Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шевкун курсова механізація.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
2.84 Mб
Скачать
  1. Тб при роботі на лісосадильних машина:.

До р-ти допускаються особи віком від 18 р., мають навики у виконанні цих р-т, пройшли інструктаж з ТБ, мають право управляти даним агрегатом, фізично здорові. Р-ти на несправних агрегатах заборон. Понад усе працівник повинен бути забезпечений спецодягом та засобами індивід. захисту, які необхідні для вик-ня цих р-т.

Між трактористом і саджальником повинен бути 2-хсторонній зв'язок. Переїздити на агрегаті до місця садіння заборон-ся.

Рух можна починати після подачі сигналу трактористом і отримання сигналу у відповідь саджальником. При р-ті кількох машин пов. зберігатись певна відстань. Сідати та злазити під час руху машини та завантажувати посадк. матеріалом забороняється. Заборон.-ся під час руху і перехід від одного агрегату до іншого. Під час розвороту саджальник не повинен знаходитись на агрегаті. Розворот п. виконуватись на знижених швидк. Для очищення садильних сошників від землі та порубкових залишків на вимогу саджальника тракторист п. зупинити машину, після чого вик-ть необхідні операції.

Після р-ти робочі машини та агрегати приводять в порядок, очищуючи їх від землі та ін.. решток

  1. Вимоги безпеки про роботі на схилах та терасах.

При виконанні р-т на схилах і в умовах гористої місцевості двері кабіни трактора з боку вершини схилу слід відкрити і закріпити в такому положенні. У кабіні дозволяється знаходитись тільки одному трактористу-машиністу, щоб при виникненні небезпеки він міг без перешкод покинути її. При спуску з гори чи підйомі необхідно завчасно вибирати і включати потрібну передачу, не допускати різкого гальмування і крутих поворотів.

Перед спуском з гори трактористу слід зупинити трактор, включити першу передачу і на зниженій частоті обертання вала двигуна (а на крутих схилах — при мінімальній подачі палива) обережно гальмувати і з'їжджати з гори.

Невеликий і пологий підйом краще подолати з розгону.

Якщо під час спуску або підйому зупиниться двигун необхідно загальмувати трактор, після його зупинки виключити зчеплення і встановити у нейтральне положення важіль переключення передач, після цього запустити двигун з кабіни трактора, включити першу передачу і, одночасно відпускаючи гальма та збільшуючи подачу палива, почати рух агрегату.

Під час дощу, туману, вночі, а також на схилах із слизьким глинистим грунтом робота тракторних агрегатів забороняється. Всі роботи на схилах і в гористій місцевості виконують тільки у світлий час доби.

Розбивати загінки і прокладати перші борозни на схилах необхідно під керівництвом бригадира тракторної бригади і агронома господарства.

На схилах не дозволяється виконувати технічне обслуговування машинно-тракторних агрегатів.

Для кожної марки тракторів в заводських інструкціях наведені граничні величини уклону місцевості, при яких допускається виконання роботи.

Робота зернозбиральних комбайнів на схилах допускається, якщо кру­тизна їх не перевищує 8—9°.

Механізовані польові роботи на гористих ділянках необхідно виконувати спеціальними машинно-тракторними агрегатами і машинами, які при­стосовані до роботи в гористій місцевості.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]