у процесі якого знайомить їх з правилами роботи в спеціалізованих навчальних аудиторіях (комп’ютерних класах). Протягом проходження віртуальної практики інженерна група Ресурсного комп’ютерного центру разом з керівником практики від кафедри стежить за правильністю експлуатації комп’ютерів студентами, дотриманням правил роботи у ресурсному центрі, надає технічну допомогу студентам.