Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шевкун курсова механізація.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
2.84 Mб
Скачать

6.Тб при корчуванні пнів:

Небезпечна зона-50 м.(при механічному корчуванні-10 м.).Рух тр-ра впоперек схилів при ухилі не більше 10% для гусеничних і 6%-для колісних. При чокерному корчуванні необхідно підрубувати кореневі лапи пеньків, діаметром більше 30 см, якщо менше-лише з однієї сторони(протилежної). Канат повинен відповідати товщині пня. При діаметрі пня до 35 см-20 мм;35-50--25 мм.

7.ТБ при обробітку грунту:

Обробіток грунту по горизонталях колісними тр-ми дозволяється при ухилі

На ділянках з кіл-тю пнів понад 600 шт/га обробіток грунту плугом дозволяється після розкорчування проходів, а дисковими культиваторами і фрезами-після попереднього пониження пнів у проходах. Небезпечна зона при працюванні фрези-15 м. На схилах при одночасній роботі 2-х тр-ів відстань між ними по схилу –не менше 60 м., по горизонталі- не менше 30 м.

8. Тб при роботі з отрутохімікатами:

До роботи з отрутохімікатами допускаються лише фізично здорові люди,

Які пройшли медичний огляд, мають досвід роботи, зі спеціальною освітою або підготовкою. Працівники повинні проходити періодичні медичні огляди не рідше 1 разу на рік.

До робіт з отрутохімікатами не допускаються особи молодше 18 р., вагітні жінки, чоловіки старіше 55 р., а також особи, які страдають психічними розладами, захворюваннями органів дихання, серцево-судинними захворюваннями.

Під час роботи забороняється приймати їжу, пити, палити. Місця відпочинку розташовують на відстані не менше 100 м. від місць роботи з отрутохімікатами. Забороняється працювати без засобів індивідуального захисту. Забороняється перевозити разом з пестицидами харчові продукти та інші товари.

Транспорт, який перевозить отрутохімікати, повинен бути обладнаний сигнальними знаками, бортовий напис «Отрутохімікати» і легко відмиватися.

9. Забезпечення безпечних умов в гаражах і пунктах ТО:

Приміщення для зберігання ТЗ не повинні безпосередньо приєднуватися до акумуляторних, газогенераторних. Вулканізаційних, кузнечних, зварювальних, столярних, малярних, котельних приміщеннями, естакадами.

Місця проведення ТО обладнують смотровими канавами, підемниками. Оглядові ями повинні освітлюватися, повинні бути мостики, шириною не менше 0.8 м., всередині повинні бути скоби., вся проводка повинна бути скритою, тепло-,гідро ізольованою.

Висновок

Таким чином, виконавши даний курсовий проект, я закріпив вже набуті теоретичні знання з конструкції та експлуатації лісогосподарської техніки. Навчився розраховувати змінну продуктивність машинно-тракторних агрегатів та складати розрахунково-технологічні карти, будувати календарний графік машиновикористання, розробляти графік технічного обслуговування, розраховувати потребу в паливно-мастильних матеріалів, визначати основні техніко-економічні показники використання машинно-тракторного парку.

Із зроблених розрахунків видно, що потреба в тракторах для лісгоспу становить 4 одиниці (1 лісогосподарський-ЛХТ-55, 2 загального призначення МТЗ-82, 1 ДТ-75.)

Графік машиновикористання машинно-тракторного парку показує, що всі трактори працюють з середини квітня по середину вересня і без простоїв-що є дуже добре. Трактори МТЗ-82 та ДТ-75 працюють в 1 зміну, а трактор ЛХТ-55 деякі види робіт виконує в 2 зміни(основний обробіток грунту та догляди за лісовими культурами).

Витрати основного пального становлять 52496,32 кг;

Бензину 524,96 кг;

Мастила 2688,52 кг;

Мастильних матеріалів 3760,26 кг.

Витрати пального на 1 умовний гектар становлять 14,00 кг.

Виробіток в вних гектарах на 1 умовний тркатор становлять 1171.92 га.

Щоб досягти більшої рентабельності лісгоспу потрібно намагатись зменшити виробничі витрати на утримання машинно-тракторного парку, вчасно проводити технічні огляди, не використовувати трактори загального призначення на не розкорчованих зрубах, більш ефективно використовувати

трактори та машини.

Список використаної літератури.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]