Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аналіз уроку укр.мови.docx
Скачиваний:
18
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
24.98 Кб
Скачать

IV. Повідомлення теми та мети уроку. Мотивація навчальної діяльності

Учитель (викладання)

Учні (учіння)

У вступному слові вчителька знайомить учнів з темою уроку – Поезії Олександра Олеся з «Княжої України»: «Заспів», «Початки Києва», «Аскольд і Дір», «Поход на Царгород», просить звернути увагу на план роботи і цілі уроку (план і цілі записані на дошці). Із цілей, записаних на дошці, учителька пропонує записати в зошиті ті, які для них є значимі і яких вони хочуть досягти.

Учні записують тему уроку та визначають значимі для себе цілі.

V. Вивчення нового матеріалу

Учитель (викладання)

Учні (учіння)

Учитель розповідає про письменника Олександра Олеся, організовує проведення словникової роботи, налаштовує учнів на виразне читання, починає читати поезії з «Княжої України», залучає п’ятикласників до обговорення прочитаного, разом з учнями робить висновок після аналізу поезій.

Учні уважно слухають розповідь про письменника. Разом з учителем учні з’ясовують значення деяких слів (віче, кривні, лісовик), читають поезії «ланцюжком» (не всі учні дотримуються вимог до виразного читання), активно відповідають на запитання за змістом прочитаного.

VI. Закріплення вивченого

Учитель (викладання)

Учні (учіння)

Учителька пропонує учням попрацювати в групах для виконання дослідницьких завдань. Наприклад: Запишіть у зошити, які риси притаманні Аскольду і Діру. Визначте ті з них, які маєте ви. За бажанням учителька запрошує представників груп поділитися результатами дослідження.

Учні працюють у групах, виконуючи дослідницьке завдання. У класі – робочий шум. Учні радяться, сперечаються, висловлюють свою точку зору. Декілька учнів пропонують однокласникам результати дослідження.

VII. Підсумок уроку

Учитель (викладання)

Учні (учіння)

Учитель дає загальну характеристику роботи класу, звертає увагу на успішність оволодіння змістом уроку, оцінює роботу окремих учнів, заохочує п’ятикласників до рефлексивної діяльності.

Більшість учнів задоволена результатами роботи на уроці, охоче включаються в рефлексивну діяльність, осмислюють власні досягнення та помилки.

VIII. Домашнє завдання

Учитель (викладання)

Учні (учіння)

Учителька задає обов’язкове завдання (виразно читати поезії Олександра Олеся) і завдання на вибір:

а) намалювати ілюстрацію до поезії «Поход на Царгород»

б) скласти 5 тестових запитань до поезії «Аскольд і Дір»

Учні записують завдання в щоденники, уважно слухають пояснення вчителя. Не всі учні записали домашнє завдання, після зауваження вчителя завдання записали всі. Учні прощаються з вчителем.