Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OOP_lab_prakt_II_ch.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
1.02 Mб
Скачать

Організація і порядок виконання лабораторних робіт

Виконання лабораторних робіт являється передовою і переконливою формою пізнавальної діяльності студентів, де вимагається їх активна участь у проведенні експериментів під керівництвом та контролем викладача, і здійснюється один із найважливіших педагогічних принципів - зв'язок теорії з практикою, в результаті чого студенти отримують необхідні знання, вміння та навички у проведенні дослідів із самостійною оцінкою одержаних результатів.

Методика проведення лабораторних робіт пов'язана з об'єднанням певної групи робіт у проблемно-логічні модулі, наявністю обладнання, кількістю навчальних груп, що одночасно виконують лабораторні роботи, кількістю викладачів, що керують лабораторними заняттями та організацією технічного обслуговування робочих місць в лабораторії. Недостатня технічна забезпеченість лабораторії спонукає виконувати лабораторні роботи за послідовним графіком окремими бригадами, коли одна бригада починає з першої роботи, а інші - з наступних, а потім міняються місцями згідно графіку.

До виконання лабораторних робіт допускаються студенти, які підготовлені до відповідної роботи за графіком: знають мету роботи, порядок її виконання, завдання до роботи, теоретичні відомості до свідомого виконання роботи, підготовлений бланк-звіт до роботи.

Перед виконанням роботи викладач перевіряє готовність студента до роботи: його знання змісту роботи, порядку її виконання, теоретичного матеріалу за темою роботи. Непідготовлені студенти до лабораторної роботи не допускаються і протягом терміну виконання роботи вивчають не засвоєний ними матеріал. При перевірці знань студентів особливу увагу звертають на дотримання вимог техніки безпеки при виконанні лабораторних робіт. Виконання експериментальної частини лабораторної роботи дозволяється тільки з дозволу викладача.

Електричні схеми, графіки, векторні діаграми у звіті (додаток 1) виконуються згідно вимог ЄСКД.

4

До лабораторної роботи № 9

  1. ДНАОП 0.01-1.01-95 Правила пожежної безпеки в Україні.

  2. ГОСТ ССБТ 12.1.044-89 Пожаробезопасность веществ и материалов.

  3. Жидецький В.Ц., Джигирей B.C., Мельников О.В. Основи охорони праці. Навчальний посібник. - Львів: Афіша, 2000. - 250 с.

  4. Катренко Л.А., Пістун І.П. Охорона праці в галузі освіти: Навчальний посібник. - Суми: Видавництво ”Університетська книга”, 2001. - 339 с.

65

До лабораторної роботи № 6

  1. ЖидецькиП В.Ц., Джигирей B.C., Мельников О.В. Основи охорони праці. Навчальний посібник. - Львів: Афіша, 2000. - 250 с.

  2. Денисенко Г.Ф. Охрана труда: Учеб. пособие для инж.-зкон. спец, вузов. -М.: Вьісш. шк., 1985.-319 с.

  3. Кобевник В.Ф. Охрана труда. -К.: 1990.-286 с.

  4. Катренко Л.А., Пістун І.П. Охорона праці в галузі освіти: Навчальний посібник. – Суми: Видавництво "Університетська книга", 2001. - 3:39 с.

  5. Державні стандарти України (ДСТУ) 2325-93 Шум. Терміни та визначення.

  6. ГОСТ ССБТ 12.1..003-83 Шум. Общин требования безопасности.

  7. САНІІиП 3223-85 Санитарньїе нормьі допустимих уровней иіума на рабочпх местах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]