Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аналіз уроку укр.мови.docx
Скачиваний:
18
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
24.98 Кб
Скачать

V. Підсумок уроку

Учитель (викладання)

Учні (учіння)

Учитель позитивно оцінює роботу класу, хвалить найактивніших учнів, виставляє оцінки, коментуючи їх. Вчитель проводить рефлексію (Що ви сьогодні дізнались нового? Що для вас було важким?)

Учні адекватно реагують на оцінку їхньої роботи на уроці. Учні аналізують свої знання, відповідають на питання. Ті учні, які не працювали на початку уроку, не змогли відповісти на запитання.

VI. Завдання додому

Учитель (викладання)

Учні (учіння)

Учитель пропонує учням записати завдання в щоденники, вчитель записує завдання на дошці. Він пропонує учням підібрати на кожну літеру, яка пом’якшує приголосний по п’ять прикладів на кожну. Тепло прощається з учнями

Учні записують завдання у щоденники, учні зацікавлені таким домашнім завданням та прощаються з учителем.

Висновки про урок

Учитель досяг мети уроку (ознайомити учнів з позначенням м’якості приголосних на письмі літерами ь, і, я, ю, є; навчити учнів правильно писати слова з вивченими орфограмами й обгунтовувати їх). Використовувалися як традиційні, так інноваційні методи та прийоми (передбачення). На уроці вдало реалізувалися елементи педагогіки співробітництва (учні разом з вчителем визначили тему уроку, наводили приклади на вивчену орфограму). Було враховано рефлексійно-оцінний аспект власної діяльності (відповіді на питання вчителя в кінці уроку). Всі види записів велись акуратно та грамотно, мова вчителя була чітка та гарна. При подані та опрацюванні матеріалу враховані вікові та психологічні особливості учнів. Час на уроці було використано раціонально. Дотримано гігієнічні та санітарні норми (урок проводився в чистому, провітреному класі).

Недоліком уроку є те, що не всі учні працювали над теоретичним матеріалом. У обговоренні брали участь здебільшого одні й ті ж учні. Варто запровадити диференційовані завдання і на уроці, щоб учні з різним рівнем знань могли брати участь у обговоренні.

Урок заслуговує на схвалення.

Аналіз уроку української літератури

Дата 16.01.2012

Клас 5 – Б

Тема уроку Поезії Олександра Олеся з «Княжої України»: «Заспів», «Початки Києва», «Аскольд і Дір», «Поход на Царгород»

Мета уроку

Тип уроку комбінований

Урок проведено вчителем ЗОШ № 2 імені М. Горького м. Олександрії

Пристайко Оксаною Степанівною

І. Організація класу, повідомлення теми, мети і завдань уроку

Учитель (викладання)

Учні (учіння)

Учитель вітає учнів, перевіряє готовність класу до уроку (чистий провітрений клас, на партах в учнів є все необхідне для роботи на уроці, відомості про відсутніх чергові записали в класному щоденнику), запрошує учнів побажати учнів один одному успіхів на уроці, вчитель повідомляє тему та мету уроку, дає завдання записати в зошитах з української літератури дату і «Класна робота».

Учні відповідають на вітання вчителя, за порадою Оксани Степанівни повертаються один до одного, посміхаються і бажають успіху. Учні сідають, відкривають зошити з української літератури і записують дату і «Класна робота».

ІІ. Перевірка домашнього завдання

Учитель (викладання)

Учні (учіння)

Учитель пропонує учням зачитати розповіді про видатних князів, підготовлені вдома, перевіряє наявність домашньої роботи, тактовно з’ясовує, чому двоє учнів не виконали домашнє завдання, пропонує двом учням дати оцінку творчим роботам однокласників.

Учні зачитують підготовлені вдома повідомлення про видатних князів. Двоє учнів не виконали домашнє завдання. Усім сподобалися повідомлення про князів, особливо про князя Ігоря, Олега, Святослава та княгиню Ольгу.

ІІІ. Актуалізація опорних знань учнів

Учитель (викладання)

Учні (учіння)

За допомогою бесіди вчителька надає учням можливість відновити в пам’яті раніше вивчене, відоме потрібне для вивчення нового матеріалу, вона схвалює аргументовані відповіді учнів, які підтверджують конкретними прикладами.

Діти відповідають на запитання бесіди.

Хто такі слов’яни?

Хто був на чолі племені?

Хто був на чолі роду?

Де обиралися князі?

Відповідаючи на запитання бесіди, учні виявлять зацікавленість і активність.